سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



وقتی دانشجویان «اقتصاد مقاومتی» را مطالبه کردند/ یک انتصاب همراه با حدس و گمان در آموزش عالی


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در هفته گذشته حجت الاسلام حسن نمازی عضو مجلس خبرگان رهبری با حکمی از سوی حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد بعنوان مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد منصوب شد.

«حسن نمازی» برای کاندیداتوری انتخابات دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری رد صلاحیت شد. علاوه بر این مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت را نیز در کارنامه خود دارد.

پیش از این علی قدمیاری مسئولیت اداره کل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد را بر عهده داشت.

برخی می‌گویند با همه تلاش‌هایی که مسئولان دانشگاه آزاد در راستای همسو کردن تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه صورت داده‌اند، انتظارات مدیران و مسئولان رده بالای این دانشگاه را برطرف نکرده و این تشکل‌ها برای اهداف سیاسی مدیران دانشگاه آزاد «به خط » نشده‌اند و حال قرار است «نمازی» این وظیفه را به دوش بکشد.

* فهرست 150 دانشگاه برتر جوان منتشر شد

محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام با بیان اینکه رتبه­‌بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه بندی بین المللی دانشگاه‌ها است که هر ساله نتایج رتبه بندی دانشگاه‌ها را اعلام می‌کند، گفت: این موسسه از 13 شاخص عملکردی در قالب 5 معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی برای انجام مقایسه‌های جامع و متوازن بهره می‌برد. یکی از رتبه بندی‌هایی که موسسه تایمز به آن توجه ویژه دارد رتبه بندی دانشگاه‌های جوان و تازه تاسیس دنیا است که از سال 2012 تاکنون دانشگاه‌های جوان دنیا با قدمتی کمتر از 50 سال را ارزیابی و رتبه بندی کرده است.

وی افزود: این رتبه بندی از شاخص‌هایی مشابه رتبه بندی جهانی بهره می‌برد و تنها تفاوت این رتبه بندی با رتبه بندی جهانی تایمز در وزن اختصاص داده شده به شاخص‌ها است. در ارزیابی دانشگاه‌های جوان، برای انجام بررسی مطلوب‌تر، به شاخص‌های نظرسنجی شهرت دانشگاهی، وزن کمتری اختصاص داده شده است.

سرپرست ISC اظهار داشت: تایمز در سال 2016 برای اولین بار در رتبه بندی دانشگاه‌های جوان، تعداد دانشگاه‌های مورد بررسی خود را از 100 به 150 افزایش داده است.

دهقانی گفت: از ایران نیز دو دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی اصفهان همچون سال های گذشته توانستند خود را در جمع دانشگاه‌های برتر جوان دنیا قرار دهند. دانشگاه صنعتی شریف رتبه 100 و دانشگاه صنعتی اصفهان رتبه‌ای در بازه 150-101 کسب کرده‌اند.

* دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی مجاز به اخذ تسهیلات از بانک‌ها تا سقف درآمد اختصاصی سال 94 شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی عصر امروز (دوشنبه) پارلمان و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 1395 کل‌کشور تبصره 9 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری اجازه داده شد تا سقف درآمد اختصاصی سال 1394 نسبت به أخذ تسهیلات از بانک‌ها اقدام کنند.

همچنین صندوق‌های رفاه دانشجویان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی موظف شدند وجوه حاصل از بازپرداخت وام‌های شهریه سال‌های 1385 تا  1393 را به حساب درآمد عمومی کشور، موضوع ردیف 160160 واریز کنند.

* لغو مجوز 27 موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم در نشست خبری خود در هفته گذشته گفت: در سال 94 حدود 452 حکم بورس داخل داشتیم که 314 مورد آن مربوط به دانشجویان دکترای داخل و بورسیه‌های قدیمی بودند و 138 نفر نیز مربیان دانشگاه‌ها بودند. یعنی بر خلاف برخی افراد که گفته می‌شد جایابی‌ها و صدور احکام متوقف شده است اینگونه نیست و متناسب با اعلام نیاز دانشگاه‌ها حکم بورس صادر می شود.

وی افزود: در بورس خارج از کشور روند بسیار کاهشی بوده است به طوری که در سال گذشته تنها 14 حکم بورس خارج داشتیم.

صدیقی ادامه داد: قبولی‌های سال 93 که از طریق آزمون پذیرفته شده بودند در اعلام نیاز دانشگاه‌ها موفق نبودند و به همین دلیل روند بورس را در سال 95 تغییر دادیم به طوری که بر این اساس تفویض اختیارات بیشتر به دانشگاه‌ها واگذار شده است.

وی اضافه کرد: معمولا اگر دانشگاه‌ها در انتخاب دانشجو مشارکت نداشته باشند در اعلام نیاز نیز همکاری جدی وجود ندارد و به همین دلیل روند پذیرش دانشجو را به دانشگاه‌ها واگذار کردیم.

صدیقی گفت: به تمام دانشگاه‌ها اعلام کردیم که سهمیه مورد نیازشان را در رشته‌های جدید و اولویت نقشه جامع علمی اعلام کنند و در نهایت در چارچوب سیاست‌های کلی، 192 سهمیه در آزمون دکترا پیش‌بینی شد.

