سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آیا عراقی ها این بار هم دقیقه 90 از بحران عبور می كنند؟


جلسه امروز پنجشنبه پارلمان سرانجام به ترك سلیم الجبوری رئیس پارلمان از صحن انجامید و نمایندگان معترض كه بر تعدادشان لحظه به لحظه افزوده می شد و از رقم 172 گذشته بود، رئیس و اعضای هیات رئیسه را بركنار كرده و عدنان الجنابی مسن ترین عضو پارلمان را به ریاست موقت تعیین كردند و ساعاتی بعد هم خبر رسید كه برای استیضاح نخست وزیر 174 رای جمع شده است.
اما بحران تمام نشده و نمایندگان قرار است در جلسه روز شنبه، رئیس واعضای هیات رئیسه مجلس را تعیین كنند، این درحالی است كه جریان اتحاد قوا، ائتلافی كه سلیم الجبوری به آن وابسته است، اعلام كرده كه احساس می كند این تحصن ها برنامه ریزی شده و با هدف بركناری سلیم الجبوری بوده و به همین دلیل به دادگاه عالی اتحادیه(فدرال) شكایت خواهد كرد.
به علاوه در جلسه امروز پنجشنبه اعضای جریان ها و احزابی چون مجلس اعلا، بدر و ائتلاف كردها حضور نداشتند؛ البته گفته شده كه از فراكسیون كردها 6 ، 7 نماینده در جلسه حضور داشته اند. اعضای این جریان ها هنوز واكنشی به حوادث رخ داده دو روز گذشته پارلمان بروز نداده اند و تنها اظهارنظر یك عضو جریان بدر در روز چهارشنبه را داریم كه گفت این گروه با بركناری روسای سه گانه ، البته مشروط به اینكه در چارچوب قانون و سازوكارهای حقوقی باشد، مخالفتی نخواهد كرد.
از طرفی با اعلام خانم 'حنان الفتلاوی' مبنی بر اینكه نمایندگان تا بركناری دو رئیس دیگر قوا یعنی حیدرالعبادی و فواد معصوم به اعتصاب خود پایان نخواهند داد، طبیعی است كه اوضاع همچنان رو به وخامت سیر كند و جریان كردی نیز در برابر آن موضع بگیرد.
با اینحال آیا باز هم عراقی ها دقیقه 90 بصورت معجزه آسایی گره های بحران جاری را باز خواهند كرد؟
برخی تحلیلگران عراقی به بحران هایی سخت تر و طولانی تر، از جمله بحران سیاسی پس از انتخابات پارلمانی 2010 اشاره می كنند كه بر سر تشكیل دولت تا ماهها ادامه داشت و یكباره با توافق گروه ها و جریان های سیاسی ، موضوع فیصله داده شد.
خیلی ها اطمینان دارند كه در آخرین مراحل بحران جاری، یك توافق جمعی حاصل شده و گره ها گشوده خواهد شد؛ مانند بحران سیاسی پس از انتخابات 2014 كه نوری المالكی با كناره گیری از قدرت ، همه را غافلگیر كرد تا شرایط سخت امنیتی و هجوم داعش به سمت پایتخت، پشت سرگذاشته شود.
اگرچه هیچ كدام از بحران های پیش گفته قبلی ، بصورت ریشه ای حل نشده و ادامه آن، دولت های بعدی را در روند سیاسی این كشور آزار داده است، اما یكی از فعالان سیاسی ، رسانه ای عراق، در خصوص بحران جاری گفت: ما از 2003میلادی، هنگام سقوط صدام، سابقه زیادی از بحران های سیاسی داریم ،اما همیشه مثل فیلم های هندی، در لحظاتی كه باور كردنی نیست، گره ها باز می شود.
با این همه اوضاع در صحنه سیاسی عراق طی ماه های گذشته هیچگاه بهبود نیافته و از 10 سال گذشته اختلافات پیچیده تر به نظر می رسد.
هیچكس كوتاه نمی آید و همه روی یك پا ایستاده اند و خوشبین ترین ها نیز چشم اندازی را شاهد نیستند. فواد معصوم به رغم درخواست های روز گذشته «چهارشنبه » رئیس پارلمان و فراكسیون كردها، برای شركت در جلسه امروز پارلمان ، گویا كاخ السلام را ترك نكرد.
برخی ها دیروز گفته بودند كه بعید می دانند معصوم به پارلمان بیاید ، بویژه زمانی كه قرار نیست كسی كوتاه بیاید.
