سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تفاوتی بین پاکستان و ترکیه در واردات گاز از ایران نیست؛ باید به سازمان ملل مراجعه کنیم


«عابد سلهری» مدیر مؤسسه توسعه پایدار پاکستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد اظهار داشت: اسلام آباد باید برای تکمیل خط لوله صلح به سازمان ملل متحد مراجعه کند.
وی افزود: باید این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل متحد مشخص شود که چرا ترکیه حق دارد با وجود تحریم‌ها از ایران گاز دریافت کند اما پاکستان نمی‌تواند برای تأمین انرژی خود از این کشور گاز دریافت کند.
سلهری تأکید کرد: ترکیه توانست از سازمان ملل متحد برای واردات گاز از ایران اجازه بگیرد چرا پاکستان نتواند چنین اجازه‌ای را از این سازمان دریافت کند.
عابد سلهری گفت: ایران می‌تواند با صرف‌نظر از جریمه پاکستان به علت تکمیل نکردن خط لوله صلح اجرای این پروژه را تسهیل نماید.
وی تأکید کرد: اگر ایران همچنان بر جریمه پاکستان برای تکمیل نکردن خط لوله صلح اصرار داشته باشد ممکن است اسلام‌آباد از ادامه این پروژه صرف نظر کند.
مدیر مؤسسه توسعه پایدار پاکستان تصریح کرد: تکمیل پروژه خط لوله صلح نیاز به همکاری دو جانبه دارد و همه کشورهای منطقه از آن سود خواهند برد.
سلهری خاطر نشان کرد: خط لوله واردات گاز از ایران به پاکستان محدود نخواهد شد و ممکن است با تکمیل آن هند و چین نیز برای جبران انرژی خود از تکمیل آن استقبال کنند.

ایران و پاکستان در سال 1995 میلادی توافق نامه‌ای را در مورد احداث یک خط لوله گاز امضا کردند.تا کنون ایران 900 کیلومتر از خط لوله آی پی را در خاک خود احداث کرده و منتظر احداث 700 کیلومتر باقی مانده از این خط لوله در خاک پاکستان است.

پاکستان باید تا دسامبر 2014 میلادی خط لوله را در خاک خود احداث می‌کرد اما به دلیل تهدیدهای آمریکا کار احداث خط لوله را تاکنون آغاز نکرده است.

طبق قرارداد اولیه بین دو کشور در مورد صادرات گاز طبیعی ایران به پاکستان،اگر تا پایان دسامبر این قرار داد عملیاتی نمی‌شد، پاکستان باید 3 درصد از ارزش صادرات گاز را به عنوان جریمه به ایران پرداخت می‌کرد

گفته می‌شود ایستگاه توزیع گاز در بندر گوادر نقش مهمی در صادرات گاز به چین و سایر کشورها خواهد داشت.

وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان همچنین گفت: مشکلات تکمیل خط لوله گاز صلح که طی چند سال گذشته بین ایران و پاکستان کلید خورده بود، حل شده است و این پروژه به زودی تکمیل می‌شود.

انتهای پیام/ح

http://fna.ir/CUXF07


ویدیو مرتبط :
جزئیات دیدار ابراهیم رئیسی با نخست‌ وزیر پاکستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل