سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ارتباط دوپینگ ورزشکاران با رای مینو خالقی از نظر کیهان


ارتباط دوپینگ ورزشکاران با رای مینو خالقی از نظر کیهانجماران/ روزنامه کیهان در یادداشتی که امروز منتشر کرده است از ابطال آرای مینو خالقی دفاع کرده و می گوید همان طور که می توان مدال ورزشکاری را بعد از اثبات دوپینگش می توان گرفت، شورای نگهبان هم می تواند آرای یک کاندیدا را باطل کند.

به گزارش جماران، کیهان در یادداشت خود می نویسد: مدتی است که بحث یکی از نامزدهای اتفاقا عبور کرده از فیلتر شورای نگهبان بحث داغ محافل سیاسی است، نامزدی که با مخفی کردن عملکرد و شخصیت خود توانسته رای کسب کند و با انتشار تصاویر عمومی خود که در خارج از کشور کشف حجاب کرده از سوی شورای نگهبان و در عمل به دستورات شرع مقدس اسلام از میان نمایندگان منتخب حذف شده است.
آنچه در این میان جالب توجه به نظر می‌رسد تلاش دولت و رئیس‌جمهور در دفاع از چنین فردی است، فردی که با صراحت قوانین و احکام شرع مقدس اسلام را نادیده گرفته و با عبور از آن عدم التزام خود را به دین مبین نشان داده و اثبات کرده است.
بی‌اعتباری انتخاب بر خلاف قوانین
طبیعی است که التزام نامزدهای انتخابات به اسلام ابتدایی‌ترین شرط تصدی نمایندگی مجلس شورای اسلامی است و نامزدی که به صراحت و در مرعی و منظر عام کشف حجاب می‌کند عدم التزام خود را به این شرط ابتدایی نشان می‌دهد و اثبات می‌کند.
رهبر معظم انقلاب در سال 1381 و در محل رای‌گیری دومین دوره انتخابات‌ شوراها در منطقه کنارکِ سیستان و بلوچستان به انتخاب غیرقانونی برخی نامزدها اشاره و قاعده‌ای کلی را مورد تاکید قرار دادند.
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای اظهار داشتند: «به‌ من‌ گزارش‌ داده‌اند که‌ در برخی از جاها برای تشخیص‌ صلاحیت‌ها کوتاهی‌هایی شده‌ است‌ من‌ تحقیق‌ خواهم‌ کرد که‌ اگر چنانچه‌ افرادی نابجا و برخلاف‌ مقررات‌ راه‌ یافته‌ باشند انتخابات‌ آنجا اعتباری نخواهد داشت‌.»

دفاع رئیس‌جمهور از فرد فاقد صلاحیت
با این وجود حسن روحانی رئیس‌جمهور در همایش شوراها می‌گوید: « ...هر نماینده‌ای که از هر حوزه انتخابیه انتخاب می‌شود پس از رای آوردن، اعتبارنامه آن باید در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند در فاصله رای آوردن منتخب تا صدور اعتبارنامه وی در مجلس در آن مداخله کند».
اعتراض رئیس‌جمهور به مرجع قانونی شورای نگهبان در حالی است که حسن روحانی خود زمانی نماینده مجلس بوده است و اطلاع دارد که اعتبار‌نامه یک منتخب نیاز به امضای شورای نگهبان، وزارت کشور و نیز اعضای هیئت نظارت و اجرایی دارد و این نامه بدون این امضاها اعتباری نخواهد داشت.
رحمانی ‌فضلی، وزیر کشور نیز در برنامه نگاه یک شبکه اول در پاسخ به سؤالی در این زمینه می‌گوید: داشتن مجوز قانونی برای رد صلاحیت یکی از مسائلی است که از سوی شورای نگهبان مطرح بوده لذا شورا بر این اساس آرا را ابطال کرده است که از لحاظ قانونی این امر امکانپذیر نیست، زیرا وقتی که انتخابات یک استان تأیید می‌شود نمی‌توانیم رای یک نفر را تأیید نشده بدانیم از این رو وزارت کشور معتقد است اعتبارنامه باید به مجلس ارائه و در آنجا درباره صلاحیت این فرد تصمیم گرفته شود.
حال سؤال این جا است که چگونه وقتی نامزدی بعد از انتخابات، نبود برخی صلاحیت‌ها در وی آن هم صلاحیت مهمی چون التزام به اسلام مشخص می‌شود بی‌اعتبار شدن انتخاب وی مورد اعتراض برخی دولتمردان قرار می‌گیرد؟

