سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



جدی شدن شیوع ویروس خطرناک زیکا ؛ بسیج همگانی در برزیل برای مقابله با پشه ناقل ویروس


پشه-مصری-ناقل-زیکا

ویروس زیکا ویروسی است که از پشه به انسان منتقل می شود این ویروس در سال 1947 در جنگل های زیکا واقع در اوگاندا کشوری از قاره افریقا کشف شد. پشه زیکا با تغذیه کردن از خون قربانی ویروس زیکا را انتقال می دهد. انتشار این ویروس در سال 2007 در افریقا و آسیای جنوب شرقی شیوع پیدا کرد اما در سال 2014 شیوع این ویروس گسترش بیشتری یافت به گونه ای که مردمان جزیره ایستر و شیلی به این ویروس مبتلا شدند و در می 2015 این ویروس به برزیل رسید که در سال گذشته بیش از 84 هزار نفر مبتلا به این ویروس شده اند. محققان بر این باورند که این ویروس همچون ویروس مالاریا قاتل جان شمار زیادی از انسان ها باشد.

علائم زیکا

کسانی که در معرض نیش پشه زیکا قرار گرفته اند بعد از چند روز علایم این بیماری را مشاهده می کنند. از علایم شایع این بیماری تب و لرز ، درد مفاصل ، قرمزی و التهاب چشم است . دکتر رابرت آملر معاون رئیس جمهور و استاد دانشگاه پزشکی نیویورک اظهار داشت این علایم در ابتدا بسیار خفیف می باشد حدود دو تا هفت روز پس از نیش پشه بیماری خود را بروز می دهد. و وقتی که ویروس کل بدن را احاطه کند درمان بیماری دشوار می شود. شمار زیادی از افرادی که به این ویروس مبتلا شده اند جان خود را از دست داده اند.

4073573_145

تهدید جدی برای نوزادان

این ویروس برای جنین و نوزادان تازه متولد شده بسیار خطرناک است. به دلیل ضعیف تر بودن سیستم ایمنی نوزادان نسبت به انسان های بالغ احتمال مرگ و میر آن ها بیشتر است. دکتر آملر اظهار داشت: مادران بارداری که پشه زیکا آن ها را نیش زده است آسیب های جبران ناپذیری به جنین آن ها وارد شده است. از جمله آسیب شدید مغزی جنین در سه ماه اول بارداری و نقص در رشد جنین از آسیب های است که این ویروس به جنین داخل شکم مادر می زند. در مواردی هم منجر به سقط جنین شده است.

در ادامه دکتر املر گفت: بزرگترین خطر و عوارض را این ویروس برای نوزادان تازه متولد شده دارد . این نوزادان به دلیل تشنج ناشی از تب دچار سندرم گیلن در برزگسالی و فلج شدن مواجع می شوند. شمار زیادی از نوزادان برزیلی قربانی این ویروس شده اند،به گونه ای که براک اوباما رئیس جمهور آمریکا را دچار نگرانی کرد و تمامی پرواز ها به سمت آمریکای جنوبی را برای زنان باردار منع کرد.

راه های پیشگیری

4073441_905

در حال حاضر هیچ واکسنی از این بیماری تهیه نشده است. بهترین راه برای جلو گیری از انتقال این ویروس سفر نکردن به کشور ها و شهرهای ست که ناقل این ویروس و محل زندگی پشه ناقل زیکا می باشند . سازمان بهداشت بین المللی در 27 ژانویه 2016 لیست کشور های در معرض خطر را اعلام کرد لیست این کشورها شامل: باربادوس، بولیوی، برزیل، کلمبیا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، السالوادور، گویان فرانسه، گوادلوپ، گواتمالا، گویان، هائیتی، هندوراس، مارتینیک، مکزیک، پاناما، پاراگوئه، پورتوریکو، سنت مارتین، سورینام، جزایر ویرجین ایالات متحده، ونزوئلا، ساموآ و کیپ ورد می باشد. از سفر در این کشور ها خودداری کنید. از آبگیر ها برکه ها محل زندگی این پشه ها دوری کنید در فضای باز لباس پوشیده بپوشید و در هتل و محل اقامت خود از اسپری پشه کش استفاده کنید.

