سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نهالستان کوشکن زنجان یک میلیون و 380 هزار اصله نهال سبز دارد


بهروز گنج خانلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال گذشته تولید نهال به صورت امانی در نهالستان کوشکن زنجان شروع شده است.
به گفته وی قسمتی از این نهال های تولیدی برای ایجاد فضای سبز، برای غنی سازی و توسعه جنگل و تعدادی دیگر نیز برای تولید چوب، کشت و توزیع می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه تولید نهال در نهالستان کوشکن این استان به چهار روش انجام می شود، گفت: یکی از این روش ها قلمه است که در این روش، به طور معمول قلمه یا پاجوش درختان مورد نظر را به طول 25 تا 35 سانتی متر دارای جوانه، قلمه می زنند و در زمین اصلی کشت می کنند.
گنج خانلو با بیان اینکه این روش بیشتر برای گونه صنوبر انجام می شود، اظهارکرد: این گونه را بهار هر سال قلمه زده، در زمین اصلی کشت کرده و پس از 12 ماه نهال را به همراه ریشه از خاک جدا می کنند و برای تولید چوب بین کشاورزان توزیع می شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 200 هزار اصله نهال صنوبر در نهالستان کوشکن زنجان وجود دارد که بهار سال آینده در بین کشاورزان توزیع خواهد شد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان استفاده از گلدان های پلاستیکی را روش دوم تولید نهال در نهالستان این استان عنوان کرد و گفت: به طور معمول از این روش برای تولید گونه های ارغوان، زالزالک، داغداغان، ارس، سرو خمره ای، سرو نقره ای، بنه، گلابی وحشی، پسته، بادام کوهی، بلوط، سنجد و سیاه تلو استفاده می شود.
گنج خانلو یادآورشد: برای تولید نهال گونه های بیان شده، از بذر آنها استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: تعداد نهال هایی از گونه های ارغوان، زالزالک، داغداغان، ارس، سرو خمره ای، سرو نقره ای، بنه، گلابی وحشی، پسته، بادام کوهی، بلوط، سنجد و سیاه تلو که در حال تولید است، به تعداد 650 هزار اصله به صورت نهال سبز گلدانی می رسد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان روش دیگر تولید نهال را کشت مستقیم در عرصه و یا به عبارتی ریشه لخت عنوان کرد و گفت: گونه هایی که از این روش برای تولید می شود شامل افرا، زبان گنجشگ، اقاقیا، عرعر و نارون چتری است.
گنج خانلو افزود: بذر این پنج گونه به صورت مستقیم در عرصه کشت می شود و بعد از دو سال یا بیشتر با ریشه از زمین جدا و توزیع می شود.
وی تعداد نهال های موجود از گونه های افرا، زبان گنجشگ، اقاقیا، عرعر و نارون چتری در نهالستان زنجان را 440 هزار اصله سبز برشمرد.
گنج خانلو روش چهارم کشت نهال را شاسی بیان کرد و یادآورشد: از این روش برای نهال هایی استفاده می شود که سبز شدن بذر آنها سخت است که باید به مدت چند سال در نهالستان نگهداری شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان عمده گونه هایی که در شاسی کشت می شود را سرو خمره ای، سرو نقره ای، ارغوان، ارس، سیاه تلو، بنه برشمرد و گفت: 90 هزار نهال سبز از این گونه ها در نهالستان وجود دارد.
شاسی حوضی با طول زیاد، عرض و عمق کم با سازه بتنی است.
داخل شاسی خاک مناسب گونه مورد نظر را می ریزند و این خاک قابل تغییر و تعویض است.
مهمترین تفاوت اصلی خاک شاسی با زمین اصلی است که خاک مورد نظر جایگزین خاک قبلی می شود.
7325/6085

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
فروش انواع نهال-نرک نهال (پایه پیوندی)-نهالستان خوی