سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



هرندی‌های مخفی در کشور وجود دارد/ دمل آسیب‌های اجتماعی در هرندی سرباز کرده است


همایون هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، درباره ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در محله هرندی شهر تهران اظهار داشت: یک پکیج مصور از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی کشور در هرندی قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: در کشور ما هرندی‌هایی وجود دارد که مخفی مانده‌اند و هنوز مشخص نشده‌اند که این محلات موجب نگرانی است و باید مسئولین در این زمینه اقدام جدی انجام دهند.

هاشمی با اشاره به اینکه مسئولان و نهادهای بالادستی نگاه اصولی و دقیقی در آسیب‌های اجتماعی ندارند، گفت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی از لحاظ قانون و قانونگذاری خلأ ندارد ولی در حوزه اجرایی با مشکلاتی مواجه هستیم.

بیکاری، طلاق و اعتیاد عناصر اصلی آسیب‌های اجتماعی است

وی با تأکید بر اینکه قوانین فعلی می‌تواند مشکلات ما را در آسیب‌های اجتماعی حل کند، گفت: طلاق، بیکاری، فقر و اعتیاد عناصر اصلی ایجاد آسیب‌های اجتماعی هستند که در کشور بیداد می‌کند و دولت فعلی نیز با توجه به شعارهایی که در زمینه رفاه اجتماعی آحاد جامعه داده‌ است باید حضور پررنگ‌تر در این زمینه داشته باشند.

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر که متولی در مقابله و پیشگیری از اعتیاد است باید ورود جدی در زمینه این آسیب‌ اجتماعی داشته باشند.

هاشمی خاطرنشان کرد: آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد نیاز به یک بحث فراگیر و حساس‌سازی اجتماع دارد و متأسفانه هنوز در این باره در کشور اتفاقی رخ نداده است.

بارها نگاه غیر کارشناسی به آسیب‌های اجتماعی را اعلام کردم

وی یادآور شد: زمانی که مسئولیت بهزیستی را بر عهده داشتم بارها با عناوین مختلف این اهمال و نگاه غیرکارشناسانه را نسبت به مسائل و آسیب‌های اجتماعی در رسانه‌ها اعلام کردم ولی توجه جدی به موضوع نشد.

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور گفت: هنگامی که جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر هماهنگ و به موقع برگزار نمی‌شود باید شاهد معضلات و آسیب‌های اجتماعی نیز در ابعاد مختلف از جمله اعتیاد باشیم.

وی یادآور شد: بنده معتقدم در بحث مبارزه با آسیب‌های اجتماعی خاص اعتیاد همه باید مشارکت داشته باشند تا بتوانیم نسبت به حل این معضل اقدام اساسی انجام دهیم.

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: هنگامی که اتفاق خوبی قرار است در کشور برای حل آسیب‌های اجتماعی بیفتد باید تمامی دستگاه‌ها سهمی داشته باشند و نباید از سهم خود فرار کنند.

هاشمی بیان داشت: مسئولین باید شهامت داشته باشند و فعل خواستن برای آنها صرف شود. هنگامی که بنده رئیس سازمان بهزیستی بودم وزیر کشور برای جمع‌آوری متکدیان دستور داده‌اند که البته همکاران بنده گفتند وظیفه ما نیست ولی بنده اعلام کردم که وظیفه ما است و کار جا مانده باید انجام شود و در این خصوص ما اقدام کردیم.

یکپارچگی، وحدت و انسجام در جمع‌آوری و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد

وی اظهار داشت: خاتمه کار هنگامی است که قانون به درستی در کشور اجرایی شود و هر یک از دستگاه‌های مسئول به وظایف خود عمل کنند ولی متأسفانه یکپارچگی، وحدت و انسجام در جمع‌آوری و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد که باید در این زمینه اقدام شود.

دولت باید برای پیشگیری و آموزش در آسیب‌های اجتماعی سرانه‌ای را اختصاص دهد

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه نگهداری، مراقبت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی بر عهده سازمان بهزیستی است، گفت: فاز سخت بر دوش سازمان بهزیستی است البته جمع‌آوری کارتن‌خواب‌ها و معتادان راحت است و در زمان کوتاهی می‌توان تعداد زیادی را جمع‌آوری کرد ولی فاز مراقبت، نگهداری، بازتوانی و آموزش آنها کار سخت، دشوار و پرهزینه‌ای است که بر عهده سازمان بهزیستی است و این سازمان به تنهایی نمی‌تواند پاسخگو باشد و دولت باید در این زمینه سرانه‌ای را اختصاص دهد.