ویروس زیکا تهدیدی برای ورزشکاران المپیک 2016

در ماه اوت صد ها ورزشکار برای المپیک 2016 به ریودژانریو پایتخت برزیل سفر می کنند. علاوه بر ورزشکاران شمار زیادی از تماشاگران به این شهر سفر می کنند در حالی که تمامی فاضلاب های این شهر مملو از پشه زیکا می باشد سازمان بهداشت جهانی این امر را یک تهدید بزرگ برای سلامت ورزشکاران و توریست های این شهر دانسته است و خواسته اند هر چه سریع تر برای ریشه کن کردن این پشه زیکا از شهر اقدامات لازم را انجام دهند. در حال حاضر حدود 4 هزار نوزاد برزیلی دچار اختلالات مغزی شده اند و بیست کشور آمریکای جنوبی در گیر این ویروس می باشند.

4073440_563

در سال گذشته دست کم 22 نفر از این ویروس جان خود را از دست داده اند. بیشترین آسیب رسانی و تهدید این ویروس برای ورزش های آبی مخصوصا ورزشکاران قایق ران می باشد که در آب های آزاد برزیل باید به رقابت بپردازند. برای پیشگیری سازمان بهداشت آمریکا نیروی 200 هزار نفری را بسیج کرده است تا اقدامات لازم را برای ریشه کن کردن این بیماری انجام دهند و چنان چه موفق به این امر نشوند احتمال لغو المپیک وجود دارد. طبق آمارهای دولت برزیل بلیط های پیشفروش شده خیلی کم تر از انتظارات این دولت بوده است و علت اصلی آن را شیوع بیماری زیکا و ممنوعین ورود زنان باردار به این کشور دانسته اند.

4073574_977

بااین وجود دولت آمریکا تمام تلاش خود را برای ریشه کن کردن این ویروس انجام می دهد تا مانع خسارت های مالی و جانی کشور برزیل شود.

میکروسفالی یا کوچک سریِ نوزادان شایع ترین عارضه ناشی از انتقال ویروس زیکا به بدن زنان باردار است که موارد ابتلا به آن در بیست و سه کشور قاره آمریکا از جمله برزیل رو به افزایش است.  سازمان بهداشت جهانی به تازگی ضمن هشدار نسبت به گسترش این بیماری از احتمال ابتلای سه تا چهار میلیون نفر در قاره آمریکا به آن ابراز نگرانی کرده است.

در ریسیف، که کانون رشد این بیماری در برزیل اعلام شده، محققان موسسه «فیوکروز» در حال تحقیق بر روی قابلیت انتقال ویروس زیکا توسط گونه ای دیگر از پشه ها به نام «کیولکس» هستند که شمار آنها بیست برابر بیشتر از گونه شناخته شده ناقل ویروس زیکا است.

دیلما روسف رئیس جمهور برزیل روز جمعه برای کاستن از شدت اظهارات نگران کننده وزیر بهداشت این کشور مبنی بر اینکه برزیل در نبرد با پشه ناقل ویروس زیکا در حال واگذار کردن عرصه است، گفت: «تا وقتی که این پشه به تکثیر خود ادامه می دهد،همگی در حال شکست هستیم. همه ما باید برای پیروزی در این نبرد مهیا و آماده باشیم. اگر منفعل عمل کنیم شکست می خوریم.»  اصلاح ژنتیکی پشه های ناقل ویروس زیکا یکی از روش هایی است که پژوهشگران برزیلی برای جلوگیری از گسترش و تکثیر آنها در پیش گرفته اند.

