سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



انتخابات آمریکا؛ نیوهمشایر قاعده بازی را بر هم می‌زند؟


انتخابات آمریکا؛ نیوهمشایر قاعده بازی را بر هم می‌زند؟دیپلماسی ایرانی/ متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

رقابت مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دومین ایستگاه خود یعنی نیوهمشایر رسید. نیوهمشایر به طور سنتی دومین ایالتی است که انتخابات در آن برگزار می شود.

نیوهمشایر؛ سنگر دوم
نیوهمشایر از سال 1916 انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری را برگزار می کند و اهمیت کنونی آن از سال 1952 به بعد به وجود آمده است. در نیوهمشایر اغلب کاندیداهایی پیروز می شوند که کاندیدای نهایی حزبشان هستند. در این ایالت برخلاف آیووا این میزان برای جمهوری خواهان بیشتر است.
از 1952 در تاریخ انتخابات حزبی آنها سه بار این استثنا به وجود آمده است. در انتخابات 1964 هنری کابوت لاج برنده نیوهمشایر شد ولی کاندیدای نهایی حزب بری گلدواتر شد. در 1996 پت بیوکانن در ایالت اول شد ولی باب دال، به عنوان کاندیدای نهایی انتخاب شد و در سال 2000 هم جان مک کین پیروز شد ولی این جورج دبلیو بوش بود که توانست کاندیدای نهایی شود.
اما در جبهه دموکرات ها شش استثنا در این زمینه وجود دارد. در سال 1952 و 1956، این استس کفاور بود که توانست در نیوهمشایر به پیروزی برسد ولی کاندیدای نهایی آدلای استیونسن بود. در 1972 ادموند ماسکی برنده ایالت شد ولی جورج مک گاورن پیروز انتخابات مقدماتی بود. در 1984 گری هارت پیروز شد ولی والتر ماندیل بود که کاندیدای نهایی حزب شد. در 1992 پل سونگاس در این ایالت به پیروزی رسید ولی بیل کلینتون به پیروزی رسید و در 2008 این هیلاری کلینتون بود که در نیوهمشایر به پیروزی رسید ولی باراک اوباما کاندیدای نهایی حزب دموکرات شد.
نیوهمشایر فضایی متفاوت با آیووا دارد و برخلاف آن محافظه کار نیست. تفاوت دیگری هم که با آیووا دارد این است که نوع انتخابات این ایالت به صورت مقدماتی است و فقط انجن های حزبی نیستند که به کاندیداها رای می دهند بلکه مردم عادی و غیر عضو هم می توانند در این انتخابات شرکت کنند، به همین دلیل مشارکت بیشتری از سوی مردم در آن صورت می گیرد.

انتخابات 2016
فضای شکل گرفته در نیوهمشایر با آیووا متفاوت است و از این رو وضعیت کاندیداها و برندگان احتمالی آن هم با انتخابات قبلی تفاوت دارد. برخلاف آیووا در این ایالت ترامپ با فاصله پیشتاز است و سندرز هم توانسته فاصله اش را با کلینتون افزایش دهد.
پس از نتایج انتخابات آیووا، تد کروز و مارکو روبیو توانستند جایگاه خودشان را در کل انتخابات بهبود ببخشند، اما برخلاف کروز که محافظه کاران به وی علاقه دارند و به همین دلیل در آیووا برنده شد، در این ایالت چندان جایگاه قابل توجهی ندارد و امیدی برای اول شدن ندارد. اما روبیو در این ایالت امید بیشتری برای پیروزی دارد.
با این حال در مناظره شنبه شب جمهوری خواهان همان طور که پیش بینی می شد تمام کاندیداها به روبیو حمله کردند و وی در بعضی از سوالات و حملات عملکرد خوبی نداشت و این مسئله خودش را در نظرسنجی ها هم نشان داده است.
در میان دموکرات ها هم سندرز با توجه به لیبرال بودن این ایالت جایگاه بهتری در مقابل کلینتون دارد و امیدوار است تا بتواند در این ایالت به پیروزی برسد.

نظرسنجی ها
در جدیدترین نظرسنجی سی ان ان در میان جمهوری خواهان ترامپ با 33 درصد در صدر قرار دارد و همانند آیووا رقابت برای رتبه دوم بسیار نزدیک است. روبیو با 16 درصد، تد کروز با 14 درصد، جان کیسیک با 11 درصد، جب بوش با 7 درصد، کارلی فیورینا با 6 درصد، کریس کریستی با 4 درصد و بن کارسون با 2 درصد قرار دارند. در جدیدترین نظرسنجی دانشگاه مونموث هم ترامپ با 30 درصد، کیسیک با 14 درصد، روبیو و بوش با 13 درصد و کروز با 12 درصد قرار دارند.
اگر میانگین کل نظرسنجی ها را در نظر بگیریم ترامپ 30 درصد، روبیو 15 درصد، کروز 12 درصد، کیسیک 12 درصد، بوش 9 درصد و کریستی با 5 درصد قرار دارند.
براساس نظرسنجی سی ان ان در طرف دموکرات ها سندرز با 58 درصد و کلینتون با 35 درصد آرا قرار دارند. در نظرسنجی دانشگاه مونموث هم سندرز 52 درصد آرا را در اختیار دارد و کلینتون 42 درصد را کسب کرده است.
اگر میانگین کل نظرسنجی ها را در نظر بگیریم سندرز 54 درصد آرا و کلینتون 40 درصد آرا را در اختیار دارد.

پیش بینی ها
براساس مدل نیت سیلور، ترامپ از شانسی 71 درصدی برای پیروزی در نیوهمشایر برخوردار است و پس از وی روبیو از شانسی 13 درصدی برای پیروزی برخوردار است. براساس مدل دیوید راتچیلد هم ترامپ شانسی 68 درصدی برای پیروزی دارد.
در میان دموکرات ها هم نیت سیلور شانسی 99 درصدی برای سندرز پیش بینی کرده و براساس مدل راتچیلد هم شانس سندرز برای پیروزی در نیوهمشایر 98 درصد است.
نتایج نیوهمشایر موجب می شود تا ترامپ و سندرز برای ادامه رقابت ها امید داشته باشند و مدت بیشتری در رقابت ها باقی بمانند و این مسئله منجر به رقابتی تر شدن انتخابات مقدماتی در میان دو حزب می شود.

*حسین هوشمند

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: دیپلماسی ایرانی


ویدیو مرتبط :
‫آنچه از انتخابات آمریکا نمی دانید‬‎