سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کار روی قانون اساسی جدید ترکیه پس از خارج شدن حزب جمهوریخواه ادامه خواهد یافت


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، حزب جمهوریخواه ترکیه از کمیسیون پارلمانی ویژه‌ای که برای تدوین قانون اساسی جدید این کشور تشکیل شده بود، خارج شده است.

احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه امروز چهارشنبه در سخنانی تصریح کرد: با وجود آنکه حزب مخالف جمهوریخواه از کمیسیون ویژه پارلمانی خارج شده است ولی حزب عدالت و توسعه همراه با سایر احزاب مخالف کار بر روی متن قانون اساسی جدید را ادامه خواهد داد.

حزب جمهوریخواه ترکیه در اعتراض به تلاش های حزب عدالت و توسعه برای افزایش قدرت رئیس جمهور در قانون اساسی جدید، از این کمیسیون کناره گیری کرده است.

داود اوغلو تصریح کرد: حزب جمهوریخواه اعلام کرده است که در کار بر روی قانون اساسی جدید ترکیه مشارکت نخواهد کرد چرا که آنها خواستار گنجانده شدن افزایش قدرت و اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی جدید نیستند.

وی در ادامه افزود: ما همچنان می خواهیم این موضوع روی میز باشد. این وظیفه ماست که بر سر قانون اساسی جدید به توافق دست یابیم. من از همه احزاب مخالف می خواهم تا در میز مذاکره حاضر باشند تا بتوانیم درباره هر مساله ای گفتگو کنیم.

کمیسیون قانون اساسی پارلمان ترکیه متشکل از نمایندگان هر 4 حزب سیاسی این کشور در پارلمان است .قانون اساسی فعلی ترکیه میراث کودتای نظامی 1980 میلادی است و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه قصد دارد علی رغم انتقادات مخالفان، قانون اساسی این کشور را تغییر دهد.

گرچه همه احزاب بر لزوم تغییر قانون اساسی تاکید دارند ولی مخالفان بر این باورند که حزب حاکم عدالت و توسعه قصد دارد تا نظام سیاسی کشور را به ریاست جمهوری تغییر دهد تا قدرت و اختیارات رئیس جمهور را افزایش دهد. هم اکنون رئیس جمهور ترکیه بیشتر نقشی تشریفاتی دارد.

مخالفان از این مساله بیم دارند که تغییر قانون اساسی ترکیه موجب تشدید رفتارهای اقتدارگرایانه اردوغان شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
فردا، روز سرنوشت اردوغان یا قانون اساسی ترکیه