سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



زنگ خطر بازی‌های رایانه‌ای به صدا درآمد / کودکانی خفته در عمق فاجعه


به گزارش خبرگزاری فارس از قم، بازی‌های رایانه‌ای بازی‌هایی سرشار از هیجان و شور و نشاط است، بازی‌هایی که می‌تواند کودکان را تا عمقی از فجایع وارد کند و یا بر فرازی از ماوراء پرواز دهد. بازی‌های رایانه‌ای بازی‌هایی است که می‌تواند فرزندانمان را به دنیایی از تخیلات برساند و تا حدی مجذوب خود کند که خود را قهرمان اصلی ماجرا بدانند. دنیایی پر از هیاهو که خردسالان و نوجوانان را به جنب و جوش در می‌آورد و سپس در کشاکش آن تحرکات غرق خود می‌کند و دیگر رهایی از آن امری محال می‌شود.

 این روزها بازی‌های رایانه‌ای جای خود را به طور چشمگیری در میان کودکان و نوجوانان و حتی برخی بزرگسالان باز کرده‌اند. افرادی که مجبورند تنهایی‌شان را با بازی‌هایی رایانه‌ای پر کنند و این بازی‌ها جایگزینی برای خلأ و نبود والدین و یا خواهر و برادر در کنار آنها باشد. این روزها شاهد کوچ عروسک‌ها و وسایل بازی از اتاق کودکان هستیم و کمتر کودکی است که همبازی‌اش تبلت و یا بازی‌های رایانه‌ای نباشد. این روزها گرگم به هوا، قایم باشک، خاله بازی، یک قل دو قل که همگی به نوعی آموزش زندگی اجتماعی و نحوه ارتباط با دیگران بود، دیگر معنایی ندارد و بین کودکان بسیار ناآشناست، امروز همبازی کودکان ما انگری‌برد، کلش آف کلنز، هری‌پاتر و... شده است. بازی‌هایی که جز خشونت و خوی تجاوزگری چیز دیگری را به کودکان ما آموزش نمی‌دهد. این روزها ذهن کودکان ما به سویی حرکت می‌کند که در دراز مدت می‌تواند اثراتی سوء بر جامعه و فرهنگ اسلامی و ایرانی داشته باشد.

طبق آمار بالغ بر 20 میلیون نفر در ایران بازیکن بازی‌های رایانه‌ای هستند که هر فرد به طور میانگین دوساعت را به انجام بازی‌های رایانه‌ای می‌پردازد. متاسفانه گرایش به این بازی‌ها روز به روز در حال افزایش است که می‌تواند به عنوان یک آسیب بزرگ اجتماعی قلمداد شود.

بخش زیادی از میزان کاربران بازی‌های رایانه‌ای را نیز کودکان و نوجوانان قمی تشکیل می‌دهند و این را می‌توان به عینه در فضای اجتماعی شهر مشاهده کرد و کمتر کودکی است که در حین تردد و یا حضور در کوچه و خیابان یک تبلت و یا سخت افزار بازی‌های رایانه‌ای در دستانش خودنمایی نکند که با وجود مراکز فرهنگی و پرورشی فراوان در این استان شیوع این مسئله بسیار جای تعجب دارد.

البته قابل ذکر است که در این استان تا به حال چندین مرحله همایش‌های آسیب شناسی بازی‌های رایانه‌ای با حضور مسئولین فرهنگی و اجتماعی استانی و کشوری برگزار شده است اما به نظر این همایش‌ها نتوانسته تا کنون در میان قشر عادی جامعه تاثیر چندانی گذاشته باشد و بحث‌ها و بررسی‌ها مختص همان زمان و مکان بوده است و خروجی مناسبی در پی نداشته است.

باید توجه داشت که کودکان و نوجوانان افرادی هستند که اذهان آنها آماده پذیرش هرگونه فکر و اندیشه‌ای است بنابراین ضروری است آموزش آنها به نحوی باشد که سد راه نفوذ افکار غربی شوند و به انحراف و توطئه‌های دشمن کشیده نشوند.

متاسفانه این روزها که دشمن نتوانسته از طریق جنگ و ایجاد تحریم‌ها به اهداف خود برسد اکنون جنگ نرم را در پیش گرفته و به دنبال رسیدن به تمایلات و خواسته‌های خود با نفوذ در ذهن کودکان است، حتی اگر رسیدن به این خواسته‌ها و توطئه‌ها سال‌های دیگر نتیجه دهد.

در این خصوص آیت الله سیدعلی حسینی اشکوری مدرس حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت دوران نوجوانی گفت: تغذیه فکری در این دوران بسیار مهم است و اگر ذهن نوجوان با افکار منحرف شکل بگیرد اصلاح آن در دوران بزرگسالی غیر ممکن است.

وی با اشاره به اهمیت نقش والدین و مربیان در تربیت فکری کودکان و نوجوانان گفت: این افراد مسئولیتی عظیم در پرورش فکر دارند و باید این افراد متوجه آنچه در ذهن کودکان وارد می‌کنند، باشند چراکه ذهن نوجوان آنقدر پاک است که آمادگی پذیرش هر نوع اندیشه‌ای را دارد.

وی با بیان اینکه نوجوانان آینده سازان این کشور هستند بیان کرد: باید آموزش‌ به نوجوانان در راستای تقویت عقاید دینی و احکام شرع باشد تا در آینده دلسوزانه و متعهدانه برای جامعه خدمت کند.

مدرس حوزه علمیه افزود: وقتی رشد فرد بر اساس اخلاق و آموزه‌های دینی باشد در آینده به جامعه ظلم نخواهد کرد و از منصب خود سوء‌استفاده نمی‌کند.

