سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بررسی پدیده فقر حرکتی، پیامدها و راهکارهای مقابله با آن در میزگرد ایرنا


به گزارش ایرنا، این وضعیت در زندگی شهری، همراه با خود عارضه نسبتا جدیدی را در پی دارد که متخصصان پزشکی از آن با عنوان 'بیماری فقر حرکتی' با تاثیر تخریبی بر سلامتی عمومی انسانها یاد و بر لزوم اندیشیدن تمهیدها و راهکارهایی برای مقابله با آن تاکید می کنند.
بر این اساس بیماری فقر حرکتی ناظر بر بیماریهای ناشی از شیوه زندگی کم یا بی تحرک و سطح نازل فعالیت بدنی است.
این کمبود با زوال بسیاری از روندهای طبیعی بدن سبب ساز افزایش بیماریهایی همچون فشار خون بالا، چاقی، دیابت، پوکی، استخوان، فشار روانی، بی خوابی و کمردرد شده است.

* 80 درصد جمعیت دچار فقر حرکتی
به گفته کارشناسان حدود 80 درصد از جمعیت شش میلیون نفری خراسان رضوی به عنوان نمونه ای از کل کشور که نیمی از آنها را زنان تشکیل می دهند دچار فقر حرکتی هستند.
این آمارنشانگر آن است که تغییر الگوی زندگی به مرزی رسیده که فقر حرکتی را باید یکی از تهدیدات جدی سلامت انسانها محسوب کرد.
این در حالی است که حاصل پژوهشهای علمی تاکید دارد تحرک بهترین دارو برای پیشگیری از دردهاست و ورزش و حرکات منظم بدنی علاوه بر سلامت جسم بر سلامت روحی، روانی و اجتماعی افراد نیز تاثیر بسیار دارد.
بسیاری از تحقیقات علمی بیانگر این واقعیت است که فعالیتهای بدنی منظم و مداوم، بسیاری ازبیماریهای شایع نظیر دیابت، افسردگی، پوکی استخوان، حملات قلبی و سکته های قلبی مغزی را کاهش می دهد.
به رغم اینکه توسعه فعالیتهای ورزشی یکی از مهمترین راهکارهای دوری از فقر حرکتی است، اما این مهم نسبتا مغفول مانده زیرا شمار فضاهای ورزشی عمومی محدود هستند.
این در حالی است که این محدودیت برای زنان دوچندان و فضاهای ورزشی در اختیار این قشر بسیار محدود است بطوری که حدود 80 درصد زنان ایرانی در سنین 15 تا 64 سالگی هیچگونه فعالیت بدنی ندارند و این تهدیدی جدی برای سلامت عمومی جامعه محسوب می شود.
به همین خاطر موضوع علل فقر حرکتی و ناهنجاریهای ساختار قامتی، میزان شیوع آن و راهکارهای مقابله با این عارضه به ویژه در میان زنان، در میزگرد تخصصی ایرنا در مشهد مورد بحث و بررسی مسوولان و کارشناسان قرار گرفت.
این میزگرد با حضور دکتر سیدرضا گلدوزیان رئیس هیات پزشکی ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، معصومه سروری معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، جواد پورجاهد معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی و عباس دهقان کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد برگزار شد.

* فقر حرکتی گریبانگیر 88 درصد زنان
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی 'آرتروز و پوکی استخوان' را از شایعترین عوارض فقر حرکتی ذکر و بیان کرد: برای رهایی از فقر حرکتی باید حداقل پنج روز در هفته و روزانه به مدت 45 دقیقه به فعالیتهای ورزشی پرداخت.
سیدرضا گلدوزیان افزود: فقط 102 هزار نفر از جمعیت شش و نیم میلیون نفری خراسان رضوی با این شرایط و به صورت سازمان یافته ورزش می کنند.
وی گفت: 65 درصد از این تعداد مرد و 35 آنان زن هستند.
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی ادامه داد: فقر حرکتی مشکلات زیادی ایجاد می کند بطوری که این عارضه در دوران کودکی می تواند بدن ناتوان عاجزی برای سالهای بعد رقم بزند.
وی افزود: کودکان با برنامه ورزشی منظم، بهره مندی از نور آفتاب و تغدیه مناسب استخوان بندی بدنی خوبی پیدا می کنند.
گلدوزیان بروز عوارض فقر حرکتی در میان زنان را مربوط به سنین 30 تا 35 سالگی ذکر و بیان کرد: زنان بطور عادی پس از 30 سالگی سالانه یک تا دو درصد از تراکم استخوانی خود را از دست می دهند.
وی گفت: با این شرایط چنانچه فردی ورزش کند و فقر حرکتی نداشته باشد در 70 سالگی حدود 30 درصد تراکم استخوان را از دست می دهد که این میزان زیاد نیست لذا می تواند کارهای خود را بدون نیاز به کمک دیگران انجام دهد.
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی ادامه داد: ولی اگر فرد فعالیت ورزشی نداشته و دچار فقر حرکتی باشد سالانه دو درصد تراکم استخوانی بدن را از دست می دهد بنابراین در سن 70 سالگی 60 درصد تراکم استخوانی خود را از دست داده که خطرناک است زیرا دچار شکستگیهای خود به خودی استخوان می شود.

