سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فانی: امور تربیتی متناسب با ضرورت‌های عصر حاضر باشد/ کفاش: افزایش ۱۶۶ درصدی کتاب در مدارس /هدیه سفر عتبات عالیات برای پیشکسوتان امور تربیتی


به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس،‌همایش تجلیل از پیشکسوتان امور تربیتی شب گذشته در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در هنگام ورود به سالن محل همایش، حضور دانش‌آموزان سازمان دانش‌آموزی در حالی که با شاخه گل به مهمانان خوشامد می‌گفتند، فضای بانشاطی را ایجاد کرده بود.

به رغم آنکه مقرر شده بود مراسم از ساعت 18:30 برگزار شود با تأخیر یک ساعت و نیم در ساعت 20 برگزار شد البته در اجرای برنامه‌ها تلاش شد تا تأخیر آغاز برنامه جبران شود.

پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن، سخنرانی حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نخستین برنامه بود.

کفاش در این مراسم به فعالیت‌های انجام شده در معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در 3 سال اخیر شاهد احیای مراکز دارالقرآن بودیم که رشد 100 درصد را نشان می‌دهد و از افتخارات آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید است.

کفاش به طرح امام شناسی اشاره کرد و ادامه داد:‌ طرح امام‌شناسی برای آشنایی با سبک زندگی ائمه معصومین(ع) اجرا شد که شاهد رشد 100 درصدی آن بودیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تعدادی کتاب‌یاران با 155 درصد رشد از دیگر فعالیت‌های این معاونت است، افزود: تعدادی کتاب‌های موجود در مدارس در طول فعالیت دولت تدبیر و امید 166.77 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه اردوی دانش‌آموزان زیارت اولی 140 درصد رشد داشته است، ادامه داد: آزمون‌های مشاوره‌ای و بهداشت روانی 200 درصد رشد، ایجاد پرونده الکترونیکی مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان 200 درصد رشد، ساماندهی اردوهای زیارتی و فرهنگی 481 درصد رشد و اعزام به عتبات عالیات نیز 100 درصد رشد داشته است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امیدوارم در سال 95 شاهد تحول شگرف در فعالیت‌های پرورشی و با نشاط سازی مدارس باشیم، گفت: در راستای سیاست‌های وزیر آموزش و پرورش بهسازی نیروی انسانی را در پیش گرفتیم که شعار تغییر مربی تربیتی به راهبر تربیتی با توانمندسازی مدیران و برگزاری دوره آموزشی مطرح شد.

کفاش افزود: اجرای طرح مبین یعنی مدیریت یاوران نماز برای 4500 مدیر مدرسه متوسطه، آموزش بیش از 3 هزار مربی اردویی و تشکیلات دانش‌آموزی از دیگر فعالیت‌های این معاونت بوده است.

وی به انتشار 5 عنوان ماهنامه تربیت اشاره کرد و گفت: ماهنامه‌های «تربیت»، «تربیت قرآنی»، «تربیت سیاسی اجتماعی»، «تربیت مشاوره» و «تربیت دانش‌آموزی» برای ارتقای سطح دانش اولیای مدارس و دانش‌آموزان منتشر شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به بحث مشارکت‌های مردمی که از سیاست وزیر آموزش و پرورش است اشاره کرد و اظهار داشت: جذب مشارکت 15 میلیاردی از منطقه یک تهران برای ساخت خوابگاه دانش‌آموزی در اردوگاه باهنر، جذب مشارکت 10 میلیاردی زیارت‌اولی‌ها، جذب مشارکت 20 میلیاردی برای طرح مبین یا مدیریت یاوران نماز،  جذب 8 میلیاردی اردوهای زیارتی قم و جمکران، جذب مشارکت 20 میلیارد ریالی وزارت ارشاد برای کتابخانه‌های مدارس و جذب مشارکت 100 میلیاردی برای اردوهای راهیان نور از نمونه فعالیت‌های این معاونت در بخش مشارکت است.

