سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مهمترین دلیل قطع ناگهانی شیر مادر چیست؟


مهمترین دلیل قطع ناگهانی شیر مادر چیست؟

استرس یکی از اصلی ترین دلایل کم شدن شیر مادر است. به همین دلیل پزشکان همیشه به افراد خانواده توصیه می کنند که محیط خانه را برای مادران شیرده به محیطی بی دغدغه و نگرانی تبدیل کنند.

استرس در شرایط بسیار متفاوتی از لحاظ جسمی یا روحی ایجاد می شود. این پدیده ممكن است در اثر اتفاقاتی ناخوشایند، خوشایند و یا تغییر در شرایط زندگی مثل بچه دار شدن به وجود آید. تأثیر استرس بر تولید شیر الزاماً مستقیم نیست، بلكه ممكن است در اثر آن، تداخل بسیار كمی بین رفتار و توجهات مادر و نیازهای كودك ایجاد شود.

برای مثال ممكن است مادر به دلیل محدودیت های زمانی یا عدم آگاهی از نیازهای كودكش به میزان كافی به كودك شیر ندهد كه باعث گرسنه ماندن و بی قراری كودك و نیز كاهش میزان تولید شیر مادر می شود.

مهم ترین نكته برای ادامه ی شیردهی بدون مشكل، در نظر گرفتن نیازهای كودك است. ادامه ی شیردهی حتی در شرایط پرتنش نیز ضروری است.

بسیاری از مادران حتی در هنگام مرگ ناگهانی همسر و یا یكی از افراد فامیل موفق به ادامه ی شیردهی شده اند و مادرانی كه كودك خود را در دوران شیردهی از دست داده اند به دلیل ادامه ی ترشح شیر دچار مشكلاتی مثل احتقان و التهاب پستان ها شده اند.

به شیردهی ادامه دهید
یك بررسی دقیق در مورد مشكلات روحی در دوران بعد از زایمان نشان می دهد كه ادامه ی شیردهی تأثیر بسزایی در ایجاد ارتباط روحی بین مادر و كودك و بهبودی حال مادر دارد. علائم افسردگی و عصبانیت غالباً همراه با كاهش اعتماد به نفس و ناتوانی در سازگاری با دیگران است و قطع شیردهی، بیشتر اوقات به دنبال این مسائل ایجاد می شود.

مادرانی كه یك مشكل روحی را تجربه می كنند ، برای ادامه ی شیردهی احتیاج به حمایت دارند كه این حمایت باید تا زمان از شیر گرفتن كودك ادامه یابد. شوك، ترس، نگرانی و استرس های مشابه حتی در مواقعی كه جریان شیردهی به خوبی پیش می رود، بروز وقایع خارجی ممكن است سبب تنش شود و تولید شیر را تحت تأثیر قرار دهد.

از دست دادن یكی از افراد فامیل به ویژه همسر و یا یكی از فرزندان ، تنش بسیار بزرگی است. مشكلات مالی و زناشویی، مسافرت های كاری یا تغییر محل زندگی و یا بیماری فرزند دیگر ممكن است شرایطی را ایجاد كند كه تولید شیر را كاهش دهد. برای مثال مراجعات متعدد به بیمارستان جهت عیادت یا مراقبت از یكی از افراد خانواده یا یكی از نزدیكان و داشتن مسئولیت مراقبت از خانواده، بیش از خودِ استرس سبب اختلال در شیردهی می شود. داروهایی كه برای درمان بی خوابی در طی دوره ی سوگواری داده می شود می تواند شیوه مكیدن كودك را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین ترس و نگرانی دائمی واكنش خروج شیر را متوقف می كند.

در مواقعی كه تحمل استرس اجتناب ناپذیر است، باید راه حلی برای ادامه ی شیردهی پیدا كرد ؛ از جمله :

– بهتر است مادر با یك نفر در مورد احساساتش صحبت كند.
– افراد خانواده مادر را حمایت كنند.
– لازم است مادر با یك مشاور مناسب ذی صلاح و خبره مانند كاركنان بهداشتی، پزشك، انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر و سایر صاحب نظران مشورات كند.
– با پزشك خود در مورد نوع داروی مصرفی (در صورت استفاده) مشورت نماید.
– از مشاور بخواهد كه فنون ایجاد آرامش را به او آموزش دهد و او نیز از این روش ها به خوبی استفاده كند. با برخورداری از این امكانات، مادر از عهده ی شیردهی فرزند خود بر می آید.
استرس های فیزیكی شیردهی موفق مادرانی كه تغذیه ی ناكافی داشته اند نشان می دهد كه كیفیت شیردهی تحت تأثیر تغذیه ی نامناسب قرار نمی گیرد. تحقیقات اخیر نشان می دهد، تنها زمانی كه مادر دچار سوء تغذیه ی شدید باشد كیفیت شیرش كاهش می یابد، اگر چه ضعف در نتیجه ی تغذیه ی ناكافی ممكن است كودك را تحت تأثیر قرار دهد؛ زیرا وقتی مادر خسته است دفعات كمتری به كودك خود شیر می دهد، از طرف دیگر اگر از پستانك، شیشه و شیر مصنوعی استفاده كند، چون مكیدن پستان و تحریك آن برای تولید شیر كم می شود، میزان تولید و ترشح شیر نیز كاهش می یابد.