رصد رد پای پشه ناقل زیکا در ایران

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت احتمال ورود ویروس زیکا به کشور را بسیار کم دانست و از وجود نظام مراقبت فعال در کشور برای کنترل حشره ناقل این بیماری خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی گویا در پاسخ به سوالی درباره اعلام وضعیت اضطراری بین‌المللی درباره بیماری “زیکا” و همچنین احتمال شیوع این ویروس در ایران گفت: خطر ورود و انتقال این بیماری به کشور ما پایین است؛ چراکه از چهار سال گذشته نظام مراقبت فعالی برای کنترل حشره ناقل این بیماری در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و رد پای این پشه را رصد می‌کنیم.

وی افزود: در طول این مدت تنها سال گذشته در مناطق بسیار کوچکی در کشور این حشره را یافتیم که بلافاصله اقدامات سرکوب گرایانه برای کنترل این عامل انجام شد و خوشبختانه دیگر موردی نداشتیم. اما در بعضی کشورهای همسایه این پشه وجود دارد و به همین دلیل ما با حساسیت بیشتری این موضوع را دنبال می‌کنیم. گویا تاکید کرد: مناطقی که این پشه در آن مشاهده شده، تحت کنترل قرار دارند. موردی از این بیماری در ایران و کشورهای همسایه و به طور کلی در منطقه خاورمیانه در شمال آفریقا گزارش نشده است. اگر پشه “آئدس” که عامل انتقال این بیماری است، در کشور وجود داشته باشد، تعداد آن بسیار محدود است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: انتظار داریم این پشه در مناطق گرمسیری و معتدل به خصوص مناطق ساحلی بیشتر باشد. احتمال انتقال انسان به انسان این بیماری بسیار ناچیز و در حد فرضیه است و هنوز اثبات نشده است. وی راه‌های انتقال این بیماری را تماس جنسی، تزریق خون آلوده و انتقال از مادر به جنین اعلام کرد و در خصوص انتقال بیماری زیکا از طریق مادر به کودک در دوران بارداری گفت: خانمی که در دوران بارداری مبتلا به این بیماری شود، فرزندی به دنیا می‌آورد که مغز کوچکی دارد و در اصطلاح پزشکی به آن “میکرو سفالی” می‌گویند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: انتقال بیماری از طریق سه راه مذکور در حد فرضیه است و بیشتر از آن نیست، البته از میان این موارد، فرضیه انتقال از طریق مادر به کودک قوی‌تر است. البته باید تاکید کنیم که خود بیماری نسبتا خفیف است که با تب، درد عضلات، مفاصل، ورم ملتحمه چشم و بثورات جلدی همراه است و معمولا بین دو تا هفت روز طول می‌کشد و خود به خود نیز بهبود می‌یابد. وی افزود: اما آنچه که نگرانی ایجاد کرده است شدت گسترش آن در آمریکای جنوبی و ارتباط بین افزایش موارد این بیماری با افزایش موارد میکرو سفالی است.

گویا از برنامه‌های مراقبتی برای کنترل حشره ناقل این بیماری در کشور خبر داد و تاکید کرد: تا به حال موردی از این بیماری مشاهده نشده است که در خصوص آن نگران شویم. رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خطاب به کسانی که قصد سفر به مناطق بروز این بیماری را دارند، گفت: کسانی که به این مناطق سفر می‌کنند اگر هنگام بازگشت دچار علایمی از این بیماری شدند حتما به مراکز بهداشتی و درمانی کشور مراجعه کنند. پرسنل مربوطه اقدامات لازم را برای این افراد انجام خواهند داد. وی افزود: توصیه می‌کنیم خانم‌های باردار یا کسانی که هنوز از بارداری خود مطمئن نیستند از مسافرت غیر ضروری به این مناطق تا اطلاع ثانوی خودداری کنند.

persian.euronews.com   tabnak   yjc.ir

لینک کوتاه

Closeبرای امتیاز دهی به این مطلب، لطفا وارد شوید: برای ورود کلیک کنید


ویدیو مرتبط :
‫ویروس زیکا را بهتر بشناسیم! با زیرنویس فارسی‬‎