سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در آموزش و پرورش مبتنی بر پژوهش است/ فعالیت ۵۰۰ پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در کشور


به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، همزمان با آغاز هفته پژوهش، جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری دانش‌آموزی سراسر کشور امروز با حضور علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دبیرستان شاهد دخترانه هفتم تیر منطقه 6 تهران برگزار شد.

فانی وزیر آموزش و پرورش در سخنانی با تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: سند تحول آموزش و پرورش کشور، مبنای ما در برنامه ششم توسعه است و نقشه راه آن، مبنای برنامه ششم توسعه در بخش آموزش و پرورش است.

وی با بیان اینکه سند تحول آموزش و پرورش از 6 زیرنظام تشکیل شده که یکی از آنها پژوهش و ارزشیابی است، افزود: در فرایند تعلیم و تربیت، اگر پژوهش خوب نباشد، تعلیم و تربیت ناقص است؛ در نتیجه تقویت پژوهش و روحیه پرسشگری در دانش‌آموزان به دنبال چیستی، چرایی و چگونگی در فرایند تعلیم و تربیت، لازمه تعلیم و تربیت پویاست.

فانی یادآور شد: در آموزش و پرورش که مبتنی بر سند تحول در طول برنامه ششم و ادامه آن در برنامه هفتم توسعه تا ایران 1404 خواهد بود، امر پژوهش، ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و لازمه پژوهش‌محوری حضور و وجود معلمان پژوهنده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه توسعه پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی از سیاست‌های جدی وزارت آموزش و پرورش است، گفت: در حال حاضر حدود 500 پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در کشور و در 500 منطقه وجود دارد و در قالب جشنواره دانش‌آموزی خوارزمی و جابربن حیان برای مقطع ابتدایی عملاً پژوهش را وارد نظام آموزش و پرورش کرده‌ایم، اما این کامل نیست.

وی با بیان اینکه تا آخر دولت یازدهم، هدفگذاری کرده ایم که هر منطقه‌ای آموزشی یک پژوهشسرای دانش‌آموزی داشته باشد، افزود: پژوهشسراها میزبان دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه اول و دوم خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه به اهمیت پژوهش در نظام تصمیم‌گیری در آموزش و پرورش اعتقاد داریم، افزود: بدون مطالعات کارشناسی، پژوهش و تحقیق، تصمیم‌گیری در آموزش و پرورش اتفاق نخواهد افتاد چرا که یک تصمیم غلط در دستگاه بزرگ آموزش و پرورش، ضایعاتی به همراه خواهد داشت.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در آموزش و پرورش مبتنی بر پژوهش است که براساس مسئله‌محوری، کاربردی‌ بودن و استفاده از نتایج پژوهش‌ها موضوعاتی که در فرایند تصمیم‌گیری در تعلیم و تربیت است را دنبال می‌کنیم.

وی  گفت: امیدوارم در ادامه فعالیت‌های آموزش و پرورش در بخش دانش‌آموزی، روحیه پرسشگری را افزایش دهیم، در بخش معلمان، فرهنگ پژوهشگری را توسعه دهیم و در نظام تصمیم‌گیری تلاش کنیم بدون پژوهش، بررسی و آینده‌نگری نباشد و بدون آینده‌نگاری، تصمیمی نگیریم.

وی خاطرنشان کرد: تأکید ما در فرایند تصمیم‌گیری این است که به جای اینکه پژوهش مبتنی به گذشته باشد، متکی بر آینده باشد و چنین دستگاهی نوآور، پویا، خلاق، مبتکر و اثربخش خواهد بود.

انتهای پیام/

http://fna.ir/OX6ZF


ویدیو مرتبط :
فعالیتهای پژوهش سرای دانش آموزی آذربایجان ناحیه 3 تبریز