سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



حجاب از خوانش در وحی تا بازخوانی در جامعه امروز / فاصله ها چگونه ایجاد شد


ترویج و فرهنگ سازی عفاف و حجاب نیازمند مشاركت همه دستگاه های متولی است كه در این بین توانایی و ظرفیت هر یك از نهادها اعم از آموزش و پرورش، خانواده، دانشگاه‌ها و سایر مراكز متولی موثر خواهد بود این در حالی است كه برخی از نهاد ها از جمله نیروی انتظامی نسبت به عدم همكاری و مشاركت در این زمینه انتقاد دارند.
برخی از كارشناسان معقتد هستند كه باید هر یك از نهادها در این زمینه ورود یافته و به سهم خود مشاركت كنند اما اگر این نهادها وظیفه خود را به درستی عمل نمی كنند، به این معنا نیست كه نیروی انتظامی به عنوان مجری قانون در این زمینه ورود نیابد.
از سوی دیگر برخی از كارشناسان حوزه عفاف و حجاب بر جهانی شدن این مساله تاكید داشته و ابراز نگرانی كرده اند كه اگر هر چه سریع تر به عنوان كشور اسلامی به آن نپردازیم، نه تنها در زمینه عفاف و حجاب الگو نخواهیم بود بلكه در بسیاری از مسائل آسیب خواهیم دید.
خبرگزاری ایرنا به منظور باز تبیین مساله عفاف و حجاب در ایران اسلامی در جامعه امروزی میزگردی را با حضور معصومه حكیمیان كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت، فردوس قماشچی روانشناس بالینی و زهره الهیان نماینده سابق مجلس شورای اسلامی برگزار كرد كه در ذیل می آید:

**حجاب و عفاف آلوده به سیاست زدگی شده است
معصومه حكیمیان كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت در ابتدا به تاریخچه ای از حجاب و عفاف در ایران، اسلام و سایر ادیان، می پردازد می گوید: عفاف و حجاب در كشور آلوده به سیاست زدگی شده كه یك این مساله یك خیانت فرهنگی است.
حكیمیان اضافه می كند: براساس اسناد تاریخی در كشوری زندگی می كنیم كه به طور مشخص و با اطمینان كامل ، زندگی عفیف مدارانه بین زنان و مردان حاكم بوده است به گونه ای كه در یك هزار سال قبل از اسلام ، در سنگواره های تخت جمشید بانوانی با پوشش كامل دیده می شوند.
وی ادامه می دهد: در متون مذهبی سایر ادیان از فلسفه شرق آسیا مانند كره و ژاپن تا فرهنگ اروپا و آمریكا و كشور ما به طور واضح پوشش عفیفانه دیده می شود . در قبل از رنسانس پوشش حضرت مریم(س) مثل معیارهای اسلام است. این در حالی است كه در سال های اخیر به جز افرادی كه در ادیان مختلف مقید به آیین خود هستند با پدیده جهانی پوشش مواجه هستیم و آن را جدی نمی گیریم.
كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت با اشاره به شكل گیری ده ها پدیده جهانی كه برگشت به عفت داری دارد، می گوید: 25 سال است كه جنبش دختران خویشتن داران در اروپا، آمریكا و كانادا شكل گرفته و گسترش یافته است ، طرفداران این جنبش هیچ گونه ارتباطی با جنس مخالفت تا قبل از رفتن به كلیسا را نمی پذیرند.
حكیمیان اضافه می كند: در كانادا دختران 12 یا 13 ساله حلقه ای را به انگشت دست خود انداخته تا به همه بگویند عضو این جنبش هستند.
وی ادامه می دهد: پروتكل های یهود برای دستیابی به اهداف خود در فضای رسانه ای و جهانی به طراحی مدل های جهانی و به سمت حیوانی كردن انسان ها می پردازند.
این كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت به دو آیه در انجیل اشاره می كند و می گوید: در این دو آیه به پوشش و عفت زنان توجه شده است؛ با توجه به این آیه ها، جمعی از زنان مسیحی جنبش «زنان پوشاننده سر » را به راه انداختند چرا كه معتقد بودند كه سال های سال، لباس های زنان را كوتاه كرده و روسری های آن ها را برداشته و ابزاری در اختیار سرمایه داران بوده ایم دیگر ادامه این روند كافی است.
حكیمیان می افزاید: طرفداران این جنبش در تابلوهای خود عنوان 'stop' به معنای ایست را نوشته اند.
این كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت با اشاره به اینكه در سال های گذشته چندین اشتباه در كشور رخ داده است، می گوید: در سال های گذشته بزرگ ترین و بدترین اشتباه در حوزه عفت زنان و مردان ایرانی -كه یكی از ابعاد آن پوشش است-، آلوده شدن عفاف و حجاب به سیاست زدگی است كه البته شروع آن در داخل كشور نبوده بلكه از آن سوی آب ها بوده است چرا كه با پخش برنامه هایی در ذهن مردم جای انداخته اند كه برای مخالفت با دستگاه ها، روسری ات را بردارد.
حكیمیان با اشاره به جنگ نرم خاطرنشان می كند: این جنگ با قسم شیطان آغاز شد نه از 30 سال گذشته ، بلكه 200 سال قبل از اینكه پروتكل های یهود نوشته شود، آغاز شد، این در حالی است كه آمریكا بیشترین آسیب از جنگ نرم را دیده است.
وی از دیگر از اشتباهات انجام شده در كشور در سال های اخیر را آب به آسیب ریختن دشمن عنوان كرد و گفت: سیاست زده كردن عفت مردم خیانت فرهنگی است، آلودگی سیاسی وارد عفت و اخلاق مردم شده است.
حكیمیان اضافه می كند: از سوی دیگر برخی تاریخ حجاب چادر را به پیروزی انقلاب مرتبط دانسته اند در حالی كه قبل از انقلاب بسیاری از زنان چادری بودند یا پوشش عفیفانه داشته اند، این در حالی است كه انقلاب ما پیروز شد تا نفس تازه ای به اسلام ناب محمدی دمیده شود.
وی تاكید می كند: پوشش عفیفانه براساس اسناد تاریخی قدمت هفت یا هشت هزار ساله دارد و گفتمان تمام ادیان الهی است.
كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت ادامه می دهد: حجاب پرچم یا سمبل مكتب خاصی یا اسلام نیست این در حالی است كه برخی معتقد هستند رعایت آن سبب تبلیغ دین در برخی مجامع از جمله مجامع ورزشی می شوند كما اینكه در برخی از مسابقات جهانی یا المپیك ها از ادامه مسابقه زنان با حجاب جلوگیری می كنند.
حكیمیان اضافه می كند: براساس چنین دروغی ، یك قانون صادر می شود همان طور كه در كشور فرانسه و تركیه براساس قانون، حجاب در دانشگاه را برداشته آن هم با این عنوان كه این پوشش سبب تبلیغ اسلام می شود در حالی كه به دین اسلام ارتباطی ندارد و حجاب پرچم تمام ادیان الهی است.
وی تاكید می كند: از قشر فرهیخته و دست اندركار انتظار می رود تا آب به آسیاب دشمن نریزند و سعی كنند تاریخ عفت را در كشورمان از هشت هزار سال به سی و چند سال كاهش ندهند.
حكیمیان می افزاید: باید در مواضع بین الملل، طلبكارانه برخورد كنیم در حالی كه از هیچ دستگاهی این برخورد را ندیده ایم.
به گفته وی، آموزش عفاف و حجاب باید در كتب درسی گنجانیده شود در حالی كه كلیاتی از جمله توحید و نبوت، مباحث اجتماعی و كلیاتی در زمینه خانواده در دروس عمومی آمده است اما واحدی به عنوان اخلاق مداری در زندگی وجود ندارد.
كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت تاكید می كند: یك پزشك، مهندس و هر فرد دیگری باید در زندگی شخصی خود فارغ از هر شغلی كه دارد، این آموزه ها را فرا گیرد.
حكیمیان اضافه می كند: در سیستم آموزش و پرورش و آموزش عالی در تربیت نسل عفیف، خلاء وجود دارد. موضوع عفاف و حجاب نباید درون سازمانی برنامه ریزی شود بلكه باید به صورت كلان به آن نگریسته شود ، نباید وزارت ارشاد، صدا و سیما، معاونت زنان ریاست جمهوری هر یك سازی بزنند كه نتیجه آن می شود، كر شدن، گوش مردم و ویران شدن فضای جامعه از نظر اخلاقی.
وی خاطرنشان می كند: در فضای كنونی جامعه تا زمانی كه بنشینیم تا فلان دستگاه ترویج عفاف و حجاب كند تا به نتیجه برسد، به جایی نمی رسیم چرا كه دستگاه ها باید نگرش خود را اصلاح كنند.
حكیمیان ادامه می دهد: حال زمان آن رسیده كه البته باید گفت، دیر هم شده است تا با برنامه ای هماهنگ و هم افزا وارد عمل شویم.
وی از اینكه نه تنها برای مردم دنیا الگو نشویم بلكه با توجه به شكل گیری جنبش هایی در راستای عفاف و حجاب در دنیا از بسیاری از كشورها عقب بمانیم، ابراز نگرانی می كند و می گوید: لازم است تا مدیران ارشد و متولیان فرهنگی جامعه به خود آمده و برخی از رفتارهای خود را اصلاح كنند.
حكیمیان با اشاره به شكل گیری گشت ارشاد یا پلیس اخلاق در آمریكا از سال 1930 میلادی و متمم 18 قانون اساسی آمریكا در سال 1940 میلادی مبنی بر منع مصرف مشروبات الكی، گفت: از سال 1970 میلادی به بعد براساس فشار لابی صهیونیسم ، تك تك این قوانین لغو شد به گونه ای كه ابتدا متمم 18 قانون اساسی آمریكا لغو و به تدریج قدرت مانور پلیس اخلاقی آمریكا كاهش یافت هر چند هنوز این پلیس در این كشور فعال است اما قدرت گذشته را ندارد.
كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت با تاكید بر رعایت حدود شرعی حجاب از سوی مردان و زنان ، در عین حال این پرسش را مطرح می كند كه چرا هر زمان بحث حجاب و عفاف مطرح می شود، به یاد زنان می افتیم در حالی كه از حجاب مردان غفلت كرده ایم.
حكیمیان ادامه می دهد: در كجای سیستم آموزشی به پسران عفت را آموخته اند. در سی و چند سال گذشته پدیده عمومی كردن عفاف بین زنان و مردان را محور قرار نداده ایم و این وظیفه دستگاه های تربیتی كشور از جمله وزارت ارشاد است كه حتی در تولید موسیقی با عفت زندگی كردن را به مردم بیاموزد.
كارشناس ارشد تاریخ و فلسفه تربیت می گوید: براساس قوانین اجتماعی مردان حق تعرض یا بد نگاه كردن و همچنین بد اخلاقی اجتماعی نسبت به زنان را ندارند همان طور كه بارها و بارها بسیاری از این افراد تا چوبه &#


ویدیو مرتبط :
بازخوانی ترانه فاصله ها از آتنا زمردی