* 75 درصد دانشجویان دچار مشکلات ساختار قامتی
معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی نیز در میزگد ایرنا در مشهد گفت: زندگی صنعتی در کنار بی تحرکی، تغییر در نوع رژیم غذایی و روی آوردن به سمت فست فودها نقش مهمی در شیوع فقر حرکتی دارد.
معصومه سروری افزود: شاغل بودن زنان و نداشتن فعالیت بدنی کافی در جوامع امروزی از عواملی است که به شیوع فقر حرکتی دامن می زند.
وی ادامه داد: با کاهش تحرک بدنی و انباشته شدن کالریها در بدن، عضلات، اندامها و استخوانها در راستای نگهداری راستای قامتی حالت طبیعی خود را به مرور زمان از دست می دهند.
معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: فقر حرکتی در بین زنان دو برابر مردان است.
وی افزود: این در حالی است که اگر زنان شاداب و بانشاط باشند جامعه سالم خواهد بود بنابراین باید تمهیدات ویژه ای برای افزایش فعالیتهای ورزشی این قشر از جامعه فراهم شود.
سروری ادامه داد: طبق پژوهش دانشگاهی صورت گرفته در خراسان رضوی حدود 75 درصد از دانشجویان دختر دارای مشکلات ساختار قامتی هستند و این میزان رو به فزونی است لذا باید برای پیشگیری از تداوم این روند کارهای اساسی انجام شود.

* عارضه ساختار قامتی گریبانگیر 70 درصد دانش آموزان دختر
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در میزگرد ایرنا در مشهد گفت: یک میلیون و 138 هزار دانش آموز در مدارس این استان تحصیل می کنند که نیمی از آنان را دختران تشکیل می دهند.
جواد پورجاهد افزود: طبق پایش ساختار قامتی انجام شده در سال 1383 حدود 70 درصد دانش آموزان دختر یکی از 17 عارضه ساختار قامتی نظیر پشت گرد یا شانه افتاده را دارند.
وی ادامه داد: این ناهنجاریها بعضا ناشی از رفتارهای حرکتی غلط دانش آموزان نظیر بد نشستن، نحوه مطالعه نادرست و افزایش وزن وارده به ستون فقرات ناشی از کوله پشتی است.
معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: فقر حرکتی به علت کمبود فضاهای ورزشی سرپوشیده، فعالیتهای ورزشی نامناسب و نامتعادل و ناهنجاریهای اسکلتی ارثی در فرد بروز می کند.
وی افزود: تعامل عملکرد عضلات باعث راست قامتی می شود و این در حالی است که برخی مربیان و ورزشکاران با تاکید بر تقویت گروه خاصی از عضلات بطور ناخودآگاه ناهنجاری در سایر عضلات را موجب می شوند.
پورجاهد ادامه داد: 50 درصد از جامعه آموزش و پرورش را بانوان تشکیل می دهند لذا باید در راستای حفظ نشاط و افزایش بازدهی این قشر برنامه ریزی کرد.
وی تاکید کرد: برنامه ریزی برای این قشر نوعی سرمایه گذاری به منظور رشد و بالندگی جامعه است.

