سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سیاست‌های توسعه‌ای ایران بر بنیاد «خود اتکایی» شکل گرفته است/ توجیه‌پذیر نیست که دولت سیاست‌های مسکن مهر را ادامه ندهد


حشمت‌الله فلاحت پیشه عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با اشاره به سیاست‌های توسعه‌ای جمهوری اسلامی در مواجهه با تحریم‌ها گفت: دولت‌ها در کشور ما در مدیریت هزینه‌ها با مشکلاتی روبرو هستند به همین خاطر بخش اعظمی از ضعف‌هایی که به تحریم‌ها ربط داده می‌شود قابلیت پاسخگویی دارند.

وی افزود: جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب سیاست‌های توسعه‌ای خود را بر «بنیاد خود اتکایی» شکل داده است.  این سیاست نیز به این علت بود که بیشترین سیاست‌های تحریمی و بایکوتی علیه ایران از همان آغاز انقلاب اسلامی شکل گرفته است (از زمان جیمی کارتر تا امروز).

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در خیلی موارد تحریم‌هایی که علیه ایران صورت گرفت عملا به تحریم شرکت‌های غربی منجر شد ولی مشاهده کردیم بسیاری از مسئولان و دولتمردان ضعف‌های مدیریتی خود را به گردن دیگران انداختند در حالی که ما امروز در مدیریت هزینه ضعف داریم.

استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: برای مثال ما در طول این سال‌ها به جای اینکه درآمد نفتی را صرف توسعه کنیم، صرف تورم کردیم و اقتصاد ایران که دیابتی بود دیابتی‌تر شد و با مشکلات مختلف تورمی مواجه شدیم.

فلاحت پیشه با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی در اختیار دولت است، گفت: اما به خاطر ناتوانی در تخصیص منابع صندوق توسعه، رکود در اقتصاد کشور را شاهدیم. حتی با توجه به اینکه برجام اجرایی شد و نزدیک به 2 هزار LC باز شد اما این وضعیت کمکی به رهایی از رکود نکرد.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه دولت‌ها باید بپذیرند به رغم اختلافات سیاسی وارث برنامه‌های یکدیگرند، گفت: دولت کنونی با عدم پذیرش برخی سیاست‌های خوب دولت گذشته به رکود حاکم بر کشور افزوده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: برای مثال درمورد مسکن مهر که مبتنی بر امر عدالت است و جزیی از قانون برنامه است و بسیاری از مردم ما که نمی‌توانستند در قالب سیاست‌های اشرافی گذشته مسکن خانه‌دار شوند در قالب مسکن مهر صاحب خانه شدند، با عدم پذیرش و تکمیل آن توسط دولت جدید مواجه است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: توجیه‌پذیر نیست که دولت سیاست‌های مسکن مهر را ادامه ندهد چرا که دود این امر به چشم مردم می‌رود و در کنار آن تمامی بخش مسکن با رکود مواجه خواهد شد.

فلاحت پیشه عدم پیگیری مصوبات سفرهای استانی دولت و حتی مقام معظم رهبری را نقد دیگری بر دولت کنونی دانست و گفت: نمونه آن عدم اجرای مصوبات سفرهای دولت گذشته و مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه است که اکثر این مصوبات مجوز کمیسیون ماده 32 قانون برنامه توسعه را نیز داشته است. دولت جدید به دلیل اینکه اصل سفرهای استانی را قبول نداشته بسیاری از این مصوبات را روی زمین نگه داشته است در حالی که دولت کنونی وارث برنامه‌ها و وعده‌های دولت‌های گذشته است.

وی اظهار داشت: اگر این سنت ناپسند ادامه پیدا کند دولت آینده نیز خود را وارث تعهدات دولت کنونی نمی‌داند و دود این اختلافات سیاسی شده به چشم مردم خواهد رفت. یکسری از سیاست‌های دولت گذشته مانند مسکن مهر، سفرهای استانی و شروع پرداخت یارانه (که البته بنده معتقدم در ادامه کار به خوبی مدیریت نشد) طرح‌های خوبی بودند که عدم تداوم چنین سیاست‌هایی باعث شده خیلی از وعده‌ها با نتیجه مواجه نشوند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مشکل اصلی جمهوری اسلامی اقتصاد است و نه سیاست گفت: هر گاه در ایران مباحث به موضوعات طولانی و پایان‌ناپذیر توام با حب و بغض سیاسی تبدیل شده چیزی عاید مردم نشده است. مشکل امروز مردم اقتصاد است. در چنین شرایطی طرح دعاوی و یا باز طرح اختلاف سیاسی و یا ایجاد مانع سیاسی در راه برنامه‌های اقتصادی خیانت است.

فلاحت‌ پیشه در پایان خاطر نشان کرد: مجلس آینده و دولت کنونی در آینده باید بر اساس توسعه اقتصادی کشور حوزه همکاری مشترک تعریف کند؛ حوزه‌ای که به هیچ وجه دچار خلاء و خلل از ناحیه بازی‌های سیاسی نشود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
سیاست ما ، سیاست ما عین دیانت ماست ، سیاست روز ، سیاست ما ، دنیای سیاست