سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



افزایش رایزنی؛ از دیدار با رهبری تا چانه‌زنی سیاسی


افزایش رایزنی؛ از دیدار با رهبری تا چانه‌زنی سیاسیجهان صنعت/ متن پیش رو در جهان صنعت متتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

هنگامی که ره پیک عضو حقوقدان شورای نگهبان اعلام کرد که 25 درصد افرادی که به رد یا عدم احزار صلاحیتشان اعتراض کرده‌اند تایید صلاحیت شدند و امکان حضور در ماراتن انتخابات را دارند نور امید در دل اصلاح‌طلبان زبانه زد و جامعه سیاسی کشور خود را در انتظار یک انتخابات حساس و رقابتی دانست اما با اعلام اسامی افراد تایید صلاحیت شده آن هم به صورت قطره‌چکانی که سبب بروز شایعه‌هایی در محافل سیاسی شد اصلاح‌طلبان فهمیدند که بازنده این تایید صلاحیت‌ها باز هم آنها هستند. با پایان مهلت بررسی‌ها در هیات‌های اجرایی، اخبار خوشحال‌کننده‌ای به اصلاح‌طلبان رسید اما در مرحله بعد هیات‌های نظارت روی خوشی به اصلاح‌طلبان نشان ندادند. همچنین شورای نگهبان نیز در بررسی خود به اصلاح‌طلبان اعتماد نکرد که رد‌صلاحیت تنها یک چهره اصولگرا در مقابل تایید صلاحیت تمام چهره‌های اصلاح‌طلب (بجز پنج نفر) نشان از همین موضوع دارد. به این ترتیب از میان چهره‌های سرشناس اصلاح‌طلب، فقط پنج نفر تایید شدند، از سوی دیگر اصولگرایان آنقدر چهره تایید شده دارند که گفته می‌شود در بستن لیست تهران به خاطر ترافیک شخصیت‌های تایید شده با مشکل روبه‌رو بوده‌اند؛ اخباری که از نتیجه بررسی صلاحیت‌ها تا‌کنون در اختیار ایلنا قرار گرفته، به شرح ذیل است:
تایید صلاحیت‌شدگان
در حوزه انتخابیه تهران تا‌کنون علی مطهری، نماینده کنونی مجلس و محمدعلی وکیلی‌پور مدیرمسوول روزنامه ابتکار تایید صلاحیت شده‌اند. از حوزه تهران همچنین نام فاطمه واعظ جوادی، مرضیه وحید دستجردی در میان تایید صلاحیت شده‌ها هستند. همچنین از حوزه قصر شیرین، فتح‌الله حسینی نماینده کنونی مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شده است. صلاحیت دکتر زهرا ساعی از چهره‌های اصلاح‌طلب در آذربایجان شرقی و مدیرکل پیشین زنان و خانواده استانداری تهران که از حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر ثبت‌نام کرده بود، تایید شده است. همچنین علیرضا فیروزی که از حوزه انتخابیه فسا برای انتخابات مجلس دهم داوطلب شده بود‌ از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شد. محسن عابدینی‌پور شهردار پیشین قم نیز از دیگر چهره‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلب است که تایید صلاحیت شده است. اسامی دیگر تایید صلاحیت شده‌ها از حوزه تهران به این شرح است: اسدالله بادامچیان، زهره الهیان، مهرداد بذرپاش، داود پرچمی، کاظم جلالی، سهیلا جلودارزاده، سیدمهدی جولائی، محمدنبی حبیبی، غلامعلی حدادعادل، فاطمه رهبر‌، محسن زمانی، حسن سبحانی، سیدکمال سجادی، حسین شیخ‌الاسلام، حسین طلا، محمدحسن غفوری‌فرد، ابوالفضل ظهره‌وند، محمدرضا عارف، لطف‌الله فروزنده، علی فلاحیان، حبیب‌الله کاسه‌ساز ، مصطفی کواکبیان، محمد اسماعیل کوثری، مهدی کوچک‌زاده، علی مطهری، حسین مفتح، محمدرضا مفتح، بهنام ملکی، علیرضا محجوب، بیژن نوباوه‌ وطن، مرتضی آقاتهران، مجتبی رحماندوست، فاطمه آلیا، سیدمحمود ابوالمعالی، محمد ناظمی اردکانی، فاطمه واعظ جوادی و مرضیه وحید دستجردی.
رد‌صلاحیت‌شدگان
همچنین حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا و حجت‌الاسلام محسن رهامی از جمله شخصیت‌هایی هستند که نامشان در میان تایید صلاحیت‌شده‌ها وجود ندارد. ‌محسن‌هاشمی و فاطمه‌هاشمی فرزندان آیت‌الله‌ هاشمی نیز از دیگر چهره‌های اصلاح‌طلب هستند که صلاحیت آنها تایید نشده است. نام حجت‌الاسلام مرتضی اشراقی نوه امام راحل میان تایید صلاحیت‌شدگان دیده نمی‌شود اما برخی اخبار حاکی از تایید صلاحیت وی است. حجت‌الاسلام محمد اشرفی اصفهانی فرزند شهید محراب و رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری نیز رد‌صلاحیت شده است. مهدی نادمی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و عضو بنیاد امید ایرانیان نیز از دیگر