سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مدیركل دامپزشكی چهارمحال و بختیاری :شیوع تب برفكی درشرایط بحرانی نیست


عبدالمحمد نجاتی روز سه شنبه به دنبال انتشار شایعاتی مبنی بر شیوع بیماری تب برفكی در استان به رسانه ها گفت: ویروس تب برفكی توسط نقل و انتقال دام مبتلا به بیماری شیوع پیدا می كند و علت مشاهده مواردی از این بیماری در استان، انتقال دام مبتلا به تب برفكی توسط یك دامدار بدون هماهنگی با سازمان دامپزشكی و نداشتن مجوز و گواهی سلامت به داخل استان بوده است.
به گفته وی، این ویروس سویه های مختلفی دارد كه اخیرآ سویه جدیدی از آن وارد استان شده و تاكنون تلفات جزئی در دام های جوان مانند بره و بزغاله داشته و وضعیت سلامت دام های استان نسبت به سایر استان های كشور مطلوب است.
نجاتی گفت: میزان خسارت وارده به دامداران استان تاكنون مورد ارزیابی قرار نگرفته و یكی از نقاط ضعف دامپروری چهارمحال و بختیاری، بیمه نكردن دام ها توسط دامداران است.
مدیركل دامپزشكی استان ادامه داد: بیماری تب برفكی یك بیماری ویروسی است و از حدود دو ماه قبل ویروس آن از خارج وارد كشور شده و شیوع پیدا كرده است.
نجاتی علائم بیماری تب برفكی را شامل بروز زخم های شدید در دهان، لثه و پستان گوسفند، لاغری و كاهش شیر در گاوها و مرگ و میر عنوان كرد.
تب برفكی بیماری واگیردار دام های زوج سم است كه قابل انتقال به انسان نیست و مهمترین تهدید آن خسارت اقتصادی است.
به گفته وی، 14 اكیپ در داخل استان و سه اكیپ به استان خوزستان برای واكسیناسیون دام های سبك و سنگین اعزام شدند.
وی تصریح كرد: چهارمحال و بختیاری دارای 2.5 میلیون راس دام سبك است كه 1.5 میلیون آن داخل استان و یك میلیون در بین استان های همجوار در تردد است.
به گفته نجاتی، 950 هزار راس دام سبك داخل استان طی دو ماه گذشته علیه بیماری تب برفكی واكسینه شده و تاكنون 140هزار راس دام سبك خارج از استان نیز علیه این بیماری واكسینه شده است.
مدیركل دامپزشكی استان اظهار داشت: با توجه به جدید بودن سویه ویروس تب برفكی، تهیه واكسن این بیماری مشكل بوده كه البته با تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته سازمان دامپزشكی، تا حدودی این بیماری كنترل شده است.
وی تصریح كرد: از حدود 76 هزار رأس دام سنگین موجود در استان نیز 26 هزار رأس آنها علیه این سویه جدید بیماری تب برفكی واكسینه شده است.
نجاتی در ادامه گفت: به دلیل اینكه بیماری بین انسان ودام مشترك نیست، جای نگرانی برای مصرف گوشت نمی باشد.
مدیركل دامپزشكی استان در خصوص نگرانی های ناشی از شیوع این ویروس در بین دام ها گفت: كنترل و جلوگیری از شیوع این بیماری از جهت اقتصادی بسیار حائز اهمیت است زیرا این بیماری باعث ضرر و زیان های اقتصادی می شود و در نهایت باعث كاهش تولید گوشت و شیر در دام‌های شیری (گاو) خواهد شد.
نجاتی به دامداران توصیه كرد: ضد عفونی جایگاه دام، واكسیناسیون، قرنطینه، جدا كردن دام های بیمار از دام های سالم و جابجا نكردن دام بدون هماهنگی اداره ‌كل دامپزشكی استان را برای كنترل و پیشگیری بیماری رعایت كنند.
وی افزود: در صورت رعایت نكردن قوانین قرنطینه‌ ای دامپزشكی توسط دامداران و مستند شدن تخلفات، پرونده آنان طبق قانون 688 قانون مجازات اسلامی به مراجع قضائی برای رسیدگی ارسال خواهد شد.
نجاتی اظهار داشت: در صورت درگیری دام‌ ها با بیماری ‌های سل و تب مالت پس از كشتار دام در كشتارگاه غرامت به صاحب دام پرداخت می شود ولی در خصوص بیماری تب برفكی غرامتی به دامدار پرداخت نمی شود.
به گفته وی، این بیماری با توجه به گرم شدن هوا كاهش پیدا می كند و باواكسیناسیون و رعایت اصول ایمنی زیستی (bio security) توسط دامداران و توجه به موقع به علائم بیماری و گزارش به شبكه های دامپزشكی از پیشرفت این بیماری جلوگیری می شود.
7361/ 6014/1539

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
شیوع بیماری مرگبار در عدن، درشرایط محاصره