آخرین اخبار و گزارش های دریافتی از پارلمان عراق، حكایت از آن دارد كه معترضان تحصن كننده در داخل پارلمان ، حتی با ورود حیدرالعبادی نخست وزیر عراق به صحن پارلمان مخالفت كردند.
'هیثم الجبوری' سخنگوی تحصن كنندگان این خبر را بدون جزییات بیشتری درباره علل این تصمیم نمایندگان معترض در اختیار رسانه های عراقی قرار داد.
نمایندگان معترض كه گفته شده تعدادشان به 172 تن رسیده، از آغاز تحصن خود در روز سه شنبه ، خواستار بركناری روسای سه گانه بودند.
حنان الفتلاوی رئیس جنبش اراده در پارلمان عراق از ائتلاف ملی ، به این موضوع اشاره كرد كه بركناری سلیم الجبوری پایان كار اعتصابی های پارلمان نیست و گفت كه تحصن پارلمانی جاری، تا بركناری دو رئیس دیگر یعنی نخست وزیر و رئیس جمهوری ادامه خواهد یافت.
وی افزود: اعتصاب تا بركناری هر سه رئیس و شكستن همه اشكال سهمیه بندی اعم از فرقه ای و حزبی ادامه خواهد داشت و نمایندگان اجازه هیچگونه تشكیك و یا انحرافی را در این مسیر نخواهند داد.
بحران سیاسی جاری عراق، اوایل تابستان گذشته و به دنبال كمبود شدید برق در گرمای 50 درجه عراق از بصره و شهرهای جنوبی كلید زده شد و پس از سلسله تظاهراتی كه به مرگ یكی دو نفر انجامید، بغداد را نیز در برگرفت و در ادامه ، مطالبات عمومی به سمت اعتراض به فساد مالی در دولت كشیده شد.
به دنبال آن مرجعیت عالی در نجف از مطالبات مردمی حمایت كرد و از دولت خواستار اصلاحات همه جانبه و فوری در كابینه شد و حیدرالعبادی نیز یك بسته اصلاحی ارائه كرد كه بعد از ماهها موفق به اجرای آن نشد. برخی كارشناسان و منابع سیاسی می گویند، دلیل اصلی ناكامی العبادی ، جریان های سیاسی شریك در قدرت هستند كه اجازه مبارزه با فساد و تغییرات در سطح حكومتی را نمی دهند.
ناكامی های دولت، ابتدا باعث شد كه مرجعیت (آیت الله سیستانی)، در اعتراض به وضعیت موجود ، خطبه سیاسی نماز جمعه كربلا را كه معمولا در خطبه دوم توسط دو تن از نمایندگان وی قرائت می شد، تعطیل و حتی از پذیرش ملاقات رئیس پارلمان و نخست وزیر خودداری كند.
العبادی ، اما در اوایل پاییز بحث دولت تكنوكرات را مطرح كرد و ابتدا از پارلمان خواستار اختیارات نامحدود شد كه در این راه موفق نشد و سپس مقتدی صدر در اواخر بهمن ماه گذشته به صحنه آمد و برای تحقق تشكیل دولت تكنوكرات غیر وابسته به جریان های سیاسی یك سلسله تظاهرات و تحصن هایی براه انداخت كه نهایت آن به تحصن 10 روزه به دور منطقه سبز امنیتی انجامید.
او حتی خودش به داخل منطقه سبز رفت و یك چادر تحصن انفرادی در آنجا برپا كرد تا از این طریق دولت و پارلمان را برای انجام اصلاحات و تغییرات تحت فشار قرار دهد. سرانجام برای خروج از این بحران قرار شد العبادی فهرست خود را به پارلمان ارائه كند تا نمایندگان با تصویب آن دولت تكنوكرات را رسمیت ببخشند و برای این موضوع دو هفته وقت برای پارلمان تعیین شد كه مقتدی صدر نپذیرفت و سرانجام بر روی یك مهلت دو روزه به توافق رسیدند تا او چادرهایش را از دور منطقه سبز برچیند.
اما از دو هفته پیش تاكنون پارلمان نتوانست بر سر 14 نامزد تكنوكرات برای دولت آینده كه العبادی ارائه كرده بود، به یك جمع بندی برسد و سرانجام از روز سه شنبه حركت دیگری شكل گرفت و آن تحصن در صحن پارلمان بود، مسیر جدیدی كه معلوم نیست به كدام سو میل می كند؛ ادامه بحران یا معجزه ای كه عراقی ها انتظار دارند؟!
خاورم*1*1770*1488 **1392

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
رویترز: رهبر ایران کشورش را قاطعانه از بحران ها عبور می دهد