علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



وداع زودهنگام با کاوشگر مهمان یک دنباله‌دار


دانش > نجوم - همشهری آنلاین نوشت: آژانس فضایی آلمان پس از موفقیت کاوشگرش در فرود روی یک دنباله‌دار و تبدیل‌شدن به اولین سازه بشر که توانسته روی یک ستاره دنباله‌دار فرود بیاید، تصمیم گرفت با این فرودگر برای همیشه خداحافظی کند.

از آنجایی كه شرایط حاكم بر دنباله‌دار 67P برای برقراری ارتباط دوباره با فرودگر فیله دشوارتر و دشوارتر می‌شود،‌ آژانس فضایی آلمان،‌DLR تصمیم گرفت با این فضاپیمای كوچك خداحافظی كند.

اگرچه این فرودگر حجم گزافی از اطلاعات،‌نزدیك به 60 ساعت تحقیقات را در اختیار دانشمندان قرار داده‌است، سفر پرماجرای وی به واسطه مشكلات فراوانی كه پیش آمدند، نیمه‌كاره باقی ماند. اولین مشكل زمانی پدیدار شد كه این فرودگر در تلاش بود روی سطح دنباله‌دار فرود بیاید. در طول سفر 10 ساله و 510 میلیون كیلومتری فیله به سوی این دنباله‌دار، سیستم زوبین این فضاپیما از كار افتاد،‌ در نتیجه فضاپیما با سطح دنباله‌دار برخورد كرد و در منطقه‌ای قرار گرفت كه در سایه بود،‌ به این شكل سلول‌های خورشیدی آن قادر به شارژ‌ شدن نبودند.

بدون وجود نور و با كاهش دمای محیط تخریب تجهیزات فیله به تدریج آغاز شد و ارتباط فضاپیما به آرامی با زمین قطع شد. اگرچه ارتباط فیله با زمین به صورت نامنظمی قطع و وصل شد، اما از آخرین ارتباطش با زمین در جولای سال 2015 تاكنون این فرودگر هیچ ارتباطی با زمین برقرار نكرده‌است.

اكنون آژانس فضایی آلمان اعلام كرده‌است كه احتمال بیدار شدن فیله از خواب زمستانی‌اش بسیار كم است از این رو تلاش‌ها برای برقرار ارتباط دوباره با این فرودگر متوقف شده‌است. با این‌همه سیستم ارتباطاتی این فرودگر تازمانی كه شارژ آن به پایان برسد،‌ روشن باقی خواهد‌ماند. این به آن معنی است به این امید كه شاید پیامی از آن دریافت شود.

استفان اولمك مدیر پروژه فیله می‌گوید متاسفانه احتمال برقراری تماس مجدد فیله با زمین تقریبا صفر است و دیگر هیچ دستوری به سوی این فرودگر ارسال نخواهد‌شد،‌در عین حال دریافت هرنوع سیگنالی از سوی فیله نیز بسیار شگفت‌آور و بعید خواهد‌بود. اگرچه ماموریت فیله به پایان رسیده‌است،‌اما فضاپیمای روزتا كه مسئولیت حمل فیله تا مقصدش را به عهده داشت،‌در مسیر حركت خود باقی خواهد‌ماند.

5454


ویدیو مرتبط :
فرود کاوشگر روی دنباله دار چگونه است؟