سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



داستان متفاوت یک پیشرفت و یک «عقب‌گرد» در صنایع داخلی


گروه سیاسی _ خبرگزاری فارس، سال 1395 هم از سوی رهبر معظم انقلاب، با محوریت «اقتصاد مقاومتی» نامگذاری شد و این بار سخن از اقدام و عمل برای تحقق آن است، تحقق نوعی از اقتصاد که دارای اصول و راهبردهای مشخصی است و برای به انجام رسیدن آنها باید اقدامی جدی داشت و در این مسیر، تنها باور ملی و تکیه بر توانمندی های داخلی است که می تواند راهگشا باشد.

ایشان بارها بر ضرورت توجه به اصول راهبرد ملی اقتصاد مقاومتی تاکید کرده اند، از جمله در یکی از سخنرانی هایشان فرمودند «بخش هایی در اقتصاد ما وجود دارد که مهم و دارای اهمّیت است، مثلاً بخش نفت و گاز یا بخش تولید موتور که برای خودرو، برای هواپیما، برای قطار، برای کشتی مورد استفاده است که باید این بخش های حسّاس و مهم، دانش ‌بنیان بشود».

توجه به اصلی به نام دانش بنیانی در اقتصاد مقاومتی نشان دهنده این است که این حقیقت است که رهبری در جایگاه هادی و ناظر بر جهت گیری ها و سیاست های کلی نظام اسلامی، علم و دانش را ملاک و معیار توسعه پایدار و همه جانبه دانسته و همگان را از الگوبرداری های بی حساب و کتاب از شیوه های غیر بومی بر حذر می دارند، با این توصیف می توان نمونه هایی از پیشرفت را که بر مبنای این سیاست راهبردی محقق شده مشخص کرد و در نقطه مقابل، از ضعف سیستم هایی گفت که بدون توجه به اصول اقتصاد مقاومتی، راهی را در پیش گرفته اند که قطعا به پیشرفت نمی رسد.

صنایع دفاعی یکی از مثال های بارز پیشرفت بومی به معنای واقعی کلمه هستند، تولید انواع جنگ افزارهای دفاعی از قبیل تانک، اسلحه های سبک و سنگین و مهمتر از همه، موشک های بالستیک میان برد و دوربرد به دست توانمند متخصصان داخلی فارغ از کمک های خارجی، نشان داد که «می شود» و «می توان» روی پای خود ایستاد و سری در میان سرها بلند کرد.

در رسانه ها بارها در مورد این بخش از صنایع دفاعی خوانده و دیده ایم اما مجموعه مستند «خط مقدم» یکی از بهترین نمایش های تصویری از داستان موشکی شدن ایران است؛ مستندی که ابتدایش با شلیک یک موشک کوتاه برد از مرزهای غربی ایران به سمت بغداد آغاز می شود و پایانش با صدای غرش سهمگین موشک های دوربرد شهاب و قدر همراه است. «خط مقدم» از زبان شهید طهرانی مقدم و دیگر همکارانش، از روزهایی می گوید که برای پرتاب یک راکت مجبور بودیم دست نیاز به سوی دیگران دراز کنیم اما در کوتاه زمانی، ورق برگشت و توانستیم به یکی از قدرت ها موشکی دنیا تبدیل شویم و این داستانی است که می توان ادامه اش را در صنایع دیگر نوشت هر چند تحقق آن برای بسیاری یک آرزو باشد.

شاید 20 سال پیش اگر کسی سخن از قدرت موشکی ایران به میان می آورد خودش هم چندان باوری به آن نداشت اما امروز، جهان پذیرفته است که جمهوری اسلامی جزو معدود کشورهایی است که توانایی قرار دادن ماهواره در مدار زمین را دارد و اگر روزی کوچک ترین تجاوزی به حریمش را ببیند، بی درنگ کشور متجاوز را با هزاران موشک خفته در دل شهرهای زیرزمینی بر سر جایش می نشاند و شاید اگر همین داستان برای دیگر صنایع ما تکرار شود، آن وقت حسرت سوار شدن بر اتومبیلی وطنی که حداقل استانداردهای روز دنیا را داشته باشد یک آرزو نباشد.

نوروز امسال شاهد پخش مجموعه «تهران تقاطع سئول» از شبکه افق بودیم، مستندی خوش ساخت در مورد دلایل واقعی یک تفاوت بزرگ؛ تفاوت میان دو کشور در یک فناوری، ایران و کره جنوبی که خودروسازی را با هم شروع کردند و شاید ایران در آغاز کمی هم جلوتر بود، ولی امروز لوکس ترین اتومبیل هایی که افتخار می کنیم صاحبش باشیم، خودروهای کره ای هستند و ما هنوز اندر خم یک کوچه ایستاده ایم.

کسی نمی تواند امروز منکر این حقیقت شود که در صنعت خودروسازی با وجود سابقه 50 ساله، کمبودهای زیادی دارد و عقب ماندگی هایمان بسیار است، آنقدر که بسیاری این صنعت را مونتاژکاری می نامند و نه تولید، با این وجود «تهران تقاطع سئول» هر چند همه این حقایق را گفت اما به دنبال آسیب شناسی آن هم بود، اینکه راه ایران و کره جنوبی از کجا جدا شد و چرا آنها امروز بر قله تولید اتومبیل ایستاده اند ولی وجود کیسه هوای دوم در خودروهای ایرانی هنوز آپشن محسوب می شود.

رهبر معظم انقلاب همچون دیگر امور در این زمینه هم نگاه تیزبنی دارند، ایشان در بیاناتی فرمودند: «این کار کوچکی است که موشک بُرد بلند را جوری تنظیم کنند که در دوهزار کیلومتری با انحراف دو متر یا پنج متر به هدف بخورد؟ خب آن مغزی که می تواند این کار را بکند، در موارد گوناگون دیگر هم می تواند؛ مثلاً فرض کنید که سطح موتور خودرو را با یک پیشرفتی بالا ببرد که فرض کنیم مصرفش کم بشود، یا موتور قطار را به فلان شکل به‌ وجود بیاورد؛ می توانند».

«افق» به عنوان شبکه انقلاب اسلامی با همه کاستی ها و شاید انتقادها در پی بازگویی فعل «توانستن» است؛ وقتی رهبر معظم انقلاب می فرمایند «می توانند» یعنی این ظرفیت و بلوغ را در داخل می بینند و مثالش را هم می آورند که اگر موشک ایرانی دوربرد شد، پس موتور ایرانی هم می تواند کم مصرف تر و قوی تر باشد و مستندهای «تهران تقاطع سئول» و «خط مقدم» در شبکه افق می کوشند این دو جریان متفاوت در صنایع داخلی را در کنار هم روایت کنند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
تولید اره تیغه گرد (صنایع فلزی)