* فقدان امکان ورود تخصصی شهرداری به عرصه ورزش
شهرداری و مدیریت شهری به عنوان بزرگترین نهاد اجتماعی در شهر می تواند نقش مهمی در توسعه فضاهای ورزشی و رغبت شهروندان به ورزش و فعالیتهای بدنی ایفا کند.
با این وجود کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد در میزگرد ایرنا گفت: این نهاد بیشتر در مقوله بسترسازی برای فعالیت شهروندان در رشته های مختلف ورزشی وارد می شود.
عباس دهقان افزود: شهرداری نمی تواند در مقوله ورزش و تربیت بدنی به صورت تخصصی وارد شود.
وی ادامه داد: در شهرداری بر روی دو مقوله سلامت کارکنان و سلامت شهروندان اقداماتی انجام می شود که البته بیشتر فعالیتها تخصصی نیست و در راستای بسترسازی و تشویق شهروندان به فعالیتهای ورزشی است.
کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد گفت: امسال 250 میلیارد ریال از بودجه شهرداری برای مقوله توسعه فعالیتهای ورزشی و تربیت بدنی اختصاص یافت.

* سرانه فضای ورزشی کمتر از استاندارد جهانی
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی در ادامه میزگرد تخصصی ایرنا گفت: سرانه ورزشی در کشورهای پیشرفته حدود دو تا پنج متر برای هر نفر است.
وی افزود: این سرانه در ایران کمتر از یک متر است که بخش اعظم آن نیز در اختیار مردان قرار دارد.
گلدوزیان ادامه داد: با توجه به اینکه در کشورهای اسلامی امکان استفاده همزمان زن و مرد از مجموعه های ورزشی فراهم نیست لذا باید فضاهای ورزشی به صورت مجزا تعریف شوند.
وی با اشاره به اجرای طرح معاینات فعالیتهای ورزشی از سال 1385در مدارس خراسان رضوی برای نخستین بار در سطح کشور گفت: در این چارچوب فرم معاینات فعالیتهای ورزشی دانش آموزان باید هر سال قبل از شروع سال تحصیلی توسط پزشک تکمیل و محدودیتها و معافیتهای حرکتی دانش آموزان مشخص شود.
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی افزود: 300 پزشک معتمد آموزش دیده در مشهد این اقدام را انجام می دهند و در شهرستانها نیز توسط مراکز بهداشتی زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی انجام می شود.
وی ادامه داد: خراسان رضوی در زمینه پیشگیری از فقر حرکتی و اصلاح ساختار قامتی از موفقترین استانهای کشور و به عنوان الگو در ایران مطرح است.

* کمبود فضای سرپوشیده ورزشی در مدارس
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه میزگرد ایرنا در مشهد گفت: کمبود سرانه فضای ورزشی سرپوشیده از مهمترین مشکلات مدارس است.
پورجاهد افزود: سرانه فضای ورزشی سرپوشیده مدارس در کشور 17 صدم مترمربع و در خراسان رضوی 11.5 صدم مترمربع است.
وی ادامه داد: بر این اساس برای رسیدن به میانگین باید شمار فضاهای ورزشی مدارس افزایش یابند.
معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه 99 درصد اعتبارات آموزش و پرورش مربوط به حقوق کارمندان است لذا برای توسعه فضاهای ورزشی باید به سمت مشارکت سازمانها و جذب افراد نیکوکار رفت.
وی افزود: نوع فعالیتهای ورزشی که منجر به رفع ناهنجاریهای قامتی می شود نیز خیلی مهم است لذا باید دانش آموزان به عنوان سفیران سلامت و خانواده ها به سمت ورزشهایی هدایت شوند که تراکم استخوانی آنها افزایش یابد.
پورجاهد ادامه داد: در همین چارچوب کار ساخت 26 استخر از سال 1388 در خراسان رضوی آغاز شده اما بخاطر کمبود اعتبارات اجرای این طرح شاید تا 20 سال طول بکشدتا استخرها به بهره برداری برسند.
وی گفت: همچنین 38 سالن ورزشی نیمه تمام وجود دارد کع سیاست آموزش و پرورش بر این این است تا اولویت استفاده از آنها را به دختران دانش آموز بدهد.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: همچنین المپیاد ورزشی درون مدرسه ای از سال گذشته به منظور مشارکت محوری و دانش آموز محوری برگزار می شود.
وی ادامه داد: پارسال 250 هزار دانش آموز بطور مستقیم و 500 هزار نفر بطور غیرمستقیم در این المپیاد شرکت کردند و امسال این جمعیت 20 درصد افزایش می یابد.
او گفت: همچنین با اجرای 'طرح حیاط پویا' و طراحی حیاط مدرسه برای بازیهای ورزشی در کف مدرسه جدا از سالنها فعالیتهای ورزشی انجام می دهند.
پورجاهد با اشاره به فعالیت 45 کانون حرکات اصلاحی در سطح خراسان رضوی افزود: امسال 600 میلیون ریال تجهیزات برای این کانونها خریداری و دوره آموزش حرکات اصلاحی و استفاده از این تجهیزات برای مربیان برگزار شده است.
وی ادامه داد: تهیه شناسنامه سلامت برای دانش آموزان از دیگر اقدامات آموزش و پرورش است که بخشی از آن مربوط به ساختار قامتی است.

