سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



گفتگو با ریش سفید شورای شهر تهران/ از معرفی تخلفات شهرداری به مقام قضا تا شکایت عضو شورا از او


بعد از عباس شیبانی، مسن‌ترین عضو شورای شهر است، حدود 17 سال از زمان تشکیل شوراها می‌گذرد و «مهدی چمران» در دو سوم کل عمر شوراها، نماینده منتخب مردم پایتخت بوده است.

به گزارش انتخاب، او که در سال 1320 شمسی در تهران متولد شده، به واسطه تحصیلاتش، در امور شهرسازی صاحب‌نظر است. در کنار سوابق اجرایی و اجتماعی گوناگونی خود ریاست بر سه دوره شورای شهر تهران و همچنین، ریاست شورای عالی استان‌ها را در کارنامه دارد.

مهدی چمران، بارها در طول مصاحبه‌اش عنوان کرده که از اظهارنظر در مورد سخنان چالش‌برانگیز دیگر مسوولان پرهیز دارد چراکه بیشتر به دنبال یافتن کلیدهای تفاهم برای حل مشکلات شوراها با شهرداری، دولت، مجلس و دیگر نهادهای قانونی کشور است و حالا در آستانه 17 سالگی شورای شهر در اتاق چمران در طبقه ششم شورای شهر، پای صحبت‌های وی نشسته‌ایم تا پاسخ سوالات خود را بشنویم. او هم از راه دراز شوراهای شهر برای اثبات خود گفت؛ از تبعیض رسانه‌ها گلایه کرد. صبرش در مقابل سخنان و کنایه‌های دیگران را یادآور شد و درمورد حسابرسی و شکایت یکی از اعضای شورا از وی توضیحاتی ارائه کرد که در ذیل متن این مصاحبه منتشر می‌شود.

نخواستیم جای کسی را تنگ کنیم

مهدی چمران  به مناسبت سالروز تاسیس شورای شهر انجام شد با بیان اینکه در شرایط کنونی شوراها مظلوم واقع شده‌اند، گفت: به میزانی که شوراها خواهان ارتباط با دولت و مجلس هستند؛ این ارتباط را پاسخ ندادند و این در حالی است که اعضای شوراهای شهر هرکدام با نیت حل مشکلات مردمی پا در شورا گذاشته و ما نخواستیم جای کسی را تنگ کرده یا مسئولیتی از فردی بکاهیم و یا حتی برای خود اندوخته‌ای کسب کنیم چراکه شوراهای شهر چیزی ندارند تا اعضاء به دنبال کسب منافع شخصی باشند.

گلایه چمران از پرداختن رسانه‌های به حواشی/ اکثر جنگ‌ها با چند کلمه آغاز می شود

وی با گلایه از رفتارهای برخی رسانه‌ها گفت: خیلی از رسانه‌ها به خبرهای پیش افتاده که حتی ممکن است مردم عادی نیز به آن توجه نکنند به طور مضاعف می‌پردازند اما به موضوعات مطرح شده در شورا نه؛ مگر اینکه اعضاء دست به یقه یا درگیر شوند و یا اینکه عضوی پایش به دادگاه برسد و آن موقع در تلویزیون نیز این اخبار را منتشر می‌کنند و حتی نام فرد را به صورت عیان و آشکار اعلام می‌کنند و این درحالی است که عمده مصوبات شورای شهر با زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد و باید شهروندان از آن اطلاع داشته باشند.

چمران با انتقاد از توجه رسانه‌ها به حواشی شورای شهر، با بیان اینکه بارها از من خواسته شده به سخنان و گلایه سایر مسئولان واکنش نشان دهم افزود: اکثرا از من سوال می پرسند که فلان مسئول که قبل از شما رئیس بوده سفرها کرده و خرج‌هایی داشته است اما من سکوت می‌کنم چراکه می دانم اگر بخواهم پاسخ دهم شروعی برای مجادله خواهد بود؛ معتقدم اکثر جنگها با چند کلمه آغاز شده است، به همین دلیل در مورد مسایل چالش برانگیز بگونه‌ای رفتار می‌کنم که آرامش تداوم یابد تا اگر آسیب به جای اینکه به شورا برسد به شخص من وارد شود.

اگرحرف منتقدان راست باشد توبه می‌کنم

وی افزود: البته اگر منتقدان راست گفته باشند باید به درگاه خداوند توبه کنم و اگر گفته‌هایشان درست نباشد ثواب اقدامات نیک آنها برای من نوشته می شود و اگر لازم باشد پاسخ را به خود این افراد خواهم داد؛ هرچند وقتی به من می‌رسد از این انتقادات و حرفها خبری نیست و تنها ماچ و بوسه رد و بدل می شود.

رئیس شورای شهر تهران در خصوص چشم انداز شوراهای شهر نیز با بیان اینکه باید برای نگه داشتن شوراها همواره مبارزه کنیم، افزود: اگر لحظه‌ای کوتاه بیاییم و آرام بنشینیم شوراها آسیب می‌بینند و اختیاراتشان از وضعیت موجود کمتر خواهد شد.

چمران با اشاره به بررسی و اصلاح مکرر قانون شوراها به رابطه شورا و سایر نهادها همچون مجلس اشاره کرد و گفت: عموماً طرح‌ها و لوایحی که از سوی شورای عالی استانها به مجلس برده‌ایم تصویب شده که عمدتا این طرح ها در رابطه با شهرداریها بوده است اما در مورد طرح‌هایی که در مورد شوراها بوده، با ایرادات شورای نگهبان روبرو شده‌ایم که بر همین اساس تصویب آن به چالش و سختی کشیده شده است و نهایتاً با ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت توانسته‌ایم در برخی موارد این طرح‌ها را تصویب کنیم به گونه‌ای که در سه مورد که مربوط به باغات تهران و تصمیم دولت مبنی بر ارائه دو هزار میلیارد دلار به ساخت مترو بود توانستیم با جلب نظر موافق تشخیص مصلحت، آنها را تصویب کنیم.

