سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سرمقاله قانون/ برجام باعث خرسند‌ی بود‌ ، نه جام زهر


سرمقاله قانون/ برجام باعث خرسند‌ی بود‌ ، نه جام زهرقانون/ « برجام باعث خرسند‌ی بود‌ ، نه جام زهر » عنوان یادداشت روزنامه قانون به قلم د‌اوود‌ حشمتی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

روز قبل نامه رهبر انقلاب به رئیس‌جمهور به مناسبت اجرایی شدن برجام و در پاسخ به روحانی منتشر شد. این نامه خط بطلانی بود بر تمام تبلیغات منفی علیه روحانی و ظریف. خط بطلان بر اظهارات آنهایی که «برجام» را «جام‌زهر» می‌خواندند و معتقدبودند:«رهبری با آن موافق نیست».
این بار دوم است که رهبری به نامه روحانی درباره برجام پاسخ می‌دهد. پس از ژنو نیز روحانی در نامه‌ای حصول توافق را تبریک گفت و پاسخ نامه را دریافت کرد. اما از همان 26 دی ماه که برجام اجرایی شد، بسیاری از مخالفان دولت بار دیگر این موضوع را تکرار می‌کردند که «چرا رهبری به این موضوع واکنش نشان ندادند». استدلالی که آنها در گروه‌های مجازی و تلگرامی منتشر می‌کردند این بود: «رهبری حتی در مورد پیروزی یک تیم ورزشی بی‌تفاوت نبوده و آن را تبریک می‌گوید. بی تفاوتی ایشان به این موضوع نشان از نارضایتی است.»
آرزو‌های خام
دو روز قبل که نامه روحانی به رهبری منتشر شد، همان‌ها بعد از چند ساعت شروع کردند به بافتن آرزوهایشان در شبکه‌های مجازی که:‌»رهبری به این نامه پاسخ نداد و از توافق راضی نیست». به طور کلی این مدل را در ذهن‌ آنها باید در نظر داشته باشید و بعد رفتارشان را تحلیل کنید؛ آنها «هیچ توافقی را خوب نمی‌دانند مگر توافقی که خود به دست آورده باشند». در مدل ذهنی آنها «حتی مذاکرات بی‌ثمر و بیانیه خوانی‌های جلیلی» ارزش و اهمیتی بیشتر از حصول توافق و برداشتن تحریم‌ها به دست ظریف و روحانی داشت. تنها به این دلیل که آنها قبیله گرا هستند و توان دیدن موفقیت را در دیگران ندارند.این جماعت بعد از آنکه نامه رهبری منتشر شد و ناکام ماندند، خط خبری جدیدی را آغاز کردند که در آن نامه را علیه برجام و دولت جلوه‌گر کنند. اما برخلاف همه این پروپاگاندا معتقدم که نامه رهبری به روحانی کاملا در تایید و همدلی با دولت بود.
هزینه‌های سنگین
در ابتدا توجه کنید که مخالفان دلواپس معتقد بودند که رهبری با این توافق موافق نیستند. حمید رسایی در جریان برگزاری نشست‌های کمیسیون برجام خطاب به جلیلی گفت: «چرا نمی‌گویید رهبری آن را تایید نکردند و به مجلس واگذار کردند؟» یا در روز رای‌گیری برای کلیات برجام اعلام کرد: «رهبر انقلاب حاضر نشدند تا کنون سند برجام را در دست‌شان بگیرند.»(فارس12/7/94). نکته اینجاست که این دوستان به هیچ وجه حاضر نشده و نمی‌شوند، واقعیت موجود را بپذیرند. از همین رو نامه رهبری که در واقع مهر تایید برجام بود را با عنوانی همچون: «پنج نکته مهم رهبر معظم انقلاب خطاب به رئیس‌جمهور / از خدعه و نقض عهد آمریکا غافل نشوید/ دستاوردها حاصل مقاومت و ایستادگی بود» روی خروجی‌های خود منتشر کردند. تاکیدات رهبری در مورد برجام نکاتی است که دولت نیز اعلام کرد از آن حفاظت خواهد کرد. تنها یک نکته در میان پنج محور وجود داشت و آن‌هم «دادن هزینه‌های سنگین» برای «همین دستاورد» بود. به باور کسی که با ایران آشنا باشد می‌داند که ایران برای رسیدن به این نقطه به طورحتم «هزینه سنگینی» را در تمام این سال‌ها پرداخته است. از خون شهیدان هسته‌ای که قاتل آن را باید در تل‌آویو جست‌وجو کرد تا هزینه‌های سنگین تحریم‌ها که بر مردم تحمیل شد.