وی استفاده از بازی‌های رایانه‌ای مخرب را شیوه دشمن برای شکل دهی به افکار نوجوانان دانست و گفت: دشمنان دین بیشترین سرمایه خود را به این حوزه اختصاص داده‌اند و به دنبال ایجاد انحراف در زندگی افراد با استفاده از این بازی‌ها هستند.

وی با بیان اینکه نوجوانان از روحیه‌ای حساس برخوردارند که بی‌مهری نسبت به آنها پیامدهای ناگواری به دنبال دارد، افزود: والدین و مربیان باید در برخورد با نوجوانان از شیوه ارتباطی صحیح استفاده کنند و محترمانه و با دوری از تندی و پرخاش با آنها رفتار کنند.

بر این اساس لازم است که برخورد با فروشندگان بازی‌های رایانه‌ای غیر مجاز به جد مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه بسیاری از عرضه کنندگان بدون توجه به اثرات سوء این نوع بازی‌ها بر روح و روان کودکان تنها برای رسیدن به سودی بیشتر به عرضه این بازی‌ها می‌پردازند که ضروری است از سوی مسئولان با آنها برخوردی قاطع شود.

خسرو کردمیهن رئیس ستاد مبارزه با بازی‌های غیرمجاز بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با بیان اینکه از آغاز امسال طرحی را برای مقابله با بازار بازی‌هایی غیرمجاز اجرا کردیم، گفت: این طرح تا کنون با موفقیت خوبی همراه بوده است .

وی با بیان اینکه در این طرح به جمع آوری بازی‌های رایانه‌ای پرداخته‌ایم ادامه داد: حمایت از بازی‌های تولید داخل هدف اصلی اجرای این طرح است.

کرد میهن با بیان اینکه در دو ماهه اخیر جلساتی در این خصوص با مشارکت چهار مرکز استان برگزار شد، ادامه داد: سیاست‌های مورد نظر در این جلسات ابلاغ شد و جمع آوری بازی‌های غیر مجاز در این استان‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی قم را یکی از این مراکز استان‌ها عنوان کرد و ادامه داد: در نخستین عملیات از 6 مرکز قم به طور تقریبی 65 هزار بازی رایانه‌ای غیر مجاز کشف و ضبط شد.

وی استان‌های تهران، ایلام، مرکزی و اردبیل را دیگر مراکز ذکر کرد و افزود: با این اقدامات بازار بازی‌های رایانه‌ای وضعیت مطلوب‌تری نسبت به قبل دارد که نشانه اثرگذاری مثبت این اقدامات بوده است.

رئیس ستاد مبارزه با بازی‌های غیرمجاز بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گفت: تقریبا در هر ماه از دو الی سه مرکز عرضه کننده بازی‌های رایانه‌ای بازرسی صورت می‌گیرد و در نظر داریم که این طرح تا پایان فصل بهار سال آینده در تمام مراکز استان‌ها اجرا شود.

بازی‌های رایانه‌ای اگر چه می‌توانند تاثیراتی مثبت نظیر افزایش خلاقیت، شناسایی توانایی‌های فردی و...داشته باشد اما دارای معایب بسیاری نیز هستند که می‌توانند مختل کننده زندگی فردی و اجتماعی باشد.

کریم حسینی زاده روانشناس و استاد دانشگاه در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به اینکه بازی‌های رایانه‌ای آسیب‌های زیادی بر ذهن و روان کودک وارد می‌کند گفت: پرخاشگری، انزوا طلبی، افت تحصیلی، بیماری‌های روحی و روانی و آسیب‌های جسمانی از جمله این مشکلات است.

وی با بیان اینکه ضروری است آسیب‌های ناشی از بازی‌های رایانه‌ای توسط والدین برای کودکان روشن شود ادامه داد: شایسته است بازی‌هایی در اختیار کودکان قرار گیرد که مرتبط با افزایش خلاقیت باشد.

حسین‌زاده فرهنگ سازی و آموزش والدین را اصلی مهم خواند و افزود: باید والدین ساعات استفاده از بازی کودکان را مشخص کنند و از استفاده طولانی مدت جلوگیری کنند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: باید خانواده‌ها تفریح، گردش و بازی در طبیعت را جایگزین بازی‌های رایانه‌ای کنند تا کودکان بتوانند انرژی خود را در فضای طبیعی تخلیه کنند.

بنابراین قابل ذکر است که بازی و سرگرمی برای کودکان اصلی مهم است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و بها دادن به آن به عنوان یکی از نیازهای اصلی کودک وظیفه والدین است بنا بر این لازم است به طور دقیق برای این مهم برنامه‌ریزی و چاره‌اندیشی شود؛ امروزه خانه‌های آپارتمانی و کم متراژ امکان حرکت و بازی‌های پرهیجان و پر تکاپو را از کودکان سلب کرده و آنها را محصور در اتاق‌هایی کوچک کرده است و وجود این بازی‌ها نیز عدم تحرک و انزوا جویی را برای کودکان به ارمغان آورده که می‌تواند سلامت جسمی آنها را به خطر اندازد و آسیب‌های شخصیتی و اجتماعی را در دوران بزرگسالی برای آنها سبب شود بر این اساس رهایی از این آسیب‌ها نیازمند آگاهی بخشی به والدین و فرهنگ سازی جهت استفاده مطلوب از بازی‌های رایانه‌ای و همچنین بازگشت به فرهنگ کهن خود یعنی همان بازی‌های جمعی و دوستانه برای کودکان در دل طبیعت است.

===========

گزاش از: زهرا اسدی

===========

انتهای پیام/2258/ز


ویدیو مرتبط :
زنگ خطر اقتصاد انگلیس به صدا درآمد