پس از سخنرانی معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش در اقدامی جالب، با معرقی آقای کفاش، مجری برنامه که آقای شیخ‌الاسلامی از پیشسکوت امور تربیتی بود و طی سال‌های گذشته مجری‌گری برنامه‌های امور تربیتی را بر عهده‌ داشت، در همان پایین سِن، یک جلد قرآن از وزیر آموزش و پرورش، هدیه گرفت و برنامه را بدون حضور بر روی سِن و در جمع مهمانان مجری‌گری کرد.

اجرای دکلمه‌خوانی توسط مجری و ارادت خاص به امام رضا(ع) از دیگر برنامه‌های این همایش بود؛ ضمن اینکه در این مراسم یاد پیشکسوتان امور تربیتی که طی سال‌های گذشته فوت کرده‌اند نیز گرامی داشته شد و از زنده‌یادان «محمد شاه‌حسینی»، «علی اکبر خواجه‌نوری»، «عبدالباقی»‌، «زاده‌حسین»، «فخار»، «علی دلبری سبزواری»، «ولی‌الله روستا»، «گودرزی»، «غیاثوند» و «زبیراوی» یاد شد و برای آنها فاتحه‌ای قرائت شد.

در ادامه مراسم، گروه سرود فرهنگیان آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران به اجرای 2 سرود پرداختند که یک سرود درباره پرسش مهر و سرود دیگر درباره امور تربیتی بود.

در بخشی از سرود پرسش مهر آمده است: ما که از نسل آیین نوریم/چشمه‌ساز زلال عبوریم/فصلی از تازگی را گشودیم/شعر آزادگی را سرودیم/شد شکوفاترین نام ایران/چشم عالم به برجام ایران/ باغ ما باغ ایران زمین است/ پرچمش افتخار آفرین است.

تجلیل از فرهیختگان و پیشکسوتان امور تربیتی کشور برنامه دیگری بود که با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاونان وی و پیشکسوتان تعلیم وتربیت انجام شد.

پیشکسوتان برگزیده شامل «همایون میرهیق» و «سید مهدی طباطبایی» از استان آذربایجان شرقی، «افسانه محمدی» و «علیرضا ولی زاده» از استان آذربایجان غربی، «عزیز آقا محمدی» و «کریم قلیان» از استان اردبیل، «مهناز احمدی دستجردی» و «محمدرضا عباسیان» از استان اصفهان، «ناصر ابراهیمی» و «فاطمه حسین پور» از استان البرز، «حشمت الله آقایی» و «رسول شریعتی» از استان ایلام، «سید نیام الدین حسینی» و «علی قربانی» از استان بوشهر، «محمد علی شجاع» و «مهری شمس»‌ از استان شهر تهران، «احمد مرادی راد» و «بهروز نصیری» از شهرستانهای استان تهران و «حسین گنجی» و «مجید امیدی اردلی» از استان چهار محال و بختیاری است.

همچنین «محسن ابراهیمی» و «محمدحسن فروتن» از استان خراسان جنوبی، «سید محمود موسویان» و «نرگس ساغروانی» از استان خراسان رضوی، «حسن فریدی» و «علی اصغر قلعه‌نویی» از استان خراسان شمالی، «محمدرضا بال‌افکن» و «عبدالکریم درویش زاده» از استان خوزستان، «حسین قربانپور» و «مرتضی تمجیدی» از استان زنجان، «رضا صانعی» و «عباس معمار طلوعی» از استان سمنان، «محمد سرحدی» و «عصمت عزیزی» از استان سیستان و بلوچستان، «اسماعیل عباسی» و «غلامرضا یونسی» از استان فارس، «ملیحه سعادتی‌کیا» و «حسینعلی کیانی» از استان قزوین و «محمدرضا موثق» و «رضا سلم آبادی» از استان قم به عنوان چهره ماندگار تربیتی معرفی شدند.

