سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نابرابری زن و مرد در ایران بیشتر شد


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جدیدترین گزارش از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی سازمان امروز در پایتخت اتیوپی و با حضور نخست وزیر این کشور و مقامات سازمان ملل منتشر شد.

بخشی از این گزارش به بررسی وضعیت نابربری جنسیتی در 156 کشور جهان از جمله ایران بر پایه آمار سال 2014 پرداخته و شاخصی با همین عنوان ارائه کرده و بسته به میزان برابری بین زن و مرد نمره ای به هر کشور در این شاخص داده شده است.

ایران در میان 156 کشور جهان رتبه 114 را از نظر شاخص نابرابری جنسیتی کسب کرده است. در گزارش توسعه انسانی سال گذشته رتبه ایران از این نظر 109 اعلام شده بود که بدین ترتیب ایران در رده بندی جهانی نابرابری جنسیتی 5 پله نزول داشته است.

گزارش امسال، نمره ایران در شاخص نابرابری جنسیتی را 0.515 اعلام کرده است. شاخص نابرابری جنسیتی ارقامی از 0 تا 1 را در برمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد دلالت بر نابرابری بیشتر میان مرد و زن در یک کشور دارد. در گزارش سال پیش نمره ایران در این شاخص 0.51 اعلام شده بود که نشان می دهد نابرابری جنسیتی در ایران طی سال 2014 نسبت به سال قبل از آن بیشتر شده است.

برخی کشورها که در آنها نسبت به ایران نابرابری بیشتری بین زن و مرد وجود دارد عبارتند از: قطر با رتبه 116، عراق با رتبه 123، هند با رتبه 130، غنا با رتبه 127، مراکش با رتبه 117، سوریه با رتبه 119، نیجر و یمن با رتبه 155.

رتبه نخست جهان از نظر شاخص نابرابری جنسیتی را اسلونی با نمره 0.016 کسب کرده است و سوئیس با نمره 0.028 در جایگاه دوم و آلمان با نمره 0.041 در رتبه سوم جای گرفته‌اند.

یمن نیز با نمره 0.744 در انتهای رده بندی نابرابری جنسیتی بین 156 کشور قرار گرفته است.

رتبه برخی دیگر از کشورها در این شاخص عبارت است از: آمریکا 55، انگلیس 39، ژاپن 26، ایتالیا 10، روسیه 54، ترکیه 71، دانمارک 4، اتریش 5، و سوئد 6.

نکته جالب در این گزارش آن است که کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس که زنان در آنها از حقوق اجتماعی چندانی برخوردار نیستند عمدتاً در رتبه‌های بالای این رده‌بندی و بالاتر از ایران قرار گرفته‌اند. امارات رتبه 47 را از این نظر به خود اختصاص داده است. رتبه عربستان نیز که زنان در آن از حق رانندگی برخوردار نیستند 56، بحرین 51 و کویت 79 اعلام شده است.

انتهای پیام//


ویدیو مرتبط :
نابرابری حقوق زن و مرد?***