سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شمع کنسرت هندی‌ها در وحدت روشن شد


هاری پراساد چائوراسیا، استاد فلوت هندی، سازش را در شب بهاری تهران به صدا درآورد.

به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی ایسنا، تالار وحدت شامگاه چهارم اردیبهشت‌ماه میزبان علاقه‌مندان به موسیقی کلاسیک هند و بسیاری از هندی‌های مقیم تهران بود که آمده بودند به نوای فلوت هنرمند پیشکسوت کشورشان، یعنی هاری پراساد چائوراسیا گوش فرا دهند.

هندی‌ها رسم دارند که کنسرت‌های‌شان را با روشن کردن شمع آغاز کنند. این اجرا هم به رسم و سنت هندی، با روشن کردن شمع توسط مهمانان ویژه‌ی کنسرت آغاز شد و علاوه بر مسئولان حاضر، پری ملکی (خواننده‌ی پیشکسوت ایرانی) نیز یک شمع را در این کنسرت روشن کرد.

سپس بهرام جمالی - مدیرعامل بنیاد رودکی - در سخنانی گفت: استاد چوراسیا یکی از بزرگ‌ترین هنرمندان سنت‌های شفاهی کشور هندوستان است و این اولین برنامه‌ی مشترک ایران و هند در سال 95 محسوب می‌شود. فکر می‌کنم، امسال سال خوبی برای مناسبت‌های فرهنگی ایران و هند باشد و ما هم بتوانیم چنین برنامه‌هایی را با حضور هنرمندان کشورمان در هند داشته باشیم.

سوروپ کومار - سفیر هند در ایران - نیز اظهار کرد: خوشحالم که بنیاد رودکی طی همکاری با شورای فرهنگی هند، این برنامه را تدارک دیده است. حضور استاد چوراسیا در این فصل زیبای تهران، رایحه‌ای را به این همه زیبایی می‌افزاید. به من گفته‌اند که نی‌ ایرانی و فلوت هندی، شباهت زیادی به یکدیگر دارند و هر دوی آن‌ها دارای نوایی آسمانی هستند. چائوراسیا نی هندی می‌نوازد، اما مرزهای موسیقی هند را در نوردیده و با مخاطب جهانی ارتباط برقرار می‌کند. امیدوارم این روابط میان ایران و هند بیشتر شکل بگیرد.

همچنین ابراهیم رحیم‌پور - معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه - پیش از شروع اجرا پشت تریبون رفت و در سخنی کوتاه گفت: خوشحالم که امروز با طی کردن 500 متر، از وزارت امور خارجه خارجه بیرون آمدم و قرار است در تالار وحدت این نوای ملکوتی را بشنوم.

معاون امور هنری وزارت ارشاد نیز آخرین سخنران این برنامه بود که گفت:‌ امیدوارم چنین برنامه‌هایی در حوزه‌ی دیپلماسی فرهنگی ادامه‌دار باشد. در حوزه‌ی ایران فرهنگی که یکی از گسترده‌ترین حوزه‌هاست، می‌توان فعالیت‌های ارزشمندی انجام داد که برنامه‌ی امشب یکی از آن‌هاست. استاد چائوراسیا سال‌ها همکاری مستمر با استاد «بسم‌الله‌خان» - شهنای‌نواز پیشکسوت هندی - داشت و این‌بار افتخار داریم که در تالار وحدت میزبان این استاد بزرگ باشیم.

علی مرادخانی در پایان سخنانش افزود: امیدوارم با سفر آینده‌ی نخست‌وزیر هند به ایران بتوانیم برنامه‌ی مشترکی با حضور هنرمندان ایرانی در هند داشته باشیم.

سپس مرادخانی، ابراهیم رحیم‌پور، سوروپ کومار و بهرام جمالی با اهدای هدایایی به چائوراسیا، از او تجلیل کردند.

چائوراسیا با همراهی یک نوازنده‌ی کوبه‌ای، نوازنده‌ی نی دوم و یک نوازنده‌ی سازهای سنتی هند، روی صحنه آمد و از حضورش در تهران اظهار خرسندی کرد.

ساز چائوراسیا همان فلوت معروف هندی از جنس چوب خیزران بود که به‌صورت اُریب نواخته می‌شود. او در این کنسرت قطعات کلاسیک هندی را با تکنیک‌های بداهه‌نوازی برای مخاطبان نواخت و بارها مورد تشویق آن‌ها قرار گرفت.

صدابرداری برای نوازنده‌ی طبلا چندان مناسب نبود و در میان اجرا هم باعث تعجب او شد. همچنین در بخشی از کنستر، صدای بلندی سبب قطع شدن نی‌نوازی چائوراسیا برای چند لحظه و تاریک شدن محل نشستن نوازنده طبلا شد.

پیمان یزدانیان و کریستف رضاعی هم در در این کنسرت حضور داشتند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
ما هم برای آمدنت شمع روشن می کنیم