علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



اصلاح ژن گونه‌ای از پشه‌ها برای جلوگیری از بیماری مالاریا


باشگاه خبرنگاران/ یک تیم تحقیقاتی از دانشمندان سن دیگو موفق به مهندسی دسته‌ای از پشه‌های ضد مالاریا شدند که مقاومت در برابر بیماری را در گونه‌های خود ایجاد می‌کنند. اگر این فناوری بتواند به صورت ایمن در طبیعت گسترش داده شود، یک پیشرفت بزرگ در مبارزه با بیماری‌های کشنده ایجاد خواهد شد. بر اساس اعلام سازمان سلامت جهانی در سال 2013 حدود 198 میلیون نفر با مالارریا آلوده شدند و تقریبا 580 هزار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند محققان این پروژه معتقدند که پیش از استفاده از این فناوری باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام شود.
بر اساس گفته دانشمندان نحوه استفاده از این فناوری به جامعه بستگی دارد چندین سازمان دولتی و غیر دولتی باید بر روی این مسئله بحث کنند که آیا منافع این فناوری بر خطرات احتمالی ناشی از تغییر اکوسیستم می‌ارزد یا خیر؟
دانشمندان با استفاده از روش پیشرفته ویرایش ژن‌ها که CRISPER نام دارد، DNA های مهندسی شده را به پشه‌هایی از نوع آنوفل(یکی از حامل‌های اصلی مالاریا در آسیا) تزریق کردند.

DNA، پادتن‌های مهندسی شده را رمز گذاری می‌کند و به انگل‌های مالاریا حمله می‌کنند در آزمایشگاه این ویژگی به 99.5 درصد فرزندان حاصل از جفت‌گیری میان پشه‌های اصلاح شده و اصلاح نشده گسترش داده شد.
این کار با یک فناوری ژنتیکی دیگر به نام هدایت ژن‌ها ممکن شد که اخیرا توسط دانشمندان دانشگاه سن دیگو توسعه داده شده است.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
راهی تازه برای کشتن پشه های ناقل مالاریا