سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تروریست‌ها در سوریه به آتش بحران می‌دمند/ موضوع موشکی ایران خارج از گفت‌وگو و توافق با هر دولت دیگری است


به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین جابری‌انصاری سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، عنوان کرد: وضعیت فلسطین به شکل عمومی و وضعیت غزه به صورت خاص از نمونه‌هایی است که آزمایشگاه عملی همه شعارها و ادعاهای بزرگی است که در جهان همواره مطرح می‌شود.

وی افزود: تمامی شعارهای مطرح در سطح بین‌المللی در ارتباط با حقوق بشر، استقلال و حاکمیت ملی کشورها و حقوق ملت‌ها در تعیین سرنوشت و مسائل دیگر در ارتباط با کنوانسیون‌های بین‌المللی ناظر بر شرایط جنگی و شرایط اشغال، همه این مطالب، کنوانسیون‌ها، اصول و موازین بین‌المللی، شعارها و برنامه‌های سیاسی و ارزش‌هایی که در جهان مستمرا به عنوان ارزش‌های عمومی بشری به آن اشاره می‌شود در آزمایشگاه عملیاتی فلسطین در طول چند دهه گذشته به سخره گرفته شده و تمامی این موازین و ارزش‌ها روزانه، بلکه ساعت به ساعت و لحظه به لحظه نقض شده و بدیهی‌ترین حقوق انسان فلسطینی در زمینه زندگی عادی و در زمینه تحقق حقوقش، حق تعیین سرنوشت، حقوق پایه و اساسی دیگر دائما توسط این رژیم نقض می‌شود.

جابری‌انصاری ادامه داد: غزه سال‌هاست که در محاصره ضد انسانی گرفتار است و متاسفانه دولت‌های منطقه و دولت‌های اسلامی و همسایگان فلسطین که باید بیشترین نقش را در زمینه کمک به ملت فلسطین ایفا کنند، به دلیل اشتغالات، گرفتار‌ی‌ها و درگیری‌های مصنوعی و غیردرستی که در سطح منطقه در جریان است و دائما به آن دامن زده می‌شود، کمترین توجه را به مسئله و حقوق ملت فلسطین دارند و این لکه ننگی بر جبین انسان معاصر و سیاست بین‌المللی است.

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: اقدامات رژیم صهیونیستی در زمینه بمباران مناطق مختلف در غزه، دستگیری و بازداشت بی رویه و غیرقانونی و مستمر فلسطینی‌ها، فرزندان و اطفال و نمایندگان مشروع ملت فلسطین، ایست‌های بازرسی، اقدامات مستمر در قدس اشغالی و در سرزمین‌های اشغالی فلسطین همه دائما در حال تکرار است و متاسفانه هیچگونه اقدام جدی از سوی جهات بین‌المللی که مسئولیت صلح و ثبات بین‌المللی را برعهده دارند و همچنین کشورهای منطقه، انجام نمی‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه درباره وقوع جنگی دیگر نیز گفت: اینکه آیا جنگی در پیش خواهد بود با توجه به اقدامات توسعه طلبانه و مستمر رژیم صهیونیستی در نقض تمامی موازین بین‌المللی، همواره این احتمال وجود دارد. تا هنگامی این وضعیت در فلسطین ادامه دارد، منطقه و فلسطین دائما در معرض حدوث و اتفاق افتادن جنگ‌های جدید است.

وی گفت: امیدواریم وجدان انسان معاصر بیدار و مسئولیت شناسی رهبران، مسئولان و نخبگان کشورهای اسلامی و حرکت در جهت مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی، حل بحران‌های موجود در منطقه، حل تناقضات موجود در منطقه و حرکت به سمت اتحاد و اتفاق نظر در مقابله با اقدامات توسعه طلبانه رژیم و جریان‌‌های تروریستی که امنیت و ثبات کل منطقه و جهان را تهدید کردند، فراهم شود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه عنوان کرد: حقیقت فلسطین مظلوم است و من شرمنده روی کودکان فلسطینی و ملت مظلوم فلسطین هستم و امیدوارم این حس مسئولیتی که اشاره کردم و نوعی فهم دقیق نسبت به مشکلات موجود در منطقه هر چه زودتر بین نخبگان در منطقه فراهم و امکان خروج از این وضعیت و تمرکز بر مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری و اساسی امت اسلامی فراهم شود.

به گزارش فارس، جابری‌انصاری در ادامه و در پاسخ به سؤالی در خصوص ابراز فشار و ضمانت اجرا برای اجرای برجام توسط طرف‌های مقابل ایران، عنوان کرد: آنچه در روابط و سیاست بین‌المللی وجود دارد با آرزوی ملت‌ها و نخبگان، فاصله دارد و همچنان توافقات بین‌المللی از میزان ضمانت‌های حقوق داخلی برخوردار نیست.

وی افزود: سازوکارهایی در داخل ایران برای نظارت بر روند اجرای برجام پیش بینی شده  و هیأت عالی نظارت بر برجام در این زمینه در حال کار است. در متن برجام نیز کمیسیون مشترک برجام پیش‌بینی شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: اینکه آیا در این سازوکار (کمیسیون مشترک) به دلیل اینکه ما و چند کشور هستند، راهی برای منافع ما خواهد بود؟ سؤالی است که از ابتدا در برابر کل برجام مطرح بوده است. آنچه ضمانت تحقق منافع ملت ایران است، اراده ملت و دولت ایران در ایستادگی بر حقوق و پایبندی بر حقوقش و پیگیری منافعش است.