وی گفت: دولت باید برای پیشگیری و آموزش در آسیب‌های اجتماعی سرانه‌ای را اختصاص دهد که متأسفانه این اقدام در کشور اتفاق نمی‌افتد.

هاشمی یادآور شد: متأسفانه در تمامی حوزه‌ها سرانه‌ای را اختصاص داده‌اند اما سرانه‌ای برای اینکه فرزندان ما داغ اعتیاد و طلاق را نبینند اختصاص نیافته است.

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: متأسفانه دختران و پسران ما در حوزه آسیب‌های نوپدید (شبکه‌های مجازی) آموزشی ندیده‌اند و باید در اولویت نخست سازمان‌های ذیربط آموزش والدین و فرزندان در حوزه‌های مختلف ازجمله ‌آسیب‌های نوپدید اتفاق بیفتد.

ساماندهی معتادان و کارتن خواب‌ها نباید فقط بر دوش بهزیستی باشد

وی بیان داشت: ساماندهی معتادان و کارتن‌خواب‌ها بسیار پرهزینه است و نباید فقط بر دوش بهزیستی باشد و اگر نیز این اقدام را باید سازمان بهزیستی انجام دهد باید برای آن سرانه‌ای اختصاص دهند چرا که نگهداری، درمان و آموزش یک معتاد و کارتن‌خواب شاید سالها به طول بینجامد و این موضوع هزینه‌های بسیار زیادی دارد بنابراین دولت باید به بهزیستی بودجه ویژه‌ای برای این موضوع اختصاص دهد.

هاشمی خاطرنشان کرد: ما در حوزه صنعت اعتقاد به مهندسی معکوس داریم ولی در حوزه آسیب‌های اجتماعی انجام مهندسی معکوس یعنی مصیبت و افزایش مشکلات.

برای پیشگیری مغفول مانده‌ایم

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور بیان داشت: ما در جمع‌آوری  و مداخله به خوبی عمل می‌کنیم ولی برای پیشگیری سطح یک و دو مغفول مانده‌ایم. معتادی که در مرحله اول جمع‌آوری و پس از طی مراحل مختلف به جامعه بر می‌گردد از آن حمایت‌های اجتماعی، رفاهی بهره‌مند نمی‌شود و یا به صورت قطره‌چکانی حمایت می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید برخوردهای غیرعلمی و بدون کارشناسی در مقابله با آسیب‌های اجتماعی از جمله کارتن‌خوابی، تکدی‌گری و اعتیاد انجام شود.

هاشمی یادآور شد: هرندی سالهاست با آسیب‌ها و مشکلات متعددی مواجه است و مشکلات آن دو دهه به طول انجامید؛ بنده در بهزیستی کارشناس بودم که مشکلات هرندی مطرح می‌شد و زمانی که رئیس سازمان بهزیستی شدم نیز این مشکلات وجود داشت.

رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: ما در دوره‌ای DIC را راه‌اندازی کردیم و برای معتادین و کارتن‌خواب‌ها سرپناهی در منطقه هرندی ایجاد شد.

وی گفت: هرندی قسمتی از شهر تهران است و به نظر می‌رسد آنجا به آبادانی نیاز دارد لذا باید کارگروه ویژه‌ای در این خصوص تشکیل شود که البته شهرداری برنامه و نقشه مشخصی در این خصوص دارد.

هاشمی یادآور شد: هرندی نمودی است از شرایطی که در کشور در حوزه خدمات اجتماعی و غیره حاکم است و این منطقه دمل آسیب‌های اجتماعی است که در هرندی سر باز کرده است که البته جاهای دیگر نیز این شرایط را دارد و دولتمردان باید آستین بالا بزنند برای پیشگیری از این آسیب‌های اجتماعی اقدام کنند و نگاه جدی‌تری مخصوصاً در بحث سه‌گانه اعتیاد، طلاق و بیکاری داشته باشند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/26VIOY


ویدیو مرتبط :
محمدسعید هرندی