سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



2.5 میلیون نخل در آستانه نابودی/ کشاورزان شادگان آب می خواهند


به گزارش ایرنا، حدود 100 نفر از کشاورزان شهرستان شادگان از صبح یکشنبه در اعتراض به آنچه که تامین نشدن آب نخیلات و زمین های زراعی خود عنوان شده، در مقابل ساختمان سازمان آب و برق خوزستان در بلوار گلستان اهواز تجمع کردند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شادگان در این باره به ایرنا گفت: کشاورزان این شهرستان در اعتراض به اختصاص نیافتن سهمیه آب، تاکنون چندین بار در مقابل استانداری، سازمان آب و برق در اهواز ، و نیز فرمانداری و جهادکشاورزی شهرستان تجمع کرده ولی نتیجه ای حاصل نشده است.
هوشنگ مقاسمی با اشاره به اینکه شادگان در انتهای حوضه رودخانه جراحی قرار دارد، افزود: شهرستان های بالادست از آب این حوضه استفاده کرده اند اما از مهر گذشته هیچ آبی به کشاورزان این شهرستان اختصاص نیافته است که این روال برخلاف قانون توزیع عادلانه آب است.
وی اظهار کرد: سازمان آب و برق خوزستان موظف به تامین آب کشت های دائم است، این در حالیست که 2.5 میلیون اصله نخل از آب محروم هستند و آبی به آنها داده نشده است.
مقاسمی تعداد نخل های شادگان را در سال 68، حدود 4.5 میلیون اصله عنوان کرد و گفت: بر همین اساس از آن زمان تاکنون به نصف کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: سازمان آب و برق خوزستان وعده کرده بود که آب اراضی کشاورزی این شهرستان را تا نیمه آبان امسال تامین کند اما هیچگونه آبی داده نشد.
مقاسمی با انتقاد از اجرای طرح های انتقال آب از سرشاخه های کارون تاکید کرد: اگر آبی برای انتقال وجود دارد، چرا سهمیه کشاورزان را در شادگان تامین نمی کنند؟
وی اضافه کرد: بذرهای کاشته شده در اراضی کشاورزی شادگان جوانه زده که به دلیل بی آبی در حال از بین رفتن است.
به گفته وی، کشاورزان شادگانی بدهی زیادی به بانک ها دارند و به این ترتیب خسارت سنگینی را متحمل می شوند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزی شادگان گفت:کشاروزان شادگانی از سال 87 با خشکسالی دست به گریبان هستند اما سال زراعی گذشته این مشکل به اوج خود رسید، و اگر امسال سهمیه آب اختصاص داده نشود نخیلات را به کلی از دست می دهیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیمه به زمین هایی که سهمیه آب دریافت نمی کنند تعلق نمی گیرد، گفت: بیمه خسارت و تلفات نخیلات را جبران نمی کند؛ علاوه بر این کشاورزان 25 میلیون ریال برای هر هکتار هزینه می کنند اما بیمه در حدود سه میلیون ریال می پردازد که به هیچ وجه توجیه ندارد.
با ادامه تجمع کشاورزان در مقابل ساختمان سازمان آب و برق، مصطفی شبه معاون این سازمان و پورصدامی مدیرامور آب جنوب در جمع معترضان حاضر شدند.
مذاکرات مسئولان سازمان آب و برق با کشاورزان معترض در نمازخانه این سازمان برگزار و با قول بررسی موضوع، این تجمع خاتمه یافت.
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در رایباره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همچنین نسبت به شرایط آبی شهرستان شادگان هشدار داد.
مصطفی شبه با اشاره به کاهش 50 درصدی منابع آب حوضه مارون گفت: سال زراعی گذشته با 450 میلیون مترمکعب آب ذخیره مخزن سد مارون آغاز شد، این در حالیست که امسال ذخایر آب به 50 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: حوضه رودخانه جراحی (مارون) با 600 میلیون مترمکعب کاهش آورد سالانه آب روبه روست، از سوی دیگر با وجود باران مناسب، این بارش ها تاثیری در افزایش مخزن سد مارون نداشته اند، به همین دلیل ذخایر سد مارون کفاف آبیاری زمین های کشاورزی این حوضه را در سال زراعی جاری نمی دهد.
شبه، با اشاره به برنامه ریزی کشت که در ستاد بحران استانداری خوزستان اعلام شده، اظهار کرد: بر اساس این برنامه قرار بود در صورت وقوع بارش، رهاسازی آب از سد با تاخیر انجام شود.
وی اضافه کرد: بر اساس همین برنامه ریزی رهاسازی برای انتهای حوضه جراحی (شهرستان شادگان) از پنجشنبه آغاز شده که با توجه به 300 کیلومتر طول حوضه، آب تا دو روز دیگر به شادگان می رسد.
وی با اشاره به شرایط نگران کننده حوضه جراحی گفت: توقف باران، و نیز تقاضای آب در این حوضه تامین آب شهرستان شادگان را با مشکل روبه رو می کند.
شبه، با بیان اینکه رعایت نکردن نوبت بندی در استفاده از آب، برنامه ریزی آبیاری در این حوضه را مختل می کند، افزود: در این شرایط انتظار می رود استانداری و مسئولان جهاد کشاورزی برای ایجاد نظم در نوبت بندی تلاش کنند تا کشاورزان پایین دست که بیشتر از همه در معرض خسارت هستند، آسیب نبینند.
وی تصریح کرد: به استانداری خوزستان پیشنهاد داده شده که اراضی کشاورزی شادگان امسال از برنامه کشت حذف شوند و به کشاورزان معوض کشت داده شود.
شادگان در جنوب خوزستان قراردارد. این شهرستان با میانگین تولید سالانه 100 تن خرما مقام نخست تولید خرما در استان را دارد.
اراضی کشاورزی این شهرستان 30 هزار هکتار و نخیلات 12 هزار هکتار وسعت دارد.
7151/ 6037

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تالاب میقان اراک در آستانه نابودی