سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پیشخوان/ «زندگی»، «عشق» و «گمگشتگی» علی اکبر صادقی رونمایی شد


پیشخوان/ «زندگی»، «عشق» و «گمگشتگی» علی اکبر صادقی رونمایی شدایسنا/ در مراسم رونمایی سه جلد کتاب «زندگی»، «عشق» و «گمگشتگی» شامل مجموعه آثار تصویر گری، شعر و نقاشی علی اکبر صادقی مطرح شد که اوفردی نواندیش است تا به حال از دنیای نقاشی غربی تاثیر نگرفته و مانند صنعت گران هنرمندی می کند.

این رونمایی که روز شلوغی را برای «گالری شیرین» رقم زده بود، میزبان افرادی مانند علی مرادخانی –معاون هنری وزارت ارشاد-، محمد سریر، سهیل محمودی، اکبر عالمی، جواد مجابی، طاها بهبهانی، ابراهیم حقیقی، فرشید مثقالی، عطاالله امیدوار، حسین محجوبی، طناز طباطبایی و بزرگمهر حسین پور بود.

در این مراسم که عصر روز گذشته (27 فروردین ماه) برگزار شد، پس از رونمایی این مجموعه سه جلدی و نمایش نسخه ترمیم شده از برخی انیمیشن های این هنرمند، ویدیویی که توسط اشکان صادقی – فرزند علی اکبر صادقی- در رابطه با معرفی زندگی و آثار وی ساخته شده بود، پخش شد.

فرشید مثقالی –تصویرگر- اولین سخنران این مراسم بود که در سخنانی اظهار کرد: من و علی اکبر صادقی تاریخ پنجاه ساله با یکدیگر داریم. او شخصیتی بسیار صاف و ساده و مزاجی کاملا پاک دارد، من هیچ گاه ندیدم او راجع به شخص یا موضوعی گرفتاری داشته باشد. او موجود بسیار عزیزی است که مجاورت با او همیشه خوشحال کننده، دلپذیر و دوست داشتنی بوده است.

او با بیان این که صادقی جزء معدود و شاید تنها هنرمند ایرانی است که کوچکترین تاثیری از دنیای نقاشی غربی نگرفته و مستقل عمل کرده است، گفت: او تنها هنرمندی است که با کار هنری مانند صنعتگران عمل می کند یعنی حضور شما هیچ خللی در کار او ایجاد نمی کند. به عنوان مثال اگر وارد آتلیه او شوی، به او سلام کنی، با او حرف بزنی و یا حتی دعوا کنی روی کار او اثری ندارد و من این خصیصه را در کمتر کسی دیدم.

در این بخش اکبر عالمی با اشاره به این که «علی اکبر صادقی از گذشته های دور رفیق گرمابه و گلستان عباس کیارستمی بوده» اعلام کرد: می خواهم خبر خوشحال کننده ای به او بدهم، کیارستمی شنبه هفته آینده از بیمارستان مرخص می شود.

جواد مجابی –نویسنده- نیز بیان کرد: من این فرصت را داشتم که برای نوشتن مقدمه کتاب صادقی، آثار او را به صورت کامل دیده ام، او نقاشی «نو-کلاسیک روایت گر» است. او با وجود این که کلاسیک ایران و جهان را به خوبی می شناسد در نقاشی دیدگاهی نو دارد.

وی با اشاره به این که نقاشی و موسیقی با ادبیات ایران آغشته بوده اند و به روایت آن کمک می کردند، گفت: در دوران مدرنیسم، روایت گری رو به فراموشی بود اما صادقی و امثال او این سنت قدیمی و فوق العاده درست را احیا کردند. از سویی سبک های قدیمی نقاشی ایرانی و چاپ سنگی روی آثار او تاثیر گذاشته است اما آنچه باعث نو شدن روایت او می شود، طنز است.

این نویسنده ادامه داد: صادقی با شوخ چشمی به هرچیز جدی نگاه می کند. در آثار او صحنه های از جنگ یا هرچیز دیگر می بینی اما زمانی که به آن نزدیک می شوی، درمیابی که او مضمون را به شوخی گرفته آن را از جا می‌کند و فراتر می برد. این نگاه منتقدانه در آثار رنگ روغن و آبرنگ صادقی و به ویژه در آثار اخیر او به وفور دیده می شود. قدرت یک طنزپرداز در این است که در ابتدا با خود شوخی کند و صادقی این کار را با هوشمندی انجام می دهد. او با تاریخ، اسطوره ها، عشق و مرگ شوخی می کند در عین این که جدی بودن تمام این ها برایش مهم است.

مجابی با بیان این که صادقی خود را وقف کارش کرده، اظهار کرد: همانطور که یک ادیب وقف نوشته هایش می شود، هویت او تبدیل به نقاشی هایش شده است. تمامی این ها باعث رشد، جذابیت و شهرت او می شود زیرا صادقانه در دنیای نقاشی های خود ایثار کرده است.

او گفت: علی اکبر صادقی به جای تکرار اوج، به کار تازه روی آورده است. او شخصی نواندیش است که هیچ گاه شیفته خود نمی شود و کار جدیدی را حتی ضد کار قبلی، شروع می کند.

وی بیان کرد: زمانی که مقدمه کتاب دوم او را می نوشتم، یادداشت هایی به من داد که در دوران افسردگی نوشته بود. آن یادداشت ها خارهایی بود که به شعر پهلو می زد. در آن شعرها می توان ذهنیتی را دید که دائما با تاریخ هستی، طبیعت و کل ذخیره هنری او در حال بده بستان است.