«حشمت صاحبدلی» و «چینی طاهر»  از استان کردستان، «عبدالواحد مصطفوی» و «ناهید عراقی پور» از استان کرمان، «احمد دوستی پور» و «زهرا جلالی هنرمند» از استان کرمانشاه، «محمد دانشی» و «موسی لایقمند» از استان کهکیلویه و بویراحمد، «محمد حسین شاعری» و «اسدالله ملائی» از استان گلستان، «میرحسین موسوی فر» و «صدیقه معاونی نژاد» از استان گیلان، «علی پیریایی» و «سید حمید شاهرخی» از استان لرستان، «محمد شکوهی» و «عزیزالله محمد پور» از استان مازندران، «تابنده» و «علی شیرخانی» از استان مرکزی، «علی رادمهر» و «علی رضایی» از استان هرمزگان، «عباس بهاری» و «حسین رضا زارعی» از استان همدان و «سید مهدی رفوگر» و «عبدالرحمن قاری زاده» از استان یزد نیز به عنوان چهره ماندگار تربیتی اعلام شدند.

علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم اظهار داشت:‌ با توجه به تحولاتی که در جامعه روی می‌دهد جا دارد که نقش مربی تربیتی به راهبر تربیتی تغییر کند یعنی اگر چالش‌ها را مدیریت نکنیم محیط ، ما را مدیریت می‌کند. بنابراین رصد تحولات محیطی بسیار مورد اهمیت است و معاونت پرورشی و فرهنگی باید برنامه‌هایی را متناسب با تحولات روز ترسیم و پیگیری کند.

وی با تأکید براینکه برنامه‌های سال 95 وزارت آموزش و پرورش براساس سند تحول بنیادین این وزارتخانه خواهد بود، گفت: پیام اصلی سند تحول آموزش و پرورش، پیام تربیتی است و در تمام بخش‌های آن درباره تربیت و شکل‌گیری رفتار دانش‌آموزان متناظر با فرهنگ ملی صحبت شده است.

فانی به ساحت‌های تربیتی اشاره کرد و بیان داشت: تربیت دانش‌آموزان باید چند ساحتی باشد و تربیت تک‌بعدی به هیچ عنوان مؤثر نخواهد بود و در برنامه ششم توسعه که از سال 95 تا 99 اجرا خواهد شد توجه به تربیت چند ساحتی باید مدنظر قرار گیرد. ضمن اینکه تمام فعالیت‌ها نیز براساس سند تحول انجام شود.

وزیر آموزش و پرورش  به عملیاتی کردن طرح جامع تعمیق و ترویج اقامه نماز اشاره کرد و گفت: یقیناً دعوت دانش‌آموزان به اقامه نماز می‌تواند در نهادینه کردن اقامه نماز در آنها مؤثر باشد و در این راستا حدود 19 هزار روحانی و 36 هزار همکار فرهنگی در مدارس کشور هر روز نماز جماعت برگزار می‌کنند که باید این امر توسعه یابد.

وی به مشارکت خانواده‌ها در امور پرورشی و فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: بدون مشارکت خانواده‌ها، معلمان و عوامل مؤثر در تربیت به تنهایی قادر به حمل این بار سنگین نیستیم چرا که تربیت یک فرایند است و عوامل متعددی در این فرایند مؤثر است.

فانی بر تقویت شوراهای دانش‌آموزی، شوراهای معلمی و انجمن اولیا و مربیان تأکید کرد و گفت: مشارکت مردم در امور تربیتی و آموزشی فرزندان‌شان به تعلیم و تربیت مؤثر و مفید آنها برای جامعه کمک می‌کند.

وی با تأکید بر برگزاری بزرگداشت دانش‌آموز شهید، مربیان شهید و شهدای فرهنگی، گفت: سرکشی از خانواده‌های شهدا جزء تکالیف ما است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: نقش امور تربیتی در شرایط حاضر باید متناسب با چالش، نیازها و ضرورت‌های عصر حاضر باشد.

رونمایی از آثار قرآنی آموزش و پرورش همچون کتاب قرآن دانش‌آموزی، کیف قرآنی و ... از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

در این مراسم اعلام شد که در اردیبهشت ماه سال آینده 64 پیشکسوت امور تربیتی به عتبات عالیات اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

یییی

 

http://fna.ir/N38AAD


ویدیو مرتبط :
جلسه امور تربیتی