* تا رسیدن به ایده آل فاصله داریم
کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد در ادامه این میزگرد گفت: به رغم اقدامات متعدد شهرداری در راستای توسعه فضاها و فعالیتهای ورزشی هنوز تا رسیدن به وضعیت ایده آل راه زیادی در پیش است.
دهقان ادامه داد: هم اکنون در 360 پارک سطح شهر مشهد 450 دستگاه ورزش و بدنسازی با هدف جذب افراد به فعالیتهای ورزشی نصب شده است.
وی افزود: هم اکنون ورزش محلات در 17 رشته با مشارکت شهرداری و اداره کل ورزش و جوانان در حال انجام است و سالانه بیش از هشت هزار میلیون ریال توسط شهرداری برای مسابقات ورزشی محلات ویژه بانوان و مردان هزینه می شود.
کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد ادامه داد: هم اکنون شهرداری 32 سالن ورزشی فعال در سطح شهر و شش سالن در دست ساخت دارد.
وی گفت: همچنین پنج استخر در حاشیه شهر مشهد در دست ساخت است تا شهروندان بتوانند از حداقل امکانات ورزشی بهره مند شوند.
دهقان افزود: شهرداری مشهد می کوشد در هر منطقه بخش خاصی ویژه فعالیت زنان احداث کند لذا هم اکنون چهار بوستان در مناطق دو، هفت، چهار و 11 مشهد ویژه بانوان فعال است.
وی در خصوص استانداردسازی دستگاههای ورزشی نصب شده در بوستانها نیز گفت: این دستگاهها با معیارهای اداره کل استاندارد منطبق هستند.
کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد با اشاره به اجرای طرح فراگیر ورزشی در محلات، مساجد، حوزه های علمیه و مجتمعهای مسکونی ادامه داد: شش هزار و 700 مربی تحت پوشش این طرحها هستند.
وی افزود: همچنین 32 سالن متعلق به شهرداری مشهد از صبح تا ساعت 14 در اختیار بانوان است که البته شهرداری در این قسمت تا رسیدن به ایده آل فاصله دارد.
دهقان گفت: همچنین برای مشارکت با آموزش و پرورش بسته ای تهیه شده که اگر مدارس اماکن و فضاهای ورزشی خود را در روزهای تعطیل برای توسعه ورزش همگانی در اختیار شهرداری قرار دهد از خدماتی نظیر آسفالت و فضای سبز بهره مند خواهند شد.

