سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



موانع قانونی قطعنامه‌های ایجادکننده تحریم تنها روی کاغذ منتفی شده/ قطعا در تعاملات بین اروپا و آمریکا عدم گسترش روابط با ایران مطرح است


مصطفی دولت‌یار عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات مقامات دولتی مبنی بر بی‌تاثیری برجام در حل مشکلات کشور اظهار داشت: برداشت من  این است که مذاکره کنندگان آن موقع می‌گفتند اگر موانع برداشته شود فضا باز خواهد شد و مسیر فعالیت‌های اقتصادی کشور بدون مانع تحریم شکوفایی خود را در اثر تلاش‌هایی که سایر بخش‌ها خواهند کرد نشان می‌دهد.

وی افزود: اینکه اکنون این مقامات می‌گویند برجام معجزه نمی‌کند منظورشان این است که به خودی خود معجزه نمی‌کند چون قرار بود فقط موانع بر سر فعالیت‌های اقتصادی، علمی و تکنولوژیک کشور را بردارد.

دولت‌یار در همین زمینه ادامه داد: حال اینکه موانع کاملا برداشته نشده است و طبق آنچه که اهالی اقتصاد می‌گویند سوئیفت با مشکل مواجه است و یا بانک‌ها همکاری لازم را نمی‌کنند. این مسئله قابل بحث و پیگیری از ناحیه سیاسی است.

دولت‌یار با بیان اینکه اگر موانع به خودی خود نیز برداشته شود قطعا تلاش مضاعفی را از بخش‌های ذیربط می‌طلبد، خاطرنشان کرد: منظور آقایان این است که قرار نیست برجام به خودی خود فعالیت‌های اقتصادی کشور را توسعه دهد و یا اتفاق خاصی بیفتد و بایستی بخش‌های ذیربط تلاش های خود را می‌کردند. البته مفهوم مخالف نیز آن است که بخش‌های مربوطه استفاده لازم را تاکنون انجام نداده‌اند.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به سوالی پیرامون دلیل اظهارات مسئولین دولتی مبنی بر عدم اجرای تعهدات برجام توسط آمریکا خاطرنشان کرد: این مسئله را فقط مقامات ایرانی و آقای صالحی نگفتند و خود غربی‌ها هم می‌گویند موانع قانونی قطعنامه‌هایی که ایجاد تحریم کرده بود روی کاغذ منتفی شد ولی بانک‌هایی که انتظار همکاری از آنها می‌رود هنوز موافقت همه جانبه‌ای که باید از طرف مقامات آمریکایی دریافت کنند، نکرده‌اند.

وی در همین راستا و با بیان اینکه بد عهدی آمریکا روشن و قابل پیش بینی بود تصریح کرد: هیچ کس تصور این را نداشت که آمریکایی‌ها این بار بدعهدی نکرده و به تعهدات خود عمل کنند لذا اروپایی‌ها و کشورهای دیگر هنوز سبک و سنگین می‌کنند که آیا در صورت ورود به تعاملی گسترده با ایران مشکلی از سوی آمریکایی‌ها ایجاد خواهد شد یا خیر؟

دولت‌یار در همین زمینه افزود: امریکایی‌ها نه تنها تاکنون این را اشاره نکرده‌اند که اروپایی‌ها مجوز گسترش روابط با ایران را دارند یا خیر بلکه برعکس قطعا در تعاملات بین اروپا و آمریکا این بحث وجود دارد که فعلا وارد تعاملی گسترده با ایرانی‌ها نشوید.

دولت‌یار در پاسخ به سوالی پیرامون دلیل مانع تراشی‌های جدید مقامات‌ آمریکا همچون محکومیت ایران به موجب حادثه 11 سپتامبر خاطرنشان کرد: فازی را در قضیه برجام پشت سر گذاشتیم و آمریکایی ها مدعی‌اند که توانستند نگرانی‌هایی که از پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای داشتند را متوقف کنند تا اینجا به یکی از اهداف مدنظر خود رسیده‌اند اما در ادامه تعاملاتشان مشکلات اصلی ما با آمریکایی‌ها حل نشده و مسئله انرژی هسته‌ای یکی از ابزاری بود که برای یارگیری علیه ایران در سطح بین‌الملل از آن استفاده شد.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای در این راستا افزود: باقی مشکلات ما با آمریکا هنوز پابرجاست و ما شاهد تقابل یک گفتمان عدالت خواه پیشرو و مترقی به نام انقلاب اسلامی با گفتمانی ظلم محور و سلطه طلب هستیم.

وی با تاکید بر اینکه گفتمان سلطه محور آمریکایی جهان را به دو قطب تقسیم می‌کند گفت: آمریکایی‌ها طبق آنچه رئیس جمهور سابقشان گفته بود جهان را به دو بخش با آمریکا و برعلیه آمریکا تقسیم می‌کنند و این هژمون در حال افول تلاش خود را برای جلوگیری  از گفتمان عدالت خواه انقلاب اسلامی انجام می‌دهد.

دولت‌یار در پایان با بیان اینکه آمریکایی‌ها می‌خواهند از گسترش گفتمان انقلاب اسلامی در جهان و حتی در داخل ایران جلوگیری کنند گفت: تلاش آمریکایی‌ها جایگزینی گفتمان انقلاب اسلامی با گفتمانی لیبرال است که با تعابیری چون تغیر رفتار جمهوری اسلامی منظورشان این است که گفتمان انقلاب اسلامی باید جایگزین گفتمانی شود که با کدخدای دهکده جهانی تعامل مطلوب نظر آنها را داشته باشد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
تاکید مقام عالی مجلس اروپا بر گسترش روابط با ایران