سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



باید در راه ایجاد و گسترش آزمایشگاه‌های بزرگ پژوهشی گام برداریم


معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در هشتمین همایش کاربران طرح چشمه نور ایران گفت: زمان آن فرا رسیده است که در راه ایجاد و گسترش آزمایشگاه‌های بزرگ پژوهشی گام برداریم.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری امروز (8 اردیبهشت ماه) در سفر به استان قزوین، در هشتمین همایش بین‌المللی کاربران طرح چشمه نور ایران که در پارک علم و فناوری استان قزوین برگزار می‌شد، حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه برای کشور ما ایران، زمان آن فرا رسیده که در راه ایجاد و گسترش آزمایشگاه‌های بزرگ پژوهشی گام برداریم، ادامه داد: توسعه صنایع ایران، پیشرفت علوم پزشکی، تعداد قابل ملاحظه جوانان مشتاق به تحصیل در رشته‌های علوم پایه، مهندسی و پزشکی، شرایط ویژه‌ای در کشور ایجاد کرده، که همه شرایط ایجاد چنین آزمایشگاه‌های بزرگ مقیاس را فراهم ساخته است.

ستاری همچنین گفت: خوشبختانه سطح مدیریتی بالای کشور ما، توجه ویژه‌ای به گسترش توانائی‌های علمی و فنی کشور دارند و در برنامه‌های توسعه مانند چشم انداز سال 1400، نقشی اساسی برای کشورمان در نقشه علمی جهان در نظر گرفته‌اند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه اکنون همه مقدمات لازم برای برداشتن گام مهم دیگری در این عرصه فراهم است ایجاد آزمایشگاه بزرگ مقیاس چشمه نور ایران از این حیث، حائز اهمیت است، ابراز کرد: از سویی در سند چشم انداز، ساخت یک شتابگر بزرگ ملی پیش‌بینی شده است که با بحث‌های کارشناسی و علمی فراوان، چنین شتابگر بزرگی با نقش تولید چشمه تابش سنکروترون به تصویب رسیده است. از سوی دیگر تلاش‌هایی که در جهت پیشرفت علم و فناوری شتاب‌دهنده در ایران انجام شده، به نقطه‌ای رسیده که پس از دو کنفرانس موفقیت آمیز در زمینه شتابگرهای ذرات، جمع‌بندی کلی در زمینه امکانات مهندسی و فناوری کشور به وجود آمده است.

ستاری افزود: هرچند که بسیاری از فناوری‌های ساخت شتابگر بزرگ چشمه نور ایران، برای صنایع ایران چالش برانگیز است، اما گذار از این چالش‌ها، قابلیت‌های فناوری کشور ما را به میزان قابل ملاحظه‌ای ارتقاء می بخشد و جهشی در جهت افزایش دقت و کیفیت ساخت در صنایع کشور به وجود می‌آورد. فرصت به دست آمده در دوران پساتحریم و اجرائی شدن برجام، راه را برای همکاری‌های بیشتر بین‌المللی در طرح چشمه نور ایران فراهم کرده است، هرچند که در گذشته و حتی در زمان تحریم هم دست اندرکاران طرح از نظرهای ارزشمند دانشمندان اروپائی و امریکائی در طراحی‌های خود استفاده کرده‌اند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین در این سخنرانی ابراز کرد: مطلع شدم که در این همایش 11 نفر از مدیران و دانشمندان آزمایشگاه‌های بزرگ اروپا و ایرانیان مقیم اروپا و حدود 180 نفر از اعضاء هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از 13 شهر ایران و 24 دانشگاه مختلف شرکت کرده‌اند. شرکت این افراد از خارج از کشور و نیز دانشگاه‌های مختلف داخلی، نشانه حمایت و نیاز این افراد به تاسیس چشمه نور ایران و توجیه علمی و اقتصادی این طرح عظیم برای تحقیقات بین رشته‌ای در ایران است.

رییس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در ادامه گفت: علاوه بر فوائدی که به آن اشاره کردم، آزمایشگاه بزرگ چشمه نور ایران بالقوه قادر است سالانه چند هزار پژوهشگر ایرانی و همچنین پژوهشگران خارجی را بپذیرد و ابزاری توانمند در جهت رفع نیازهای پژوهشی آنان قرار دهد. در روزهای آغاز این کار چشمه نور ایران، با "هفت باریکه خط روز اول"، سالانه 280 گروه پژوهشی مختلف از این دستگاه استفاده خواهند کرد.

رییس ستاد توسعه زیست فناوری کشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: آنچه که چشمه نور ایران را از آزمایشگاه‌های دیگر موجود در کشور متمایز می‌کند این است که همزمان و تاکید می‌کنم "همزمان"، چندین گروه پژوهشی با تخصص‌های مختلف از مهندسی مواد، فیزیک، علوم مختلف نانو، شیمی، زیست شناسی، پزشکی و میکرومکانیک در آن به پژوهش اشتغال دارند. استادان و پژوهشگران ایرانی از دورترین و محرومترین دانشگاه‌های کشور می‌توانند از باریکه فوتون این چشمه استفاده کنند و آزمایش‌های بسیار پیشرفته انجام دهند.

ستاری با بیان اینکه حل بسیاری از مسائلی که کشور ما با آن درگیر است مانند چالش محیط زیست، شناخت بهتر برخی از بیماری‌های بومی و راه‌های درمان آن، شناخت پروتئین‌های گیاهان یا حیوانات بومی، بررسی فرآیندهای استحاله‌ شیمیایی و فرسودگی مواد به کمک چنین ابزار ممکن می شود، ادامه داد: این آزمایشگاه‌ها به‌عنوان یک ساختار هم‌افزایانه، یافته‌های دانشگران رشته‌های مختلف علمی و فنی کشور را در کنار هم خواهد گذاشت و افق‌های جدیدی برای پیشرفت علمی کشور خواهد آفرید.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در پایان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از مهم ترین ارگان‌های سیاستگذار در حوزه علمی و فناوری در کشور است. این معاونت با درک اهمیت فراوان این طرح ملی در جهت فراهم کردن منابع مورد نیاز این طرح نهایت تلاش خود را انجام خواهد داد.

براساس این گزارش، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین ظهر امروز در بخش دیگری از سفر خود به استان قزوین، از مرکز رشد و نوآوری "سین تک" وابسته به دانشگاه آزاد قزوین بازدید کرد.

ستاری، با حضور در استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپای این مرکز با مدیران عامل و اعضای استارتاپ ها از نزدیک دیدار کرد و درباره دستاوردهای تحقیقاتی آن مانند مراحل تولید خودروی برقی با فناوران، متخصصان و اساتید این آن، به گفت وگو پرداخت. وی همچنین از حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری از طرح‌های تجاری سازی شده استارتاپ ها و شرکت‌های حاضر در این مرکز رشد خبر داد.

در این دیدار دکتر همتی استاندار، معاونین استاندار، روسای دانشگاه‌های استان قزوین، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری را همراهی می‌کردند.

شایسته یادآوری است که در نخستین سفر استانی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به استان قزوین، با حمایت معاونت علمی، مرکز رشد و نوآوری آزاد قزوین افتتاح شده است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
چگونه در مسیری درست برای رسیدن به پیروزی گام برداریم؟