وی اضافه کرد: در روابط بین‌الملل هیچ نهاد تضمین دهنده قاطعی وجود ندارد و همه سازوکارهای موجود نسبی است. اما آنچه منافع دولت‌ها را محقق می‌کند، ایستادگی دولت‌ها و ملت‌ها بر حقوق و منافع خودشان است.

جابری‌انصاری گفت: سیاست دولت ایران، سیاست جزیره‌ای نیست و دولت ایران سیاست نظام را پیگیری می‌کند و از نخبگان و رسانه‌ها انتظار می‌رود در ارائه ایده‌ها و طرح‌ها در این زمینه کمک کنند.

به گزارش فارس، خبرنگار دیگری با اشاره به استفاده از سلاح‌های ترکیه در جریان تصرف خان طومان از سخنگوی وزارت خارجه پرسید آیا اقدام عملی در واکنش به این اقدام ترکیه صورت نخواهد گرفت؟ که جابری‌انصاری گفت: حادثه خان طومان یک صحنه از مجموعه صحنه‌های نبرد جاری در چارچوب بحران سوریه است. جنگ قواعد حاکم بر خود را دارد و برخی از مستشاران ایرانی که در صحنه نبرد و نزدیک صحنه نبرد حضور داشتند، در این حوادث اخیر به شهادت رسیدند.

وی افزود: این اتفاق علامت این است که سازوکار دقیق و لازم برای نظارت بر آتش‌بس و توافقات صورت گرفته، پیش‌بینی نشده است. یک طرف این آتش‌بس دولت سوریه است و باید متعهد به نتایج آتش‌بس باشد و اگر متعهد نباشد از سوی کشورهای دیگر مورد حسابرسی و سؤال و جواب قرار خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: اما بخش‌هایی از خاک سوریه در اختیار گروه‌های تروریستی است که هیچ یک از ضوابط و موازین بین‌المللی را قبول ندارند و به دنبال بر هم زدن صحنه هستند و راه‌حل سیاسی را باور ندارند و به آتش بحران دمیدند و منافع خود را در ادامه این بحران و آتشی بودن آن می‌بینند و خودشان را به هیچ یک از سازوکارها و توافقاتی که در نشست‌های بین‌المللی صورت گرفته، وفادار نمی‌دانند.

جابری‌انصاری ادامه داد: تعهد طرف مقابل باید مشخص شود که چه کسی و چه طرفی ضمانت اجرای آن است. آنچه در خان طومان اتفاق افتاد، نقض آتش‌بس از سوی تروریست‌هاست و بدین معنا است که عملا امکان آتش‌بس با مشکلاتی روبرو است.

وی گفت: اگر آتش‌بس بستری باشد برای تجدید قوای تروریستی، این آتش‌بس با مشکل اساسی مواجه خواهد بود و روند صلح و آشتی در سوریه مسیر خود را طی نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه همه این مسائل از ابتدای نشست‌های بین‌المللی از سوی هیأت ایران مورد تأکید قرار گرفته و در سایر رایزنی‌ها مورد تأکید قرار گرفته، اظهار داشت: تا هنگامی که سازوکارهای لازم و قوی برای پشتیبانی از توافقات صورت گرفته در زمینه آشتی ملی و گفت‌وگوهای سوری - سوری فراهم نشود، امکان حرکت جدی به سمت آشتی در سوریه فراهم نخواهد بود.

جابری‌انصاری خطاب به دولت‌ها و کشورهای منطقه گفت: استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی به ضد خودش تبدیل می‌شود، حتی اگر در کوتاه مدت تصور شود که فوایدی را برخی از بازیگران دارد. ادامه این مسئله بر علیه همه دولت‌ها و ملت‌های منطقه خواهد بود و این نیازمند عزم جدی برای رویارویی با خطر تروریسم است.

خبرنگار خبرگزاری آناتولی در خصوص وقوع حادثه در سردشت و کشته شدن چند سرباز ایرانی در مرز ایران و عراق سؤال کرد که جابری‌انصاری گفت پس از بررسی پاسخ خواهم داد.

به گزارش فارس، یکی از خبرنگاران از سخنگوی وزارت خارجه پرسید برخی از رسانه‌ها مدعی شده‌اند که آمریکا پیشنهاد داده دسترسی ایران به دلار در صورت آغاز مذاکرات موشکی فراهم خواهد شد که جابری‌انصاری در این باره عنوان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص منظومه دفاعی موشکی این کشور موضع روشنی است. در دوران مذاکرات هسته‌ای تأکید طرف مقابل برای گفت‌وگو در این زمینه از سوی ایران پذیرفته نشد و این سیاست ثابت جمهوری اسلامی است و تکرار مواضع یا سیاست‌های طرف مقابل هیچ تغییری در سیاست ثابت و اصولی جمهوری اسلامی در این زمینه ایجاد نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: منظومه دفاعی کشور و منظومه موشکی در راستای نیازهای طبیعی امنیتی ایران است و مسئله‌ای خارج از چارچوبه گفت‌وگو و توافق با هر بازیگر و دولت دیگری در سطح جهان است.

جابری‌انصاری با بیان اینکه این منظومه کاملا دفاعی است، اظهار داشت: ایران بیش از سده اخیر ثابت کرده که سیاست‌های دفاعی دارد و علیه هیچ دولتی اقدام تهاجمی انجام نداده است و برعکس دائما در معرض خطر و ت&am


ویدیو مرتبط :
رسوایی تاریخی دولت ترکیه/ همکاری موشکی با تروریست ها