سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اجلاس وزرای گفتگوی همکاری آسیا با حضور ظریف در بانکوک آغاز به کار کرد


اجلاس وزرای گفتگوی همکاری آسیا با حضور ظریف در بانکوک آغاز به کار کردایرنا/ چهاردهمین اجلاس وزرای گفتگوی همکاری آسیا دقایقی پیش با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بانکوک پایتخت تایلند گشایش یافت.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رییس دستگاه دیپلماسی ایران از شامگاه شنبه سفر به 6 کشور آسیایی و اقیانوسیه را آغاز کرده است و پس از سفر به کشورهای اندونزی، سنگاپور و برونئی شب گذشته وارد بانکوک پایتخت تایلند شد.

وی قرار است در تایلند علاوه بر شرکت در چهاردهمین اجلاس وزرای گفتگوی همکاری آسیا با مقامات بلندپایه این کشور جنوب شرق آسیا نیز دیدار و مذاکره کند.

نشست کارشناسان ارشد گفتگوی همکاری آسیا طی دو روز گذشته در بانکوک برگزار شده است و اجلاس وزرا امروز (پنجشنبه) با سخنرانی 'پرایوت چان اوچا' نخست وزیر و 'دان پرامودوینای' وزیر امور خارجه تایلند آغاز شد.

این دو مقام بلندپایه تایلند طی سخنانی به مشکلات کنونی قاره آسیا پرداختند و بر ضرورت همکاری کشورها برای رفع مشکلات بر سر راه توسعه تاکید کردند.

'چان اوچا' گفت که آسیای قدرتمند نیازمند همکاری تمامی کشورهای این قاره کهن و پهناور است.

مهمترین دستور کار نشست کنونی اجلاس گفتگوی همکاری های آسیایی در بانکوک، برگزاری اجلاس سران در سه ماهه سوم سال 2016 و همچنین بررسی و تصویب اسناد مربوط به تاسیس دبیرخانه دائمی این نهاد است.

'گفتگوی همکاری آسیا'، سازمان بین المللی است که سال 2002 با اهدافی از جمله توسعه همکاری های بین المللی در قاره آسیا و ادغام سازمان هایی از قبیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا فعالیت خود را آغاز کرد.

ابتکار اجلاس گفتگوی همکاری های آسیایی برای نخستین بار توسط نخست وزیر تایلند در جریان سی و چهارمین نشست وزیران امور خارجه آ.سه.آن در سال 2001 مطرح و مورد بحث قرار گرفت.

بدنبال آن نخستین نشست وزیران امور خارجه گفتگوی همکاری های آسیایی در سال 2002 در تایلند برگزار شد و ظرف چهارسال پس از تشکیل آن نیز تعداد اعضای آن از 18 کشور به 31 کشور افزایش یافت و هم اکنون 33 کشور آسیایی عضو آن هستند.

اجلاس گفتگوی همکاری های آسیایی به نوعی یکی از فعال ترین تشکیلات فرامنطقه ای محسوب می شود. این نهاد بین المللی مباحث اقتصادی، توسعه ای و فرهنگی را دنبال می کند.

عضویت جمهوری اسلامی ایران در این نهاد بین المللی در سومین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو در سال 2004 میلادی در چین تصویب شد و ایران تا آن زمان عضو ناظر بود.

نهمین اجلاس وزرای امور خارجه گفتگوی همکاری های آسیایی نیز آبان ماه سال 1389 در تهران برگزار شد. نخستین نشست وزرای فرهنگ کشورهای عضو نیز اردیبهشت 1390 برگزار شد.

جمهوری اسلامی ایران نامزد برگزاری سومین اجلاس سران در سال 2018 است.

کاهش فقر، پیشرفت سطح زندگی مردم آسیا، توسعه بازار مالی و اقتصاد و افزایش قدرت چانه زنی به جای رقابت میان کشورهای عضو و افزایش قدرت رقابت در بازارهای بین الملل از جمله اهداف این سازمان است.

میزبانی دومین اجلاس سران نیز که به صورت دو سالانه برگزار می شود، در سال جاری بر عهده تایلند است.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
آغاز اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایر