سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دیپلمات: سفر نخست وزیر هند به ایران ؛ فصل جدید در روابط اقتصادی دو كشور


به گزارش ایرنا، دیپلمات با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) كه از دی ماه گذشته به مرحله اجرا درآمده است، نوشت كه هم اكنون درهای اقتصادی ایران به روی جهان گشوده شده است و هند به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید ناخالص داخلی، قصد ندارد تا از رقیبان خود عقب بماند.
تارنمای روزنامه «هندو» روز شنبه از برنامه ریزی «نارندرا مودی» نخست وزیر هند به ایران در تاریخی بین 21 و 23 مه (یكم تا سوم خرداد) خبر داده و نوشته بود كه بازدید اخیر وزیران امور خارجه و نفت و گاز هند از ایران، زمینه ساز این سفر شده است.
دیپلمات یكی از اهداف مهم این سفر را تلاش برای نهایی كردن قرارداد مهم توسعه مشترك بندر چابهار توصیف كرد و نوشت كه ایران و هند كه به مدت یك دهه به علت تحریم ها از این فرصت اقتصادی بزرگ بی بهره مانده بودند، هم اكنون واپسین گام ها را برای امضای این قرارداد برمی دارند.
ایده اولیه توسعه بندر چابهار برای ترانزیت كالا میان هند و افغانستان از طریق ایران، از سال 2003 مطرح شد. با این حال با افزایش تحریم ها علیه ایران، این طرح روی كاغذ باقی ماند تا در جریان سفر اخیر «سوشما سواراج» وزیر امور خارجه هند به تهران، بار دیگر مورد بررسی و تبادل نظر قرار گیرد.
دیپلمات از دیگر اهداف مهم سفر مودی به ایران را بازدید از میدان گازی فرزاد Bدر خلیج فارس عنوان كرد كه شركت دولتی نفت و گاز طبیعی هند (ONGC) پس از كشف این میدان گازی در سال 2012 اجازه بهره برداری از آن را یافته و با این حال، مذاكره در این رابطه میان دو طرف برای سال ها به تعویق افتاده بود.
سفر مودی به تهران فرصت جدیدی برای بررسی شرایط بهره برداری بیش از 12هزار و 500 میلیارد فوت مكعب (350 میلیارد متر مكعب) گاز طبیعی از این میدان گازی خواهد بود.
این سفر همچنین فرصت جدیدی برای توسعه سایر برنامه های مشترك هند و ایران، از جمله خط لوله گازی میان چابهار و سواحل غربی هند و نیز كریدور شمال-جنوب ایران خواهد بود كه مورد دوم به علت موقعیت ژئوپلتیك خاص ایران، در صورت تكمیل، درآمد سرشاری به همراه خواهد داشت.
این سفر در شرایطی انجام می شود كه مودی اخیرا برای آنچه توسعه همكاری های دفاعی با عربستان سعودی عنوان شد، به ریاض سفر كرده بود.
تارنمای «هندو» با اشاره به روابط سرد میان تهران و ریاض، به نقل از كارشناسان امور سیاسی نوشت كه با توجه به نقش فزاینده ایران در منطقه، دهلی نو باید توسعه روابط با تهران را در اولویت خود قرار دهد.
این روزنامه به نقل از «كی.سی سینگ» سفیر سابق هند در ایران نوشت : ایران دیگر آن كشور سابق نیست. غرب آسیا هم اكنون یك چهره جدید بخود گرفته است و ایران به واسطه برچیده شدن تحریم ها، یك نقش بزرگ در این منطقه ایفا می كند.
با وجود سفر وزیر امور خارجه كشورمان به هند و چندین سفر معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه به این كشور، این نخستین حضور نارندرا مودی به ایران پس از روی كارآمدن دولت یازدهم است.
آساق ** 9386**1392

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
حواشی روابط ایران و آلمان در پی سفر وزیر اقتصاد آلمان