وی افزود: دانشجویان در محل دانشگاه‌ها مصاحبه می شوند و تمام کارها اعم از سپردن وثیقه و کنترل پیشرفت تحصیلی و محل خدمت بر عهده دانشگاه‌ها است.

صدیقی با بیان اینکه در حال حاضر 333 نفر بورسیه خارج از کشور داریم، گفت: این افراد کماکان از ارز و هزینه تحصیلی استفاده می‌کنند و هنوز فارغ‌التحصیل نشدند.

معاون وزیر علوم گفت: در سال 93 تعداد بورسیه‌های خارج کشور که از ارز و هزینه تحصیلی استفاده می‌کردند 595 نفر بود ولی در سال 94 بازگشت بورسیه‌ها 101 نفر بوده که این افراد نیز به دانشگاه‌های محل خدمت معرفی شدند.

وی با اشاره به رشد تعداد افراد شرکت کننده در دوره‌های فرصت مطالعاتی کوتاه مدت دانشجویان دکترای داخل گفت: در این زمینه در سال 94 نسبت به سال قبل آن با 68 درصد رشد به یک هزار و 348 نفر رسیدیم که از این تعداد یک هزار و 110 نفر به خارج از کشور رفتند و 238 نفر فرصت خود را در داخل گذراندند.

صدیقی با بیان اینکه فضای سیاسی پس از برجام به تسهیل ارائه ویزا و روان‌تر شدن دوره‌های کوتاه مدت مطالعاتی کمک کرده است، گفت: 7 کشور نخست که دانشجویان ما برای فرصت‌های تحقیقاتی به آن کشورها سفر می‌کنند کشورهای آمریکا، ایتالیا، آلمان، کانادا، اسپانیا، هلند و فرانسه هستند.

به گفته وی در حال حاضر 21 هزار دانشجوی خارج کشور از تسهیلات دانشجویی و ارز استفاده کردند که نسبت به سال 93 این میزان کاهش داشته است زیرا هرچه ارز مبادله‌ای به بازار آزاد نزدیک شود تقاضا کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان امور دانشجویان از لغو مجوز 27 موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور خبر داد و گفت: بازرسی‌ها از موسسات اعزام دانشجو به خارج کشور در سال 94 شدید شد به طوری که 100 مورد بازرسی داشتیم و 11 جلسه کارگروه تشکیل شد، 227 گزارش عملکرد موسسات بررسی شد که 200 مورد آن تمدید و 27 مورد به دلیل عدم رعایت قوانین لغو مجوز شدند.

صدیقی اظهارداشت: 3 هزار و 177 مدرک دانش آموختگان خارج کشور نیز در سال 94 ارزیابی شد و کشورهای مالزی، هندوستان، کانادا،‌ انگلستان و آمریکا در رأس کشورهایی هستند که مدارک فارغ‌التحصیلی دانشجویان ایرانی از آنجا به ما ارائه شده است.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی سیستم پاسخگویی غیرحضوری و واگذاری اختیار صدور دانشنامه‌های داخلی به دانشگاه‌های دولتی از برنامه‌های سال 95 سازمان امور دانشجویان است.

معاون وزیر علوم گفت: 297 دانشجوی ایرانی از کشورهای خارج به داخل منتقل شدند که تحصیل را در ایران انجام دهند که این تعداد نسبت به سال 93 افزایش یافته است، همچنین دستورالعمل انتقال این دانشجویان نیز بازنگری شده و به زودی اعلام می‌شود.

وی افزود:‌ 2 هزار و 602 دانشجوی غیرایرانی در سال 94 جذب کردیم که یک هزار و 115 مورد آن بورسیه شدند و بیشتر این دانشجویان از کشورهای عراق،‌ افغانستان، سوریه، لبنان و تاجیکستان هستند به طوری که در حال حاضر حدود 21 هزار دانشجوی غیرایرانی داریم که 2700 نفر آنها بورسیه هستند.

صدیقی ادامه داد: تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر شاغل به تحصیل در سال 94 به حدود 50 هزار نفر رسید و در حوزه دفاتر مشاوره نیز مهم‌ترین طرح ما اجرای طرح مقیاس سیمای زندگی دانشجویان بود که 36 هزار دانشجو در آن شرکت کردند.

وی افزود: این طرح در سال 95 توسعه می‌یابد تا در تمام دانشگاه‌‌های کشور اجرایی شود و تا نیمه دوم سال 95 برآورد کاملی از وضعیت زندگی 4 میلیون و 800 هزار دانشجو داشته باشیم.

معاون وزیر علوم گفت: آیین‌نامه کانون دانشجویی همیاران سلامت روان نیز در سال گذشته ابلاغ شده و در دانشگاه‌ها در حال تشکیل است و طرح انطباق مسیر شغلی و تحصیلی دانشجویان نیز در حال اجراست.

وی در رابطه با آمار آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های وزارت علوم آمار کمتری در زمینه آسیب‌های اجتماعی نسبت به دانشگا‌ه‌های علوم پزشکی دارند به طوری که آمار اقدام به خودکشی روند افزایشی نداشته است ولی همان چند مورد نیز نگران‌کننده است.

وی افزود: اقدام به خودکشی‌ها بیشتر به دلیل شکست‌های عاطفی و مشکلات خانوادگی است که سعی کردیم مشکلات روحی دانشج&


ویدیو مرتبط :
پاورپوینت طرح زودبازده و اقتصاد مقاومتی (رشته صنایع و اقتصاد)