نظر روحانی درباره حجاب از دژبانی ارتش تا بهارستان
اعتراض رئیس‌جمهور به حذف فرد کشف حجاب کرده از لیست نامزدها از سوی شورای نگهبان در حالی است که بررسی خاطرات روحانی نشان می‌دهد که وی زمانی به نقش خود در اجباری کردن رعایت حجاب پس از انقلاب افتخار می‌کرده است.
روحانی پس از انقلاب مسئول اجرای طرح اجباری کردن حجاب در ادارات مربوط به ارتش بوده است. وی در این زمینه می‌گوید: «اول بار، علمای قم به بی‌حجابی زنان اعتراض کردند و گفتند در حکومت اسلامی همه زنان باید باحجاب باشند. امام نیز در یکی از بیانات خود به لزوم حجاب برای زنان اشاره کردند و همین باعث شد عده‌ای از زنان بی‌حجاب در خیابان‌ها تظاهرات کنند و در مقابل کاخ دادگستری و نخست‌وزیری تحصن نمایند.»
وی پس از شرح نظر افراد در این زمینه می‌گوید: «طرح اجباری شدن حجاب در ادارات مربوط به ارتش، به عهده من گذاشته شد و بدین‌جهت در گام اول، همه زنان کارمند مستقر در ستاد مشترک ارتش را که نزدیک به سی نفر بودند، جمع کردم و پس از گفت‌وگو با آنان قرار گذاشتیم از فردای آن روز با روسری در محل کار خود حاضر شوند. زنان کارمند که همگی به جز دو یا سه نفر بی‌حجاب بودند، شروع کردند به غر زدن و شلوغ کردن، ولی من محکم ایستادم و گفتم از فردا صبح دژبان مقابل درب ورودی موظف است از ورود خانم‌های بی‌حجاب به محوطه ستاد مشترک ارتش جلوگیری کند. پس از ستاد ارتش، نوبت به نیروهای سه‌گانه رسید. در آغاز به پادگان دوشان‌تپه رفتم و همه کارمندان زن را که تعداد آنها هم زیاد بود در سالنی جمع و درباره حجاب صحبت کردم. در آنجا زن‌ها خیلی سر و صدا راه انداختند اما من قاطعانه گفتم «این دستور است و سرپیچی از آن جایز نیست.» بعد توضیح دادم که ما نمی‌گوییم چادر سر کنید، بحث چادر مطرح نیست، سخن بر سر استفاده از روسری و پوشاندن سر و گردن است. در نهایت، در آنجا هم گفتم به دژبان دستور داده‌ایم از فردا هیچ زن بی‌حجابی را به پایگاه راه ندهند.»
سؤالی که می‌توان از رئیس‌جمهور پرسید آن است که چگونه زنی نمی‌تواند بدون التزام به حجاب به دژبانی ارتش برود که درست هم همین بود و هست ولی می‌تواند به مجلس برود و نماینده شود؟!

از افتخار به تایید مراجع تا حمایت از کشف حجاب
دولتمردان یازدهم بارها از حمایت مراجع تقلید از خود سخن گفته و به این حمایت افتخار کرده‌اند؛ اخبار مراجعه و سفر دولتی‌ها به قم و دیدار با مراجع در رسانه‌ها تاکنون به وفور منتشر شده است.
به عنوان نمونه رئیس‌جمهور محترم در یکی از سخنان خود در جلسه هیئت دولت حمایت و پشتیبانی مراجع عالی‌قدر و حوزه علمیه را از سرمایه‌های بزرگ دولت دانسته که بار مسئولیت دولت را سنگین‌تر می‌کند و بایستی در حفظ این سرمایه نهایت کوشش به عمل آید.
سؤالی که امروز با توجه به حمایت دولت از نامزد کشف حجاب کرده به ذهن خطور می‌کند آن است که آیا دولت و شخص رئیس‌جمهور این عملکرد خود را به اطلاع مراجع رسانده و از این بزرگواران نظر خواسته است؟ آیا سنگینی بار مسئولیت دولت با چنین اظهارات و عملکردی منطبق و سازگار است؟
آیا رئیس‌جمهور می‌توانند به ملت این اطمینان را بدهند که مراجع از حمایت وی از نامزد کشف حجاب کرده راضی هستند؟ اگر چنین ادعایی وجود دارد شایسته است که دولت فرصت را از دست نداده و استفتای خود را از مراجع در بی‌اشکال بودن چنین حمایتی منتشر کند.
نکته دیگر آن که در رقابت‌های ورزشی بسیار شاهد بوده‌ایم که برخی ورزشکاران که حتی مدال گرفته‌اند بعد از مشخص شدن دوپینگی بودن آنان مدال از این افراد پس گرفته می‌شود و کسی اعتراض نمی‌کند، حال چگونه در موضوع بسیار مهمی چون نمایندگی مجلس اگر فردی که صلاحیت ندارد از سوی نهاد قانونی حذف شود مورد اعتراض برخی افراد قرار می‌گیرد جای سؤال دارد.
بر‌اساس آنچه ذکر آن رفت فردی که به مهم‌ترین ویژگی و مشخصه یک مسئولیت مهم در نظام اسلامی التزام ندارد نمی‌تواند عهده‌دار این سمت شده و حمایت رئیس‌جمهور و تلاش‌های دولتمردان در این راستا از چنین شخصی فاقد نتیجه و اثر است.

منبع: جماران


ویدیو مرتبط :
اجرا و شعرخوانی مجری صحنه دکتر مینو خالقی