سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پزشکيان: اصلاح‌طلبان زبان و نگاه مشترک ندارند


پزشکيان: اصلاح‌طلبان زبان و نگاه مشترک ندارند

فارس/ مسعود پزشکيان عضو فراکسيون خط امام گفت: اصلاح‌طلبان زبان و نگاه مشترک ندارند و همين تندرو و کندرو که مي‌گوييد اگر يک حزبي وجود داشته باشد تندروي و کند‌روي در رسيدن به اهداف سازماني و نه خارج از آن ‌شکل مي‌گيرد.

مسعود پزشکيان امشب در نشست خبري در دفتر مجمع نيروهاي خط امام (ره) استان کرمان اظهار داشت: ‌آمريکا از سال 58 بعد از تسخير لانه جاسوسي توسط دانشجويان پيرو خط امام آغاز به تحريم کرد‌ و کم کم به علت رفتار ما و دعوايي که با آمريکا داشتيم، تحريم‌هايمان بيشتر شد.

وي افزود: آمريکا براي اينکه ‌در زمينه تحريم کردن کشور ما تنها نماند به تدريج اروپا ‌و اتحاديه اروپا، سازمان ملل و کل دنيا را همدست خود کرد و عليه ما قطعنامه‌ صادر کردند.

پزشکيان گفت: بيش از 100 بند تحريمي عليه کشور ما توسط آمريکا، اتحاديه اروپا و سازمان ملل صادر شده است.

نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي ‌گفت: آنها اول جلوي معامله‌، دوم ‌جلوي صادرات تکنولوژي و سوم جلوي سرمايه‌گذاري در کشور را گرفتند و ما را ‌تحريم کردند و گفتند نبايد سرمايه‌گذاري خارجي در ايران شکل ‌گيرد‌.

وي بيان کرد: همه دولت‌ها دنبال جذب سرمايه‌گذار خارجي در کشور بوده و هستند و در اين زمينه موفق نبودند، زيرا اگر سرمايه‌گذاري خارجي در ايران سرمايه‌گذاري مي‌کرد، بايد تمام معاملات خود را با دنيا قطع کند.

پزشکيان تصريح کرد: آنها به تحريم‌هاي ديگر‌مان‌ حمل و نقل دريايي را اضافه کردند و هيچ کشتي خارجي هم نمي‌توانست در بنادر ما لنگر بيندازد و يا برعکس کشتي ما به خارج کشور برود و در نتيجه حمل و نقل ما در اين داد و ستدها با مشکل مواجه و بيمه‌هاي کشتيراني ‌را لغو کردند.

وي گفت: در اين اواخر آمدن بانک‌ها‌ و جابه‌جايي پول ‌و خريد گاز، نفت، پسته، فرش و ... را تحريم کردند و ما بازارهاي اين محصولات را در جهان از دست داديم.

پزشکيان عنوان کرد: ما روزانه 3 تا 4 ميليون بشکه نفت در روز صادر مي‌کرديم که در حال حاضر يک ميليون بشکه به زور صادر مي‌کنيم و اگر اين روند همچنان آمده مي‌يافت آن يک ميليون‌ بشکه را هم نمي‌توانستيم صادر کنيم.

وي تصريح کرد: اين بشکه‌هاي نفت‌ را بابک زنجاني مانندها در حقيقت در بازار مخفي مي‌کردند و بعد يک مقدار از پول نفت برمي‌گشت و يک مقدار ديگر بر نمي‌گشت، تازه آنهاي هم که به صورت رسمي مي‌فروختيم، پول آنها بر نمي‌گشت.

پزشکيان گفت: کشور ترکيه که با ما خيلي خوب بود و داد و ستد داشتيم، پول به ما نمي‌داد و مي‌گفت اگر مي‌خواهيد اين جنس را بخريد و پول را در مقابل کالا معامله مي‌کردند و ما قادر نبوديم با پولمان تصميم بگيريم که چه چيز خريد کنيم.

وي ادامه داد: جنسي که الان ما مي‌خواهيم از بازار در جهان بخريم، 15 تا 30 درصد گران‌تر مي‌خريم به دليل اينکه ما با واسطه اين کار را انجام مي‌دهيم، ما قبل با يک ال سي باز کردن 15 درصد پول را پرداخت و زماني جنس به دستت مي‌رسيد مابقي پول را مي‌پرداختيم، اما الان هنوز جنس نيامده بايد 100 درصد پول را به حسابش واريز کنيم و ممکن است جنس را تحويل هم نگيريم، زيرا يک سند ال سي يک سند‌ مورد اعتماد دنيا ديگر وجود ندارد و خيلي از سرمايه‌گذاران سرمايه‌هاي آنها از بين رفت.