* راهکارها و پیشنهادها
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی در ادامه میزگرد ایرنا در مشهد گفت: مشکل اصلی فعالیتهای صورت گرفته در حوزه سلامت و تندرستی این است که هر ارگانی در فعالیتهای ورزشی بدون تخصص اقدامی انجام می دهد.
گلدوزیان افزود: گاهی اوقات فقط ظاهر این اقدامات زیبا می باشد زیرا اما ممکن است به جای رفع مشکل خود عامل مشکل باشند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از موازیکاری باید نهادهای مختلف نظیر آموزش و پرورش، شهرداری و سایر ارگانها مشخص کنند نسبت به بودجه خود چه اقداماتی را می توانند در راستای توسعه ورزش و فضاهای ورزشی انجام دهند.
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی گفت: همچنین شهرداری و دیگر نهادهای دست اندرکار در امور عمومی باید استانداردهای لازم را برای ایجاد فضاهای ورزشی لحاظ کنند.
وی بهترین مکان برای فعالیت ورزشی سازماندهی شده را باشگاهها ذکر و بیان کرد: باشگاههای ورزشی هنگام اخذ مجوز و دایر شدن از فیلترهای مختلف عبور می کنند ولی گاهی برخی نهادها نظیر شهرداری در مجاورت آن باشگاه برنامه موقت برای ورزش مردم دایر می کنند که این امر به عدم استقبال از باشگاه و تعطیلی آن می انجامد.
گلدوزیان افزود: همانطور که در یک منطقه جز شهرداری نهاد دیگری نمی تواند اجازه افزایش تراکم را بدهد و شهرداری باید ناظر باشد، در تمام فعالیتهای ورزشی نیز طبق قانون به جز فعالیت زنگ ورزش دانش آموزان، ادارات ورزش و جوانان باید بر تمامی فعالیتهای ورزشی سایر نهادها نظارت داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری باید در انجام اقدامات ورزشی با اداره کل ورزش و جوانان هماهنگ باشد ادامه داد: همچنین پایگاههای تندرستی باید با توجه به نیازهای موجود در مناطق احداث شوند در غیر این صورت حرفه تربیت بدنی به عنوان یک شغل نابود می شود.
او گفت: هم اکنون فضای ورزشی مناسب برای ورزش خانواده ها در یک محیط امن در سطح شهرها مهیا نیست و این درحالی است که با مشارکت شهرداری و ادراه کل ورزش و جوانان می توان اقدامات مهمی در این راستا انجام داد.
رئیس هیات پزشکی ورزشی خراسان رضوی افزود: با همکاری شهرداری، آموزش و پرورش و اداره کل ورزش و جوانان هر مدرسه پتانسیل داشتن یک باشگاه ورزشی مجهز را دارد.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری می تواند در هر قسمت از سطح شهر زمینه را برای انجام فعالیت جذاب ورزشی فراهم کند.
گلدوزیان گفت: برای کاهش شیوع فقر حرکتی همچنین باید هزینه ای در سبد خانوار برای انجام فعالیتهای ورزشی در نظر گرفته شود.
وی افزود: همانگونه که روستاها به دنبال تجهیز به فناوریهایی نظیر موبایل و تلویزیون رفتند، در بخش ورزشی نیز باید این فرهنگ سازی انجام شود که افراد خود به سراغ فعالیتهای ورزشی بروند.
او ادامه داد: همچنین فعالیت شهرداری نباید فقط به تجهیز پارکها به تعدادی وسایل ورزشی محدود شود بلکه در کنار بوستاهای شهری باید فضاهای سرپوشیده برای فعالیتهای ورزشی نیز ایجاد شود.

* ورزش کارمندان باید جدی گرفته شود
معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی در ادامه میزگرد ایرنا در مشهد گفت: یکی از مهمترین راهکارهای کاهش فقر حرکتی در جامعه توجه جدی به ورزش کارمندان است. وی افزود: باید مدت زمانی برای انجام فعالیتهای ورزشی کارکنان به صورت روزانه توسط مدیران به ویژه برای بانوان اختصاص یابد.
سروری ادامه داد: طبق مصوبه شورای اداری استان خراسان رضوی باید ادارات دولتی به مدت چهار ساعت در هفته فضا ورزشی خود را در اختیار اداره کل ورزش و جوانان برای انجام فعالیتهای ورزشی کارکنان ادارات دولت به خصوص در بخش بانوان شاغل قرار دهند.
وی گفت: به رغم اینکه تحقق این امر یک نیاز است و باید برآورده شود ولی تاکنون هیچ نهادی پای کار نیامده است.
معاون اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی افزود: دغدغه مسئولان در وضعیت فعلی کمک به تحرک و برگرداندن نشاط و شادابی به جامعه است.
وی ادامه داد: هم اکنون طرح استعدادیابی روی سنین پایه با همکاری آموزش و پرورش و اداره کل ورزش و جوانان در مدارس در حال اجرا است.
سروری گفت: در این طرح دانش آموزان توسط هیاتهای ورزشی ارزیابی می شوند و در قالب این طرح که از قامت سنجی شروع می شود علاوه بر شناسایی و رفع مشکلات ساختاری، استعدادیابی ورزشی نیز انجام می شود.
وی افزود: در مشهد فضاهای اختصاصی ویژه بانوان کم و ناکافی است لذا شهرداری باید به عنوان یک واحد اجرایی نسبت به توسعه بوستانهای و فضاهای ورزشی در آنها اقدام کند.
او ادامه داد: همچنین با توجه به شئونات دینی، ایجاد فضای ورزشی ویژه فعالیت بانوان یک نیاز است.
معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی
گفت: بستر های ایجاد شده توسط نهادهای مختلف باید سالم و استاندارد باشند، دستگاههای ورزشی نصب شده در بوستانها نیز باید برای بانوان و با قامت و ساختار این جنس هماهنگ باشد.