دلواپسی از خرسندی
اما آنچه در این نامه وجود دارد و باعث واهمه دلواپسان شده، ابراز خرسندی رهبری از نتیجه به دست آمده است. نکته‌ای که اهمیت بیشتری دارد این است که رهبری برخلاف آنها که در طول مذاکرات تلاش کرده و حتی حالا تلاش می‌کنند دولت و مذاکره کنندگان را «سازشکار»، «واداده» و «کدخداپسند» معرفی کنند،‌ از تیم مذاکره کننده و ظریف تشکر می‌کنند به این دلیل که توانستند دشمنان بزرگ این کشور را «وادار به عقب‌نشینی کنند». توجه داشته باشید در حالی که آنها توافق ژنو را از دست رفتن همه چیز می‌دانستند، و آن را «خیانت» می‌خواندند، روحانی گفته بود: «توافق ژنو به معنی تسلیم قدرت‌های بزرگ دربرابر ملت ایران است.» (ایسنا، 24 دی 92) همین اظهارات روحانی با واکنش‌های منفی روبه‌رو شده بود و آن را با تمسخر به نقد می‌کشیدند.
تاکید بر عقب‌نشینی دشمن
اما نامه رهبری تاکید داشت که مذاکره‌کنندگان ایران توانستند «دشمنان ایران را» وادار به عقب‌نشینی کنند. مهم‌ترین بخش این نامه مقدمه آن بود که در آن آمده: «خرسندی خود را از اینکه مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر تحریم‌های ظالمانه و تلاش دانشمندان هسته‌ای در پیشبرد این صنعت مهم و کوشش خستگی‌ناپذیر مذاکره‌کنندگان، سرانجام طرف‌های مقابل را که برخی از آنان به دشمنی با ملت ایران شهره‌اند، وادار به عقب‌نشینی و رفع بخشی از آن تحریم‌های زورگویانه کرد، ابراز می‌دارم و از جنابعالی و هیات مذاکره و شخص وزیر و همه‌ دست‌اندرکاران تشکر می‌کنم.»
اشاره به مقاومت تیم‌ مذاکره‌کننده
این نکته بسیار مهمی است. رهبری از اینکه تیم مذاکره کننده و شخص وزیر توانستند «با کوشش خستگی‌ناپذیر» و «مقاومت»(نه وادادگی و سازشکاری)، سرانجام طرف‌های مقابل که برخی از آنها در دشمنی با ملت ما شهره‌اند (بخوانید آمریکا)‌، را «وادار به عقب‌نشینی کنند»، ابراز «خرسندی» می‌کنند.
جام‌زهری در کار نبود
این پاراگراف در واقع خط بطلان کشیدن بر تبلیغات دو ساله و نیمه مخالفان ظریف و تیم مذاکره‌کننده بود. خط بطلان کشیدن بر روی تمام آن تحلیل‌هایی که معتقد بود «برجام همچون جام زهر» است که تنها به دو نمونه آن اکتفا می‌کنم: رسایی: «برجام، جام زهر شیطانی است.» (11/7/94) حاج منصورارضی: «برجام همان جام زهر است.» (5/7/94) و یا به این بخش از اظهارات آن فردی که مدعی بصیرت بود اما باید در مواضعش تجدیدنظر کند که گفته بود: «کل این نشست‌ها دلواپسی دارد. اگر حرف آقا در این قصه درست درنیاید که به این مذاکرات خوشبین نیستم، باید با ولی خداحافظی کرد.» (سعید قاسمی، همایش «خط قرمز»، تیرماه 93) آری برادر لازم به «خداحافظی با ولی» نیست. بیعت کنید و به اشتباه‌تان اعتراف کنید، و از ظریف حلالیت بخواهید.


منبع: قانون


ویدیو مرتبط :
تصویب قانون مادر تحریم‌ها راهی جدید برای نقض برجام