سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شرق نوشت: تولیت جدید آستان قدس را بهتر بشناسیم


شرق نوشت: تولیت جدید آستان قدس را بهتر بشناسیمشرق/ متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

ابراهیم رئیسی ٥٥ ساله، زاده نوغان مشهد، داماد آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه خراسان است که سمت‌هایی چون معاون اول قوه قضائیه، دادستان وی‍ژه روحانیت و دادستان کل کشور را در کارنامه خود دارد. به‌تازگی تولیت آستان قدس رضوی به او سپرده شده است؛ سمتی که با حکم مقام معظم رهبری و بعد از درگذشت آیت‌الله واعظ‌طبسی برعهده او گذاشته شد. او از همان سال‌های ابتدایی انقلاب در اوایل دهه ٢٠ زندگی در کسوت روحانی سمت‌های مهمی در دستگاه قضائی برعهده گرفت. براساس زندگی‌نامه‌ای که در وب‌سایت او منتشر شده، رئیسی از سال ۱۳۷۰ به مدت ١٤ سال در جلسات درس خارج فقه رهبری شرکت می‌کرده است. او از سال ٧٦ عضو جامعه روحانیت مبارز تهران است.
ورود او به دستگاه قضا هم‌زمان با حضور آیت‌الله بهشتی در سمت ریاست شورای‌عالی قضائی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم شهید بهشتی یک دوره آموزشی برای حدود ٧٠ نفر از طلاب قم که آنها را برای به‌دوش‌کشیدن بار مسئولیت‌های مختلف در کشور مناسب تشخیص داده بود، برگزار و آنها را برای پذیرش این مسئولیت‌ها آماده کرد؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی یکی از این طلاب برگزیده بود. در این دوره فشرده که عمدتا در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار می‌شد، شهید آیت‌الله بهشتی، آیت‌الله خامنه‌ای و سایرین از جمله مرحوم حسن آیت، آیت‌الله موسوی‌اردبیلی و ... به صورت هفتگی به تدریس می‌پرداختند.
دادستان ٢١ ساله
هم‌زمان با ناآرامی‌ها در برخی نقاط غربی و جنوبی کشور در سال‌های اول انقلاب، امام(ره) برای ساماندهی اوضاع، آیت‌الله شیخ هادی مروی را به‌عنوان نماینده خود در مسجد سلیمان منصوب کرد. به این ترتیب حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی به دعوت آن مرحوم، برای کمک در کارِ فرهنگی و اداره شهر همراه با گروهی از طلاب به مسجدسلیمان رفت و کلید ارتباط ایشان با مجموعه دادسرای انقلاب هم از همان‌جا زده شد. اما ورود حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی به عرصه مدیریت قضائی از سال ١٣٥٩ و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد. اما هنوز چند ماهی از این دوره نگذشته بود، که با حکم شهید آیت‌الله قدوسی دادستان کل انقلاب، در ٢١ سالگی دادستان کرج شد و تا سال ٦٣ این سمت را برعهده داشت.
بعد از آن به تهران آمد و جانشین دادستان تهران شد. رئیسی در سال ٦٧ در کنار حجت‌الاسلام نیری مسئول رسیدگی به پرونده‌های راکد شد. به گزارش سایت جماران، امام خمینی در نامه‌ای به تاریخ اول بهمن ٦٧ در نامه‌ای خطاب به شورای‌عالی قضائی می‌نویسد: «کلیه پرونده‌هایی که تاکنون در آن شورا با کمال تعجب راکد مانده است و اجرای حکم خدا تأخیر افتاده است در اختیار حجج‌الاسلام آقایان: نیری و رئیسی قرار دهید، تا هرچه‌زودتر حکم خدا را اجرا نمایند، که درنگ جایز نیست. به آقایان نیری و رئیسی هم سفارش اکید می‏‌نمایم که جهات شرعیه را کاملا رعایت نمایند. والسلام». با آغاز ریاست آیت‌الله محمد یزدی بر قوه ‌قضائیه در سال ۱۳۶۸ ابراهیم رئیسی از معاونت دادستانی تهران به دادستانی تهران ارتقا یافت و پنج سال این سمت را در اختیار داشت و سپس به مدت ١٠ سال رئیس بازرسی کل کشور شد. او از سال ۱۳۸۳ به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه بود و بعد به سمت دادستان کل کشور رسید. او هم‌اکنون عضو شورای نظارت بر صداوسیما هم هست. در کنار تصدی‌های قضائی، رئیسی علاوه‌بر‌این، بنا به توصیه مکرر آیت‌الله مهدوی‌کنی و آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی مبنی بر حفظ ارتباط درسی خود با طلاب، از سال‌ها پیش تا‌کنون به‌عنوان مدرس در مدرسه علمیه مروی به تدریس سطوح عالی و کفایتین مشغول بوده و اکنون نیز قواعد فقه تدریس می‌کند. او پس از اتمام تحصیلات در دوره کارشناسی‌ارشد با تشویق بعضی از اساتید خود، از جمله مرحوم آیت‌الله مرعشی، در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری شرکت کرد و پس از قبولی در آزمون کتبی و شفاهی، دوره دکترای فقه و اصول را در این مرکز علمی گذراند و با دفاع از پایان‌نامه خود با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» موفق به کسب مدرک دکترا در رشته فقه و حقوق خصوصی شد.
حضور و عملکرد در مجلس خبرگان
رئیسی در سال ١٣٨٥، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، خود را در معرض انتخاب قرار داد و وارد مجلس خبرگان و دو سال بعد به‌عنوان عضو هیأت‌رئیسه انتخاب شد. در هیأت‌رئیسه مجلس، مسئولیت بخش اجرائی دبیرخانه را برعهده گرفت و علاوه بر آن مسئولیت دفتر تهران که مسئول ارتباط خبرگان با نهادها و سازمان‌های مختلف است به او محول شد. حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور است و سابق بر این رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دادستان انقلاب اسلامی تهران و معاون اول قوه‌ قضائیه بوده است. او داماد آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد است و برعکس پدر همسرش کمتر اهل سخنرانی در مجامع عمومی است. او در رقابت‌های خبرگان با پدرهمسرش رقابت نکرده و از حوزه خراسان‌جنوبی مثل دوره قبل به مجلس خبرگان راه یافته است. رئیسی اکنون دادستان کل کشور است و برای تصدی این سمت باید در تهران ساکن باشد اما در کنارش تولیت آستان قدس رضوی شد که برای مدیریت در آنجا باید در مشهد ساکن باشد. حال باید دید که تولیت جدید از دادستانی دست می‌کشد یا می‌تواند توازنی بین مسئولیت‌هایش ایجاد کند.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: شرق


ویدیو مرتبط :
درباره تولیت آستان قدس