پزشکيان يادآور شد: به دليل تحريم، جنسي که مي‌خواهيم در بازار بفروشيم از ما ارزان خريداري مي‌شود.

وي عنوان کرد: اگر ما در روز 2 ميليون بشکه نفت اضافه با قيمت 50 دلار ‌بفروشيم، 350 ميليارد تومان‌ در روز درآمد داريم که با پول فروش دو روز نفت مي‌توانيم 200 کيلومتر ريل قطار درست کنيم.

عضو فراکسيون خط امام بيان کرد: کشور قطري که با يک دست روي آن بزنيم در خليج فارس غرق مي‌شود در روز 300 تا 400 ميليارد تومان گاز ما را بر مي‌دارد‌ و به دليل تحريم‌ها تنها نگاه مي‌کنيم و نمي‌توانيم کاري انجام دهيم.

پزشکيان خاطرنشان کرد: اگر در آن جا دکل زديم و گاز را استخراج کرديم، کجا بفروشيم، زيرا به دليل تحريم از ما خريد نمي‌کنند‌ و عراق هم از ميدان مشترک ما نفت را استخراج مي‌کند و ما کاري از دستمان بر نمي‌آيد.

وي افزود: اگر تحريم‌ها برداشته شود، ما بازارهاي خود را از دست داده‌ايم و دوباره بايد بازاريابي کنيم ‌و اگر آنها سرمايه‌گذاري کنند بايد توليد کنند تا رونقي به وجود آيد، اين اتفاق زمان بر است و اگر الان دلار را به شما بدهند بلافاصله نمي‌توان تبديل به کارخانه و کار شود.

نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي بيان داشت: يکي‌ از بندهاي برجام اين است که آمريکا اجازه دهد فرش ما به آمريکا برود.

پزشکيان ابراز داشت: ما به دليل تحريم روزانه بين يک هزار ميليارد تا يک هزار و 500 ميليارد پول از دست مي‌دهيم و کاري نمي‌توانيم انجام دهيم.

وي در پاسخ به سئوال يکي از خبرنگاران که نظر شما در زمينه تفاوت بين مذاکره‌کنندگان اين دولت با مذاکره‌کنندگان دولت قبل چه بود که توانستند به سرانجام برسانند، افزود: افرادي که در مذاکرات اخير حضور داشتند افراد کارشناس‌تري بودند و يک عزم‌ براي حل اين قضيه داشتند.

پزشکيان ادامه داد: نقش مقام معظم رهبري در اين زمينه خيلي مهم بود زيرا اگر خود ايشان حضور نداشتند و دفاع نمي‌کردند همين آدم‌هايي که هستند اين گروه را استيضاح مي‌کردند و حتي ممکن بود دولت را استيضاح کنند و اين کار را هم آغاز کردند که با دفاع مقام معظم رهبري اعلام خيلي از آنها تا حدودي سر جايشان نشستند.

وي تصريح کرد: الان هم اگر پشتيباني مقام معظم رهبري نباشد بعضي از اين آدم‌ها اجازه نمي‌دهند اين روند ادامه پيدا کند، عزم اين گروه بر حل ‌اين مسئله بود و بر اساس اين حرکت مي‌کردند، اما مذاکره کنندگان قبلي با نگاه ديگر و ادبيات ديگر حرکت مي‌کردند که بعيد بود به نتيجه برسند.

عضو فراکسيون خط امام بيان کرد: حتي مذاکره‌اي که از طريق کشور عمان، آمريکايي‌ها پيگير بودند و مقام معظم رهبري اجازه اين مذاکره را داده بود، يک تيم ديگري رفت مذاکره کرد، باوجود اينکه مذاکره کنندگان دولت قبل هنوز بودند و اگر اين‌ها انتخاب مي‌شدند مذاکرات نتيجه نمي‌گرفت و همان نتيجه سبب شده بود روز به روز عليه کشور ما بيشتر قطعنامه صادر ‌شود.

وي عنوان کرد: من در گفت‌و‌گويي که با ولايتي داشتم، ايشان بارها اعلام کردند، « ما تيمي قوي‌تر و کارشناس‌تر از اين افراد در مملکت نمي‌شناسيم و بالاخره بضاعت ما همين‌ها هستند»، نگاه رئيس جمهور در بحث‌هاي انتخاباتي اين بود که مسئله هسته‌اي را حل مي‌کنم.

پزشکيان افزود: اگر مقام معظم رهبري از مذاکرات هسته‌اي دفاع نمي‌کرد، اين افراد دولت را ساقط مي‌کردند و جهت‌گيري مقام معظم رهبري به هيچ وجه نبايد ناديده گرفته شود.

وي گفت: اگر دولت روحاني نبود و کانديدهاي ديگر انتخاب مي‌شدند ما به اين مرحله در زمينه مذاکرات هسته‌اي نمي‌رسيديم، زيرا دولت بايد بخواهد تا مقام معظم رهبري دفاع کند و پشت يک چيزي بايستند و مقام معظم رهبري خيلي از حرف‌ها را مي‌فرمايند که کسي توجه نمي‌کند.

پزشکيان تصريح کرد: ما الان مي‌توانيم سانتريفيوژها را داشته باشيم و تحقيقات خود را ادامه دهيم‌ و آب سنگين خود را حفظ کنيم، در دنيا کشورهاي محدودي اين مجوزها را دارند، زماني دنيا پذيرفته ما اين‌ها را داشته باشيم دوباره ادامه دهيم و بگوييم تحريم‌ها چيزي نيست.

وي عنوان کرد: مسائلي که از نظر اداري‌ ايجاد شده، سرمايه‌هايي که سرگردان هستند و ما نمي‌دانيم و يا تورم و رکودي که به وجود آمده زايده بي‌نظمي و نظارتي است که در سيستم به وجود آمده است، زماني که نمي‌تواني‌ پول را درست منتقل ‌کني از راه‌هايي بر مي‌گرداني که ديگر قدرت نظارت نداري و آن جا ممکن است هر اتفاقي رخ دهد و شما هم هيچ کاري نتواني انجام دهيد.

پزشکيان در جواب سئوال يکي ديگر از خبرنگاران که آيا تشکيل احزاب و گروه‌هاي سياسي بومي منطقه‌اي مي‌تواند به توسعه سياسي کمک کند، گفت: هر گروهي اگر جمع شوند و بتوانند در اين جمعي که هستند به يک زبان و نگاه مشترک برسند يک قدم به جلو برداشته‌اند و کاري که انجام مي‌دهند در چارچوب قانون باشد و چارچوب‌ها را رعايت کنند خوب است.

وي افزود: هر تجمعي در چارچوب قانون براي رسيدن به يک نگاه و زبان مشترک يک توسعه است.

پزشکيان بيان کرد: جوامع بين‌المللي را بر اساس سه شاخص توانمندي‌هاي فردي، توانمندي‌هاي اجتماعي و توانمندي‌هاي اداري و ساختار اجرايي رتبه‌بندي مي‌کنند.

‌عضو فراکسيون خط امام تصريح کرد: مشکل احزاب ما اين است که نگاه و زبان مشترک با يکديگر ندارند.

وي گفت: اگر شما در استان خود بتوانيد به آن زبان مشترک، انسجام و ساختار تيمي برسيد، دستاورد بزرگي است.

پزشکيان ‌در جواب اين سئوال که بعد از روي کار آمدن دولت روحاني فضاي سياسي براي اصلاح‌طلبان بازتر شده، اما هنوز يکسري تنگ نظري‌ها وجود دارد و شرايط اصلاح‌طلبان در انتخابات آتي چگونه است، بيان داشت: ‌اصلاح‌طلبان زبان و نگاه مشترک ندارند و همين تندرو و کندر که مي‌گوييد اگر يک حزبي وجود داشته باشد تندروي و کند‌روي در رسيدن به اهداف سازماني و نه خارج از آن ‌شکل مي‌گيرد.

وي ادامه داد: اکنون اين تندروي و کندروي در يک فضايي ديگر وجود دارد، ما نمي‌دانيم اگر به طور مثال سرکار آمديم براي آموزش و پرورش، راه، آب، اشتغال، کشاورزي و ... چه نقشه‌اي داريم و يا سلايق فقط ما را کنار هم قرار داده و يا آن حرکت و تجمع اوليه ما را در کنار هم قرار داده است.