نباید لحظه‌ای به خواب برویم

وی با بیان اینکه باید از شورای شهر دائما حفاظت کنیم گفت: نباید لحظه‌ای به خواب برویم به خصوص در حوزه شورای عالی استانها باید همواره از دستاوردهای قانونی محافظت کرده و پله به پله بالاتر برویم.

چمران با بیان اینکه مردم و دولت به ثمربخش بودن شوراها باور دارند اظهار کرد: شوراهای شهر تحولاتی در شهر ایجاد کرده‌اند که قبلا نبوده است و اگر شوراها نبودند شاهد این تحولات نیز در شهرها نبودیم و این مساله سبب شده که توقعات مردمی از شوراها افزایش یابد به گونه‌ای که در حال حاضر مردم هر مشکلی داشته باشند به شورای شهر مراجعه می کنند و این در حالی است که در بسیاری از موارد حل این مشکلات مردمی در حیطه وظایف شوراها نیست. به عنوان مثال مردم در خصوص مشکلات خود در حوزه بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و حتی مشکلات شخصی با این استدلال که به اعضای شورای شهر به عنوان نماینده خود رای داده‌اند، توقع کمک دارند که البته توقعات مردم به جا و درست است.

حل درست مشکلات مردمی نیازمند تحقق مدیریت شهری

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: البته برای حل درست مشکلات مردم نیازمند تحقق مدیریت یکپارچه شهری هستیم تا بتوانیم در یک راستا نسبت به حل مشکلات مردمی اقدام کنیم نه اینکه هر سازمانی برای خود یک ساز بزند و اینگونه نباشد که شهرداری خیابانی را آسفالت کند و سازمانی دیگر آسفالت‌ها را بکند و پس از کار خود آن را رها کند یا در بزرگراه امام علی مشاهده می‌کنیم که علی رغم عمر کوتاه آن، کنده کاری‌هایی در کنار این اتوبان انجام شده و قطعاً به مانند روز اول نخواهد شد.

وی با بیان اینکه ما سعی کرده‌ایم بر اساس قانون اساسی و با تعامل با سایر دستگاه‌ها نسبت به حل مشکلات مردم اقدام کنیم گفت: تعامل به گونه‌ای ایجاد شده که مدیران شهری خود درخواست حضور در شورای شهر را مطرح می‌کنند و حتی برنامه‌های 5 ساله اداره آب برق و فاضلاب نیز در شورای شهر تصویب شده است.

برخی می‌گفتند شهرداری صرفا زباله جمع کند نه کار فرهنگی

چمران با اشاره به نزدیک بودن سالگرد جلسه با رهبری درخصوص آسیب‌های اجتماعی نیز اظهار کرد: گرچه در قانون درخصوص ورود مدیریت شهری به آسیب‌های اجتماعی وظیفه‌ای تعیین نشده است اما شورا و شهرداری در این زمینه خود را مسئول می دانستند.

وی با بیان اینکه عده زیادی مخالف حضور شهرداری در مسائل فرهنگی بوده‌اند گفت: عده‌ای اصرار داشتند که شورا و شهرداری به مسائل فرهنگی ورود نکند چراکه دستگاه‌هایی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ، سازمان تبلیغات، حوزه علمیه و دانشگاه ها در این حوزه فعالیت داشته و معتقد بودند شورا و شهرداری بهتر است بروند زباله‌ها را جمع کرده و نسبت به تمیز کردن جوی آب و آسفالت خیابان‌ها عمل کند اما واقعیت امر این است که نتوانستیم چشم خود را بر روی این آسیب‌ها ببندیم و با اینکه ورود به حوزه آسیب‌ها وظیفه اصلی ما نیست اما جزء کارهای اصلی ما قرار گرفت چراکه معتقدیم کمک به ارتقاء فرهنگ و کاهش آسیب‌ها نباید وظیفه سازمانی قلمداد شود بلکه وظیفه وجدانی هر فرد است که شهردای نیز با هماهنگی شورا به این موضوع ورود کرد. به عنوان مثال در شورای دوم مسئولان امر اعلام کردند که به دلیل مشکلات ترافیکی که برگزاری نمایشگاه کتاب ایجاد می کرد، اجازه نخواهند داد که در آن سال نمایشگاه کتاب برگزار شود چراکه مکان مناسب دیگری نیز وجود نداشت، ولی من همان روز پس از اطلاع رسول خادم با رئیس وقت کمیسیون فرهنگی شورا و مسجد جامعی که آن روزها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود تماس گرفتم و طی جلسه‌ای، مقرر شد با وجود فرصت کوتاهی که داشتیم، نمایشگاه در مکان دیگری (مصلی) برگزار شود و تدارک وسیعی نیز درخصوص تسهیل تردد و تامین پارکینگ انجام دادیم و باید بگویم که اگر این اقدام فرهنگی مدیریت شهری وقت نبود، نمایشگاه تعطیل می شد.

وی ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را وظیفه ذاتی و انسانی عنوان و بیان کرد: البته باید سعی کنیم به جای درمان مقطعی، معضلات را ریشه‌ای حل کنیم و من بارها عنوان کرده‌ام که اگر می‌خواهیم وضعیت معتادان در محلاتی همچون هرندی، عودلاجان و ... بهبود یابد باید مشکل اشتغال را در روستاها حل کنیم چراکه اگر این مهم ای


ویدیو مرتبط :
خود انتقاد عضو شورای شهر از جلسات شورا