سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سرمقاله قانون/ مسکو، اسد را دوست دارد به چند دلیل


سرمقاله قانون/ مسکو، اسد را دوست دارد به چند دلیل

قانون/ « مسکو، اسد را دوست دارد به چند دلیل » عنوان یادداشت روز روزنامه قانون به قلم متین مسلم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

بودن یا نبودن اسد در قدرت. آیا مسئله این است!؟ شاید این سوالی مهم باشد ، اما تا جایی که روسیه آینده منافع و امنیت راهبردی خود در خاورمیانه و شرق مدیترانه رابه آن گره زده باشد؟ بسته به اینکه از موضعی تاکتیکی یا استراتژیک به دیپلماسی روسیه نگاه کنیم، پاسخ‌ها یکسان نیست. بیشتر به این دلیل که درارزیابی سیاست روس‌ها در منطقه، تفاوت‌های معناداری میان تاکتیک نظامی جنگ در سوریه و استراتژی سیاسی و امنیتی دفاع ازمنافع سنتی روسیه در خاورمیانه و شرق مدیترانه مشاهده می‌شود. تحولات سیاسی ۲ ماه اخیر متاثر از مواضع ژلاتینی کرملین دربرابر بشار اسد و مذاکره با مخالفان، این تفاوت‌های تناقض گونه را بیش از پیش آشکارکرده است. اریک رولو معتقد بود « در خاورمیانه یک مقوله را باید مد نظر داشت که معمولا شایعه‌ها درست‌تر از واقعیات هستند،کافی است برای تایید آن‌ها منتظر تکذیب‌شان باشید». از اوایل ماه اکتبر و همزمان با آغاز عملیات ۲۹ سپتامبر ارتش روسیه در سوریه، در میان محافل دیپلماتیک اروپایی مقیم اتریش گزارش‌های تایید نشده ای مبنی بر برقراری تماس‌های محرمانه میان دیپلمات‌های روس با مخالفان بشاراسد در وین و ژنو طی ماه‌های اوت و سپتامبر منتشر شد. هرچند تایید مستقل این گزارش ها آن زمان مشکل بود، اما اظهارات یک مقام ارشد وزارت‌ خارجه اتریش مبنی بر اینکه «وین معمولا جای خوبی برای مذاکرات صلح است» انجام این تماس هادر لفافه تایید شد. موضوع ارتباط روسی حتی در حد همین شایعات به خودی‌خود تعجب برانگیز بود.
منابع دیپلماتیک غربی مقیم مسکو ناباورانه با تمرکز برفعالیت‌های دیپلماتیکی روسیه طی ماه‌های اگوست و سپتامبربه دنبال تایید این شایعات ودر صورت صحت، فهم این نکته بودند که آیا مسکو با اطلاع و هماهنگی دمشق با مخالفان اسد تماس گرفته؟ و اگر با اطلاع بوده، «بشار اسد چرا با این اتفاق نادر کنار آمده است؟». اما اگر این‌گونه نیست، کرملین در انتهای کدام نتیجه گیری ابتکار عمل سیاسی «سوریه با حضور مخالفان» را پنهانی فعال کرده است؟ پوتین و لاوروف بی‌محابا از ضرورت گفت‌وگو با مخالفان به قول آن‌ها سازنده سخن می‌گویند و ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت‌خارجه روسیه تاکید کرده «برای مسکو ماندن اسد یک اولویت نیست».
یک مقام مسئول وزارت خارجه روسیه در امور خاورمیانه عربی به شرط عدم افشای نام و موقعیتش می‌گوید: «برای کرملین موضوع آقای اسد یک چیز است وحفظ سوریه و تثبیت موقعیت روسیه در خاورمیانه یک چیز دیگر. البته همه چیز بستگی به طرف‌های مقابل دارد. آن‌ها باید شرایط را آن‌گونه که هست ببینند نه آن‌طور که انتظار دارند اما شرایط جدید آیا زمان ماندگاری اسد را طولانی‌تر خواهد کرد؟ نمی‌دانیم! گرچه ارزیابی تاکتیک‌های روسیه تا اندازه ای مشکل است اما تعجب آور، درک استراتژی آن‌ها خیلی پیچیده نیست. آنگاه که مشاهده می‌کنیم هدف اصلی مسکو از فعال کردن پروسه سیاسی گفت‌وگوی موثر با مخالفان، اعلام علنی این نکته است که انجام عملیات نظامی بدون هدف قابل حصول سیاسی، نه تنها تامین کننده اصول راهبردی مسکو در سوریه نیست بلکه کمکی به تامین وحفظ منافع استراتژیک روسیه در خاورمیانه نخواهد کرد. همزمان با تحولات جاری، این دیدگاه در میان تحلیلگران سیاسی مطرح شده که وسعت حضور و عملیات نظامی روسیه در سوریه نمی‌تواند تنها به دلیل حمایت از آقای اسد صورت گرفته باشد و موضوع از ۲ زاویه دیگر قابل تامل است. نخست، آمادگی برای جلوگیری ازبروز هر گونه شرایط غیر قابل پیش بینی در آینده سیاسی سوریه و دوم حفظ منافع و دفاع از فلات امنیتی روسیه در شرق مدیترانه.
استراتژیست معروف عرب عبدالباری عطوان، سردبیر سیاسی الرای الیوم می‌گوید «وضعیت فعلی نشان می‌دهد پایتخت‌های غربی و عربی در محاسبات خود از استراتژی احتمالی و محرمانه مسکودر دفاع از سوریه ولو به بهای کنار رفتن اسد و ماندن به هر قیمت در شرق مدیترانه دچار خطای راهبردی شده‌اند و این قسمت ماجرا را در نظر نگرفته بودند». این متاثر از اعتماد به نفس روس‌ها ست یا ناشی ازبهره برداری کرملین از ضعف بینایی غرب؟ دریافت پاسخ، زمانی طولانی را نمی‌طلبد والبته بستگی زیادی هم به درک تامین منافع روسیه در منطقه از سوی پایتخت‌های غربی دارد، نکته ای که پوتین و وزیر خارجه او همواره بر آن تاکید کرده‌اند.
به زبانی دیگرآنان در بحران سوریه از این واضح‌تر نمی‌توانند اعلام کنند که«در هر مراسمی، کریمه باشد یا در اروپا ، سوریه یا خاورمیانه، سهم ما از کیک مراسم توسط خودمان تعیین می‌شودن ه دیگران، به ویژه اگر مهمانی در خانه دوستان خودمان باشد!»


ویدیو مرتبط :
دیدار ضرب العجلی بشار اسد با پوتین در مسکو