سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



حقیقت اتهام‌زنی به اخوان‌المسلمین و حماس در قضیه ترور دادستان سابق مصر


به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، اظهارات «مجدی عبد الغفار» وزیر کشور مصر که جماعت اخوان المسلمین و جنبش حماس را به ترور «هشام برکات» دادستان سابق مصر متهم کرده بود، این سئوال مطرح می‌شود که آیا این حادثه تاثیری بر رابطه حماس با قاهره می‌گذارد؟ با توجه به اینکه حماس و اخوان المسلمین چنین اتهامی را رد کرده‌اند.

به محض پایان اظهارات وزیر کشور مصر، رسانه‌های این کشور با وجود نبود هرگونه مستنداتی در این زمینه تلاش کردند، اتهامات وارده را توجیه کنند و به همین منظور حملات گسترده‌ای را علیه جنبش حماس انجام دادند.

روزنامه «الجمهوریه» وابسته به دولت در این خصوص نوشت که ترور برکات ساخته و پرداخته حماس است که با اشراف اخوانی‌ها و هماهنگی ترکیه انجام شد و تیترهای فرعی خود را به عناوینی همچون «وزیر کشور جزئیات توطئه بزرگ را افشا می‌کند .. متهمان به آموزش دیدن در غزه و قاچاق مواد انفجاری از طریق تونل‌ها اعتراف کردند»، اختصاص دادند.

روزنامه «الاخبار» چاپ قاهره نیز برای این حادثه تیتر «روایت کامل بازداشت قاتلان هشام برکات» را برگزید.

انتخاب موعد و زمان ترور

صرف نظر از درستی یا نادرستی اتهامات وارد شده به حماس و اخوان المسلمین، زمان و موعد ترور حکایت از آن دارد که این ترور در زمانی انجام شد که رسانه‌های مصری خبرهایی مبنی بر میانجیگری میان حکومت مصر و اخوانی‌ها منتشر شده بود، اگرچه این خبرها از سوی جماعت تکذیب شد.

«اشرف الغول» پژوهشگر مصری تصریح کرد: این اتهامات تلاش‌ها برای میانجیگری را از بین می‌برد. این به سود نظام است، حماس را به دست داشتن در عملیات‌های تروریستی داخل مصر متهم کند تا محاصره غزه را پس از موافقت ضمنی تل‌آویو با احداث بندری در نوار غزه که قاهره مخالف آن است، توجیه کند.

این پژوهشگری مصری می‌افزاید: این اتهامات همچنین هرگونه اقدام قاهره علیه حماس را توجیه می‌کند، چون دستگاه‌های امنیتی مصر پیش از انقلاب ژانویه حماس را به دست داشتن در بمبگذاری کلیسای قدیسین متهم کرده بودند تا تحقیقات بعدی نشان دهد، این اقدام به دستور مستقیم حبیب العادلی، وزیر اسبق کشور مصر انجام شده بود.

به گفته الغول دستگاه‌های امنیتی مصر پیشتر نیز حماس و حزب الله را به کشتن انقلابیون مصری در میدان التحریر متهم کرده بودند، اما تحقیقات بعدی نشان داد، عامل این کشتار تک تیراندازان وزارت کشور بوده‌اند.

لذا به اعتقاد این پژوهشگر مصری هدف از وارد آوردن اتهام اخیر به حماس و اخوانی‌ها فتنه انگیزی و فراهم کردن شرایط برای اجرای برخی از احکام اعدام است.

واکنش اخوان المسلمین و حماس

در مقابل اخوان المسلمین اتهامات وزارت کشور مصر را رد کرد و در بیانیه‌ای از دستگاه‌های ذیربط خواست تحقیقات جدی و شفافی را در مورد این پرونده انجام دهند. این بیانیه همچنین وزارت کشور مصر را به قتل و کشتن و شکنجه معارضان متهم کرد.

در همین راستا جنبش حماس نیز اتهامات قاهره را رد و آنها را توجیه ناپذیر و غیرمستند دانست؛ اتهاماتی که به گفته این جنبش با تلاش‌های دو هفته اخیر برای بهبود روابط حماس و قاهره همخوانی ندارد.

بازتاب این حادثه بر رابطه مصر و حماس

«جهاد الحرازین» استاد علوم سیاسی و حقوق بین‌الملل و یکی از رهبران جنبش فتح تصریح کرد: رهبران فلسطینی و در راس آنها محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان و همچنین ملت فلسطین از بزرگترین آسیب دیدگان از پدیده تروریسم هستند و همچنان از گروه‌های مسلح و تروریستی لطمه می‌بینند، لذا هرگونه اتهام وارد شده به حماس مبنی بر دست داشتن در اقدامات تروریستی فاقد صحت و اعتبار است.

الحرازین افزود: مصر دولت دوست و برادر برای فلسطینی‌ها شمرده می‌شود و امنیت آن با امنیت فلسطینیان ارتباط مستقیم دارد و لطمه وارد شدن به امنیت مصر بازتابی مستقیم بر امنیت فلسطینی‌ها دارد.

از سوی دیگر، ناظران در این‌باره معتقدند که این اقدام تروریستی یکی از نمودهای وحشیانه تروریسم است که عاملان آن باید به شدیدترین وجه و بدون در نظر گرفتن هرگونه چشم پوشی و استثنا محاکمه و مجازات شوند، چون حق مصر است که از امنیت ملی خود دفاع کند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
حماس (اخوان المسلمین)