* الزام مجتمعهای تجاری و مسکونی به ساخت فضای ورزشی
معاون اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی می گوید: با توجه به رشد قارچگونه مجتمعهای بزرگ مسکونی در سطح شهرها باید شهرداری و شورای شهر لایحه ای کارشناسی برای الزام به احداث یک سالن ورزشی متناسب با تراکم جمعیت در هر مجتمع مسکونی تجاری ارائه و مصوب کنند.
وی افزود: در مجتمعی که 30 خانوار زندگی می کنند وجود فضای ورزشی نیازی ضروری است و در صورت تحقق این امر اداره کل ورزش و جوانان نیز در بحث تجهیز این فضاها وارد می شود.
سروری ادامه داد: هم اکنون فضاهای در اختیار هیاتهای ورزشی از ساعت شش صبح تا 17:30 بعداز ظهر ویژه بانوان فعالیت می کنند.
وی گفت: باید به دنبال ایجاد فضاهای استاندارد خانوادگی باشیم زیرا اگر خانواده ها در میادین ورزشی مختلف در کنار یکدیگر احساس امنیت کنند نشاط و شادابی مد نظر دولت محقق می شود.

* ناموفق در فعالیتهای مشارکتی
کارشناس مسئول اداره تربیت بدنی شهرداری مشهد نیز در ادامه میزگرد ارنا در مشهد گفت: توسعه فضاها و امکانات ورزشی در سایه مشارکت نهادهای مختلف محقق می شود.
دهقان افزود: در جامعه هر ارگانی می خواهد از ظرفیتهای خود فقط برای خودش استفاده کند در حالی که اگر کار مشارکتی در زمینه توسعه فضاهای ورزشی در شهرها به همت نهادهای مختلف انجام شود اقدامی ارزنده و قابل تقدیر خواهد بود.
وی ادامه داد: شهرداری نهادی اجرایی است ولی از مشارکت با سایر نهادها برای توسعه ورزش همگانی استقبال می کند.

* توجه به ورزش محوری در اعتبارت ملی و استانی
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز گفت: هدف آموزش و پرورش توسعه ورزش همگانی دانش آموز محوری است.
وی افزود: ورزش باید تبدیل به فرهنگ و باور شود و در عمل نیز در تخصیص اعتبارات، این امر نهادینه شود.
پورجاهد ادامه داد: برای تقویت فعالیتهای ورزشی به خصوص در روستاها خیرین و اعتبارات استانی باید پای کار باشند.
وی با اشاره به فعالیت سه هزار و 150 معلم تربیت بدنی در مدارس خراسان رضوی ادامه داد: 800 معلم تربیت بدنی در این استان کمبود داریم.
معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در بخش مراقبت سلامت نیز 450 مراقب بهداشت و 250 رابط بهداشت در مدارس فعالیت می کنند اما به 800 مربی دیگر در این بخش نیاز است.
وی افزود: با این شرایط باید از امکانات نهادها برای توسعه ورزش در جامعه استفاده کرد و شهرداری باید با آموزش و پرورش در راستای توسعه ورزش در محلات همکاری کند.
پورجاهد ادامه داد: سالنهای ورزشی آموزش و پرورش تا ساعت هفت و نیم صبح بطور رایگان در اختیار شهرداری و شهروندان است. وی گفت: امسال با همکاری شهرداری مشهد هزار میلیون ریال کیف سلامت در مدارس ابتدایی توزیع شد و دو هزار میلیون ریال نیز با مشارکت شهرداری میز پینگ پنگ برای مدارس مناطق محروم شهر خریداری شد.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: موج سلامتی بین دانش آموزان و خانواده ها نیز باید با برگزاری مسابقات ورزشی در مدارس ایجاد شود.
7505/1858

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
راهکارهای مقابله با مدعیان دروغین