سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



پایان جهان تک قطبی با همکاری‌های ایران و روسیه


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد، سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به ایران از نظر زمانی نشانه‌های مهم بسیار زیادی را در دل خود جا داده است تا جایی که به عقیده بسیاری از کارشناسان این سفر به مثابه سنگ بنای تشکیل نظام جدید جهانی خواهد بود.

روند فزاینده تقویت روابط ایران و روسیه

تقویت روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه در چند دهه گذشته روندی فزاینده را طی کرده و بسیار به هم نزدیک شده است تا جایی که پیشرفت روابط دو طرف به ویژه در خصوص پرونده های داغ منطقه ای و بین المللی تا حد مطابقت با هم پیش رفته است.

در این میان جمهوری اسلامی ایران با امضای توافق هسته ای با گروه 1+5 و رویارویی با تروریستی که منطقه را در نوردیده است، ورود خود را به عنون یک بازیگر اصلی در منطقه و جهان به اثبات رساند.

مهر پایان روسیه بر یکه تازی آمریکا

اما روسیه نیز با قدرت به صحنه منطقه بازگشته است تا به دوره تک قطبی آمریکا در مدیریت دنیا که چیزی جز خرابی و ویرانی به جا نگذاشته است، مهر پایان بزند.

نکته مهم اینکه منافع مشترک زیادی در زمینه های اقتصادی، سیاسی و نظامی تهران و مسکو را به هم گره می زند که نمونه آن همکاری دو طرف در بخش هسته ای و مبارزه با تروریسم است.

سنگ بنای نظام جدید جهانی

این منافع مشترک و همکاری دو جانبه به ظهور نظام جدید جهانی که آثار آن در اجلاس چهارم سران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای نمایان شد، محدود نمی شود بلکه برخی این نظام جدید را جایگزین نظام های بین المللی می دانند که آمریکا آن را به انحصار خود در آورده است.

به عبارت بهتر برخی بر این باورند که این نظام جای نظام های بین المللی مانند مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد، بانک جهانی و صندوق جهانی پول را می گیرد.

در این شرایط بسیاری از کارشناسان معتقدند که سفر پوتین به ایران و دیدار او با  رهبر ایران در چارچوب سنگ بنای آغاز طراحی نظام جدید جهانی چند جانبه جا دارد که مسکو و تهران هسته اولیه آن خواهند بود تا به نظام تک قطبی  که سالهای طولانی جهان را به اسارت در آورده بود، پایان دهند.

در همین ارتباط «محمد صادق حسینی» نویسنده و کارشناس ایرانی تاکید کرد که ملاقات پوتین با آیت الله خامنه ای در چارجوب تحولات شتابان جهانی برای پایان دادن به نظام تک قطبی در قبال بسیاری از مسائل جهان از جمله مسائل سیاسی و اقتصادی و نیز رسانه ای جا دارد تا ساختار نظام جهانی به ویژه سازمان ملل بازسازی و اصلاح شود آن هم در شرایطی که درخواست اصلاح آن از سالها پیش مطرح شده بود.

پایان سیطره آمریکا بر معادلات بین المللی

وی تصریح کرد: محور بحث و بررسی پوتین و رهبر ایران بر پایان دادن به آنچه سیطره آمریکا بر معادلات و ساختارهای جهانی و نیز آنچه روابط و سیاست های بین المللی نامیده می شود، متمرکز خواهد بود.

حسینی ادامه داد: این گفت وگوها عصر پس از دلار آمریکایی را نیز شامل خواهد شد و این موضوع بیشتر از اینکه مبالغه آمیز باشد برای روسیه و ایران و متحدان منطقه ای و جهانی آنان یک ضرورت اصلی به شمار می آید.

وی افزود: جهان بعد از دلار از این جهت برای ایران حائز اهمیت است که  اقتصاد جهان از سلطه جویی آمریکا که با استفاده از بانک جهانی و صندوق بین المللی پول صورت می گرفت، رها خواهد شد.