پزشکيان افزود: جمع ما اگر جمعي باشد بيشتر بر اساس سلايق تا اهداف سازماني است، شما از اين احزاب چه اصولگرا، اصلاح‌طلب و ... يک منشور مشترکي داريد که اعضا به آن معتقد باشد.

وي تصريح کرد: ارزيابي در برنامه معنا مي‌دهد‌، ارزيابي در خارج از برنامه و هدف‌ تقريبا غير علمي است و شما زماني من را مي‌توانيد تحليل کنيد که بدانيد من تصميم دارم کاري را انجام دهم.

پزشکيان ادامه داد: مشکل اين است که برنامه‌ها در جامعه درست شفاف نيست و به مهارت فرد و کاري که در جامعه مي‌خواهد انجام دهد بر مي‌گردد.

وي گفت: اگر بخواهيم در جامعه موفق شويم بايد يک تيم هماهنگ‌ داشته باشيم و به مردم نشان دهيم که خدمتگزار آنها هستيم و مردم ببينند ما راست مي‌گوييم و مطمئن باشيد به ما راي مي‌دهند، اگر به مردم وعده غلط دهيم ‌يک دوره راي مي‌دهند و دور دوم راي نخواهيم آورد.

وي عنوان کرد: عدم صداقت بار‌ را به مقصد نمي‌رساند، اول با خودمان صادق باشيم ‌و به مردم نشان دهيم که دلمان برايشان سوخته است، اگر مردم اين اعتماد را پيدا کنند و هر گروهي اين را صادقانه نشان دهد که براي مردم مي‌خواهد کاري انجام دهد راي مي‌آورد.

پزشکيان خاطرنشان کرد:‌ من خود را اصولگرا مي‌دانم و به شدت به اصلاحات معتقد هستم، اصلا معتقد هستم پيامبران آمده بودند جامعه را اصلاح کنند.

وي عنوان کرد: ما هر زمان يک برنامه‌اي در مجلس داشته‌ايم که به نفع مردم باشد چه در بين اصولگرايان و اصلاح‌طلبان راي توانسته‌ايم بگيريم.

پزشکيان افزود: کاري که دولت در زمينه تحول نظامت سلامت به عنوان امتياز ‌کار خودش محسوب مي‌کند، هيچ ‌کدام آن لايحه دولت نبوده است، اين طرحي بوده که در کميسيون بهداشت و درمان داده‌ايم.

وي تصريح کرد: مجلس‌ 10 درصد خالص هدفمندي به فقرا، نيازمندان، مناطق محروم و حاشيه‌ها اختصاص يابد‌ را در زمان احمدي‌نژاد تصويب کرديم،باوجودي که دولت قبل و تيمش مخالف بودند و هيئت رئيسه مجلس هم مخالف بود، توانستيم راي بگيريم.

وي بيان داشت: احمدي‌نژاد خلاف قانون عمل کرد و اين طرح را عمل نکرد، اما در دولت جديدي يک طرح ديگر داديم که يک درصد ارزش افزوده هم براي روستاها‌ و شهرهاي زير 20 هزار نفر و حاشيه شهرها پول دهند و اين باز در مجلس تصويب شد و هر دو تا طرح بودند.

پزشکيان عنوان کرد: مزيت اين دولت اين بود که اين قانون را مي‌خواست اجرا کند، روش اجراي نظام سلامت اشتباه است و خود دولت را دچار مشکل مي‌کند، ما نگفته بوديم تعرفه‌ها و پول‌ها را به يک عده دهند بلکه قرار بود به محرومان، فقرا، حاشيه شهرها ‌و مريض‌ها داده شود.

وي گفت: دولت الان هشت ماه است که نتوانسته به بيمه‌ها پول دهد و درآمدهاي يک عده را هم بالا برده که اين خود بي‌عدالتي است، آن وقت ما به يک معلم در مدرسه‌ يک ميليون و 500 هزار تومان حقوق مي‌دهيم و زماني که در جلوي مجلس مي‌آيد حرف بزند آن را در زندان مي‌کنيم‌.

پزشکيان اظهار داشت: اين بي‌عدالتي قابل قبول نيست که يکي 100 ميليون تومان و يکي يک ميليون تومان دريافت کند در بخش خصوصي يک نفر يک ميليارد‌ و يا 500 ميليون ‌در ماه درآمد داشته باشد و هر که اين کار را انجام دهد چه چپ، راست و ميانه اين بي‌عدالتي است.


ویدیو مرتبط :
انحرافات فکری اصلاح طلبان از زبان خودشان