كشیدن سیگار
به نظر می رسد كه رابطه ی مستقیمی بین سیگار كشیدن و زود از شیر گرفتن شیرخوار وجود دارد. میزان هورمونی كه در بدن سبب تولید شیر می شود (پرولاكتین) در زنانی كه سیگار می كشند پایین تر است. در نتیجه سبب كاهش تولید و ذخیره ی شیر می شود. در اثر سیگار كشیدن ماده ای در بدن مادر آزاد می شود (هورمون آدرنالین) كه واكنش خروح شیر را تحت تأثیر قرار می دهد؛ هم چنین نیكوتین در شیر ترشح می شود. كودكان زنان سیگاری در هنگام تولد، كم وزن تر هستند و شیوع دردهای قولنجی در آنها بیشتر است. ممكن است دلیل ناراحتی و توجیه كننده ی بی قراری كودك، شیر ناكافی باشد.

مصرف الكل
مصرف الكل می تواند بر روی واكنش خروج شیر مؤثر باشد. بیشتر اوقات خروج شیر در مادران معتاد به الكل، دچار اختلال است. این مادران، كمتر كودك را به پستان می گذارند . كودك نیز بر اثر الكل دچار خواب آلودگی ، استرس و دردهای قولنجی می شود. مادر الكلی كه با پستانك و شیشه، كودك خود را تغذیه می كند، برای انجام موفق مسئولیت مادری احتیاج به كمك دارد.

كافئین
كافئین از طریق شیر مادر دفع شده و در بدن نوزاد تجمع می یابد. مصرف ۶ تا ۷ فنجان قهوه در روز سبب پیدایش علائمی در كودك مانند بیداری و فعالیت بیش از حد او می شود. نوشابه های كولادار (سیاه ) و چای نیز دارای كافئین هستند كه مصرف بیش از حد آنها موجب بی قراری در شیرخوار می گردد. سیگار كشیدن هم سبب تشدید تأثیر كافئین می شود. مصرف داروهای انرژی زا این داروها ممكن است تأثیرات بسیار اندكی بر كودك داشته باشند، ولی همین میزان نیز ممكن است موجب بروز مشكلاتی در تولید شیر شود. مصرف داروهایی كه سبب كاهش مكیدن پستان ها می شوند، با تأثیر بر مادر، كودك یا هر دو، بر روی تولید شیر تأثیر منفی دارند. كمك كردن به مادر برای پرهیز یا كاهش مصرف این داروها در حین ادامه ی شیردهی نتیجه ی بهتری برای مادر و كودك دارد و در شرایط بسیار خاصی ممكن است (با نظر پزشك) نیاز به قطع موقت شیردهی باشد.

بیماری بعضی از مادران با وجود بیماری شدید و یا بستری شدن در بیمارستان به خوبی به تغذیه ی كودك با شیر خود می پردازند. اگر مادر بسیار ضعیف باشد یا از لحاظ جسمی در شرایطی نباشد كه بتواند كودك خود را بغل كند ( مثلاً پس از عمل جراحی ) ، پرسنل پرستاری باید به وی كمك كنند تا شیرخوار، درست به پستان مادر گذاشته شود. مراقبت از كودك نیز باید بر اساس نوع ، میزان دارو و زمان مصرف آن باشد تا تأثیر دارو بر نوزاد به حداقل برسد. مادری كه میزان زیادی خون از دست داده و یا بدنش كم آب باشد، میزان ذخیره ی شیرش كاهش می یابد. اگر مادر و كودك از ادامه شیردهی مطمئن شوند ، بهبودی سریع تر صورت می گیرد. كاركنان بیمارستان باید روش های معمولی خود را با مادر شیرده و كودك تطبیق دهند. بسیاری از مادران اذعان دارند كه در زمان هایی كه فرزندشان دچار بیماری خفیفی بوده، به دفعات بیشتر شیردهی احتیاج داشته است.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید...

برچسب ها : كم شدن شیر مادر ، دلایل کم شدن شیر مادر ، علت كم شدن شیر مادر ، کم شدن ناگهانی شیر مادر ، علت کم شدن شیر مادر چیست ، دلیل قطع شدن ناگهانی شیر مادر ، علت قطع ناگهانی شیر مادر 

تعداد بازدید : 1

نظرات كاربران : نام : ایمیل : متن نظر : *لطفاً نظر خود را وارد نمائید متن بالا را وارد نمایید* 


ویدیو مرتبط :
قطع ناگهانی برنامه