مجابی همچنین با اشاره به شایعات اخیر مبنی بر حذف رشته نقاشی از هنرستان ها، اظهار کرد: مگر می شود موسیقی، شعر و نقاشی را از برنامه حذف کرد؟ اگر این گونه شود آن گاه انسانی که ستاینده زندگی است با حیوان چه تفاوتی دارد؟ چطور ممکن است انسان راجع به ارزش نقاشی تردید کند؟

این نویسنده افزود: در هنر نقاشی، پول موضوعیت ندارد زیرا این هنر انسان را تربیت می کند و به او می آموزد چگونه بهتر زندگی کند. حضور نقاشان نام آور است که به ما امید می دهد این هنر بی گزند، ادامه خواهد یافت. تا زمانی که صادقی هست، نقاشی هم هست

در ادامه علی بختیاری –گردآورنده آثار صادقی- با بیان این که استعداد این هنرمند، برای او حسادت برانگیز است، گفت: در زمانی که رشته گرافیک وجود نداشت، گرافیک کار کرده است. آثار او روی جوانان امروز نیز تاثیر دارد.

او اضافه کرد:هنر زمانی که از فاخر بودن فراتر رود و روی جامعه تاثیر بگذارد، قابل تقدیر است، این تاثیر در آثار آبرنگ صادقی وجود دارد زیرا به دوران پایانی جنگ ایران و عراق باز می گردد و با تبدیل شدن به کارت و پوستر زیبایی، رنگ و امید را به زندگی مردم وارد کرد.

سپس شهروز مهاجر-پژوهشگر تاریخ هنر- یادداشتی را در رابطه با مجموعه «نانوشته» صادقی، خواند و مطرح کرد: با توجه به نزدیکی آثار این هنرمند به مکتب سقاخانه ای چرا هیچ گاه توسط خود او و تاریخ هنر در این دسته قرار نگرفته است؟ از سویی چرا هیچ گاه اهل شاگرد داشتن و پروش نسلی همانند خودش نبوده است؟

صادقی نیز با اشاره به این که یک ایرانی است، در پاسخ به تعلق آثار خود به مکتب سقاخانه ای، گفت: به همین علت آنچه را در پرده داری ها دیده بودم من را جذب می کرد و روی من تاثیر داشت. من خیلی کم از نقاشی های این مکتب الهام گرفته ام و در دوران نمایش این سبک به ساخت ویترای و فیلم سازی مشغول و از این فضا دور بودم.

این هنرمند با اشاره به این که یک بار در کودکی خود با شاهنامه خوانی روبه رو شده و به جای گوش دادن به حرف های نقال، فقط به نقاشی های روی پرده نگاه می کرده است، ادامه داد: بدون شک این موضوعات در نقش آفرینی های من تاثیر داشته اما هیچ گاه از آثار سقاخانه ای و چاپ سنگی، کپی نکردم.

او در خصوص شاگرد نداشتن خود نیز، اظهار کرد: من هیچ گاه حوصله شاگرد نداشتم اما سال های سال است که با هنرمندان، دانشجویان و کودکان علاقه مند به نقاشی صحبت می کنم و آنچه را بلد هستم در اختیارشان می گذارم. من با کتاب نوعی آموزش دارم و فکر می کنم صنعت هنر را همه جا می توان یاد گرفت مهم این است خلاقیت را بیاموزیم.

عطاالله امیدوار –معمار- در همین خصوص بیان کرد: من فکر می کنم کسی می تواند معلم باشد که کار مدون داشته باشد. صادقی هیچ تقویمی در زندگی نداشته و امروز، دیروز و فردای او با یکدیگر فرق دارد. او چیزی برای یاد دادن به شاگردها ندارد، مگر این که شاگردها خود به نزد او بروند و ببیند چه کار می کند.

تاها بهبهانی –نقاش و مجسمه ساز- با اشاره به این که انسانیت یک هنرمند او را در تاریخ هنر ماندگار می کند، گفت: صادقی انسان بزرگی است که بدون عقده و بغض با مهربانی همه جا حضور داشته و جوانان را راهنمایی کرده است. من از نزدیک شاهد بودم او چگونه بر مجالس سلطه داشته و شاخص بوده است.

به گزارش ایسنا، کتاب «زندگی» مروری بر کارهای اولیه علی اکبر صادقی است که در این دوره زمانی، روند شکل گیری زیبایی شناسی هنری این هنرمند بررسی شده است. در این دوره علی اکبر رسانه های هنری مختلفی مانند گرافیک، ویترای، انیمیشن و تصویرسازی را تجربه کرد. با مروری بر فعالیت های او در این دوره جنبه هایی از تاریخ هنری اجتماعی ایران از سال ۱۳۳۰ تا اواسط دهه پنجاه نمایان می شود.

«کتاب عشق» شامل مجموعه آثاری مانند استتار، میخ ها، تولدی دیگر و ائتلاف، مروری بر نقاشی های علی اکبر صادقی است که از میانه دهه پنجاه با مجموعه اسطوره و ریاضی آغاز شد و 30 سال طول کشید.

کتاب «گمگشتگی» مجموعه اشعاری را شامل می شود که علی اکبر در طی یک دوره ی افسردگی شدید بین سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ سرود. در آن دوره او رمقی برای دست گرفتن قلم و نقاشی نداشت. فضای کلی شعرهایش بسیار سرگشته و ابتدایی در برخورد با فضای اطرافش و طبیعت است.





با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایسنا


ویدیو مرتبط :
مستند زندگی استاد هنر:علی اکبر صادقی