سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شرکای تجاری ایران در دوران پساتحریم/کدام کشورها برای تجارت بهترند؟


در دوران پس از تحریم که احتمالا گشایش‌هایی در حوزه تجاری ایران رخ خواهد داد، بهتر است ایران با کدام کشورها روابط تجاری خود را آغاز کند؟ تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی ایران به این سوال پاسخ دادند.

شهرخبر: محمد رضا زهره‌وندی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پاسخ به این سوال گفت: ما باید به سمت کشورهایی برویم که ارزش افزوده به صنعت ما اضافه کنند، یعنی کشور‌هایی که صاحب صنعت باشند و در واقع ما بتوانیم مشارکت در پروژه‌ها داشته باشیم. مانند کشورهای اروپای غربی، در صورتی که ایران بخواهد با کشورهای جنوب شرقی هم تجارت داشته باشد، حداقل روابط تجاری خود را با کره گسترش دهد. چین کشور مناسبی برای تجارت با ایران نیست.

وی ادامه داد: ما در یک دوره‌ای به واسطه تحریم‌هایی که وجود داشت، فقط با کشورهای چین، امارات و مالزی روابط تجاری داشته داشته‌ایم، این در حالی است که اگر این اجبار برطرف شود ما شرکای تجاری را تحت هیچ فشاری انتخاب می‌کنیم.

زهره‌وندی گفت: درست است که امارات در جایی قرار گرفته که می‌تواند خیلی از ترانزیت‌های ما را انجام دهد یا چین در زمان تحریم تنها کشوری بود که ارزهای ایران را نگه‌داری می‌کرد. اما در حال حاضر که دوره پس از تحریم است، باید با کشور‌هایی که می‌توانند به ما ارزش افزوده بیشتری بدهند کار کنیم.

محمد لاهوتی، یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران و ایران در این خصوص گفت: پس از تحریم شرایط برای ایران تغییر کرد و باعث شد درهای جدیدی برای واردات و صادرات گشوده شود و به همین دلیل، ایران باید کمی از بازارهای سنتی فاصله بگیرد و به بازار‌های جدید روی آورد.

وی افزود: احتمالا در آینده نزدیک شرکای تجاری سنتی ایران مانند اروپایی‌ها و احتمالا‌ آمریکایی‌ها حضورشان برای خرید و فروش کالا افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین این ایران است که با حفظ منافع ملی و بررسی نقاط قوت و ضعف شرکای تجاری، می‌تواند از شرایط پیش رو به نفع خودش استفاده کند، به این معنی که خودمان را محدود به بازار غرب یا شرق نکنیم.

444/444


ویدیو مرتبط :
حکایت دوران پساتحریم