سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



قطر، عربستان و ترکیه؛ جاده‌ صاف‌کن‌های آمریکا برای بی‌ثباتی آسیای مرکزی


به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «دنیا» در شماره اخیر خود نوشت: آمریکا اخیرا با افزایش نفوذ در آسیای مرکزی قصد دارد اهداف خود که همان بی ثباتی در این منطقه است را عملی کند.

این هفته‌نامه با تکیه به سخنان تحلیلگران سیاسی آورده است: منطقه آسیای مرکزی با توجه به این که بین چین، اروپا، روسیه و سواحل اقیانوس آرام قرار دارد توجه ابرقدرت ها را به خود جلب کرده است.

روسیه نسبت به دهه 90 قرن گذشته موقعیت خود را در این منطقه از دست داده است.

این نشریه در ادامه آورده است: مسکو پس از استقلال کشورهای آسیای مرکزی توجه کمتری به آنها داشت و این موضوع باعث شد تا کشورهای دیگر در این منطقه نفوذ بیشتری پیدا کنند.

بر خلاف نگاه روسیه به آسیای مرکزی چین از این فرصت مناسب استفاده کرده با سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشورهای منطقه نفوذ خود را افزایش داد همچنین برخی کشورهای عربی در آسیای مرکزی نفوذ قابل توجه‌ای پیدا کرده‌اند.

این هفته نامه در ادامه نوشت: در حال حاضر می توان گفت این منطقه «بی صاحب» مانده است. به این خاطر در حال حاضر در این منطقه کشورهای زیاد حضور دارند و برای اکثر آنها بی ثباتی در آن یک نوع امتیاز محسوب می‌شود تا اهداف خود را پیاده کنند.

دنیا در ادامه آورده است: آمریکا طی 3 دهه اخیر درصدد اجرای نظریه «بی ثباتی» در آسیای مرکزی است. بنابر گفته کارشناسان، نقش اصلی در راه اندازی در اهداف آمریکا در منطقه را قطر، عربستان سعودی و ترکیه اجرا می‌کنند. این کشورها می خواهند موقعیت ایران در این منطقه را تضعیف کنند.

این نشریه افزود: به جز این، ترکیه در صدد راه اندازی بازی بزرگ ترکی در چارچوب «دولت جدید عثمانی» است. پان ترکیسم در کشورهای آسیای مرکزی به استثنای تاجیکستان دارای جایگاه خاصی است.

متاسفانه، یک نزاع کوچک در منطقه می تواند به بحران بزرگ و درگیری مسلحانه تبدیل شود زیرا این کشورها در همجواری افغانستان قرار گرفته‌اند. همچنین درگیری ها در سوریه بی ثباتی در آسیای مرکزی را تشدید می‌کند.

این هفته نامه ادامه داد: به باور تحلیلگران، عوامل دیگر در بروز درگیری‌ها در منطقه، سطح پایین زندگی، اختلافات مرزی و آبی در این  کشورها می‌باشد.

بی ثباتی در آسیای مرکزی برای روسیه خطرات زیادی را در پی دارد. از جمله، احتمال افزایش تعداد فراریان (در منطقه بیش از 70 میلیون نفر سکونت دارند) به روسیه. دوم علاوه بر مهاجران فراری به روسیه تعداد زیادی از افراط گرایان در این قالب وارد مسکو خواهند شد.

سومین موضوع احتمال فعال شدن اسلام‌گراهای افراطی  در قفقاز شمالی و چهارم خطر حمله داعش به آسیای مرکزی بیشتر خواهد شد.

این هفته نامه در ادامه افزود: به باور تحلیلگران، قزاقستان کشوری نیست که بتواند از  ورود جنگجویان به روسیه ممانعت کند. بر خلاف این برخی ساکنان مناطق جنوبی این کشور که با ازبک‌ها همراه هستند، به طور اختیاری به صف جنگجویان داعش خواهند پیوست.

دنیا در پایان تاکید کرد: آمریکایی‌ها با عملی کردن نظریه بی ثباتی در آسیای مرکزی می‌خواهند هرج و مرج در این منطقه را راه اندازی کنند که این موضوع به نفع آنان و به ضرر روسیه خواهد بود.

انتهای پیام/ح

http://fna.ir/3PUPBD


ویدیو مرتبط :
ائتلاف آمریکا، جاده صاف کن داعش!