بررسی جدی ایده اوپک گازی

حسینی با بیان اینکه علاوه بر این احیای ایده تشکیل اوپک گازی با جدیت در تهران بررسی خواهد شد، یادآور شد که اوپک گازی تنها به معنای صدو گاز و بازاریابی و فروش آن نخواهد بود، بلکه از آن فراتر رفته و سیاستگذاری انرژی در سطح جهان را نیز در برخواهد گرفت.

به گفته وی در کنار این مسائل در دیدار پوتین با رهبر ایران موضوع « موارد نقض مستقیم و غیرمستقیم قوانین بین المللی به دست آمریکا که با استفاده از مزدوران خود و به هدف نابودی حاکمیت یکپارچه کشورها و تخریب آن صورت می گیرد، بررسی خواهد شد».

این کارشناس ایرانی اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که همکاری دو جانبه ایران و روسیه تشکیل یک نظام جدید جهانی را رقم بزند که همه کشورها در آن حضور داشته و هدف آن حمایت از امنیت جهانی در مقابل تروریسم باشد.

وی تصریح کرد: پوتین و مقامات ایران تمام مسائل مربوط به روابط اقتصادی و سیاسی از جمله همکاری در بخش انرژی را با در نظر گرفتن ایران پس از توافق هسته ای و نیز پرونده تسلیحات را به طور گسترده بررسی خواهند کرد، زیرا معامله موشک های اس 300 به پایان رسیده و تا پایان سال جاری میلادی به ایران تحویل داده خواهد شد.

حسینی در مورد زمان سفر پوتین به ایران اظهار داشت: زمان این سفر نشانه های متعدد و روشنی را در دل خود جاداده است که به طور خاص با پیروزی های بزرگ  عملیات نظامی در سوریه مرتبط است؛ پیروزی هایی که حاصل همکاری روسیه، سوریه، ایران، عراق و حزب الله لبنان است.

به گفته وی، سفر پوتین به ایران در چارچوب اعلام پیروزی توفان سوخوی جا دارد تا بر اساس آن فصل جدیدی در جغرافیای سیاسی سوریه رقم زده شود.

وی یادآور شد: در این میان آمریکا سفر پوتین به ایران و دیدارش با رهبر ایران را پیشدستی در حمله و یا تحرکی بازدارند می داند که در قالب تشکیل یک ائتلاف فعال ضد تروریسم جا دارد، آن هم پس از آن آنکه ادعای آمریکا برای جنگ علیه تروریسم رسوا شده است.

العهد در ادامه این مطلب افزود: به هر حال ایرانی ها در جلب روسیه بسیار موفق عمل کردند، به اضافه اینکه روسیه نیز کم کم از همراهی با آمریکا در ائتلاف دروغین علیه تروریسم بی نیاز شد و این موجب شد مسکو به سمت ایران گرایش پیدا کند و در این مسیر با اطمینان قدم بردارد.

در همین ارتباط «تسنو تسینونوف» تحلیلگر مسائل راهبردی روس با حسینی هم عقیده بوده و یادآور شد که سفر پوتین به تهران در چارچوب تقویت روابط روسیه و ایران در همه زمینه ها ی نظامی و اقتصادی جا داشته و هدف از آن امضای توافقنامه های جدید، توسعه نیروگاه اتمی تولید برق و نیز تلاش های هدفمند برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه است.

به عقیده وی، نتایج سفر پوتین به تهران بسیار تشویق کننده بوده و برای همه غافلگیر کننده خواهد بود.

این در حالی است که ولادیمیر پوتین قرار است برای شرکت در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به ایران سفر کند.

این اجلاس فردا دوشنبه با حضور سران 9 کشور به ریاست دکتر حسن روحانی در تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
پایان نامه:بررسی زمینه های همکاری و اختلاف ایالات متحده آمریکا و روسیه در مبارزه