چهره‌های اصلاح‌طلبی است که رد‌صلاحیت شده است. فاطمه راکعی دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نو‌اندیش و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران نیز از سوی شورای نگهبان رد‌صلاحیت شده است. از دیگر چهره‌های رد‌صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان برای انتخابات مجلس دهم، مجید فراهانی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان است. همچنین نام محسن مهرعلیزاده، معاون رییس جمهور دولت اصلاحات میان رد‌صلاحیت‌شدگان قرار دارد. صلاحیت علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات و رییس ستاد ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان استان تهران نیز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است. داریوش قنبری، نماینده ادوار مجلس نیز از رد‌صلاحیت خود خبر داده و گفته براساس خبری که از فرمانداری ایلام به دستش رسیده، صلاحیتش تایید نشده است. احمد شوهانی، نماینده کنونی مردم ایلام نیز ضمن تایید خبر رد‌صلاحیتش گفت: اینگونه که نمایندگان و همکاران تا‌کنون به بنده اطلاع‌داده‌اند، به جز بنده، نزدیک به ۲۰ نفر دیگر از همکارانم در مجلس رد‌صلاحیت شده‌اند. در استان البرز نیز چهره‌هایی همچون خلیلی اردکانی، سیدعلی میرباقری، حسن صادقی، منوچهر اتابکی و علی(سامان) بختیاری به عنوان کاندیداهای اصلاح‌طلب از این حوزه انتخابیه ثبت‌نام کرده‌اند که در این مرحله نیز صلاحیت‌شان توسط شورای‌نگهبان احراز نشد. نتایج افرادی که از حوزه تهران رد‌صلاحیت شده‌اند، به شرح زیر است: سیدجلال ساداتیان، سجاد سالک، مرتضی الویری، شهربانو امانی، محمدمهدی امامی ناصری، اشرف بروجردی، قدرت‌الله حشمتیان، محمد خون‌چمن، فاطمه داداشیان، ابوالقاسم رئوفیان، فاطمه راکعی، مسعود حیدری، طاهره رضازاده، محسن رهامی، فیاض زاهد، محمدمهدی فقیهی، سیدعلی قائم‌مقامی، قاسم شعله‌سعدی، علی صوفی، سمیه طهماسبی،‌هادی غفاری، مجید فراهانی، سیدعلی محتشمی‌پور، رسول منتجب‌نیا، سیدحسن موسوی‌تبریزی، سیدمهدی نادمی، حسین نقاشی، سیدابوالحسن نواب، فاطمه سادات مقیمی، فاطمه‌هاشمی بهرمانی و جاوید قربان اوغلی.
دیدار با رهبری
این افراد نیز از حضور در انتخابات انصراف دادند: محسن‌هاشمی بهرمانی، وحید ابوالمعالی، محمد رویانیان و محمدرضا نوری شاهرودی. با اعلام اسامی نصف و نیمه تایید صلاحیت شدگان، دیدارها با مقامات عالی نظام شدت گرفته است. به گزارش ایلنا، حسینعلی امیری در خصوص اینکه نتایج بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان هنوز به برخی اعلام نشده است، عنوان کرد: نتایج به تدریج اعلام می‌شود ممکن است کد ملی و سایر مشخصات برخی ناخوانا یا ناقص باشد و این کار قدری طول بکشد. وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تغییر نتایج وجود دارد، گفت: قانون مسیر کار را مشخص کرده است آنها که در مراحل قبل تایید صلاحیت شدند و الان توسط شورای نگهبان رد شدند می‌توانند تقاضای تجدیدنظرخواهی داشته باشند که البته تعداد این عده محدود به ۱۴۷ نفر است برای اعتراض سایر افراد راه مسدود است. قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: در جریان بررسی صلاحیت‌ها، ما مشورت‌های لازم را به عنوان نظر دولت به شورای نگهبان ارائه دادیم. آنها هم می‌توانند بپذیرند یا نپذیرند ما در مشورت‌های خود به شورای نگهبان تاثیر رد و تایید صلاحیت‌ها بر مسایل سیاسی و اجتماعی کشور را مطرح کردیم و نهایتا تصمیم این شورای چیزی است که امروز می‌بینیم. او افزود: وزارت کشور به عنوان عضوی از دولت تلاش کرد مشورت‌های لازم را با شورای نگهبان داشته باشد، مکاتبات لازم هم انجام شد و ما طی جلسات متعددی در شورای نگهبان حاضر شدیم و در نهایت محصول کار نتایجی بود که دیروز اعلام شد. امیری با تاکید بر اینکه نظر وزارت کشور به شورای نگهبان صرفا مشورتی بوده است، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان ناظر کلیه مراحل انتخابات است از این به بعد اگر کسی صحبتی دارد باید با خود اعضای شورای نگهبان صحبت کند. سخنگوی وزارت کشور در مورد دیدار وزیر کشور با رهبری گفت: در جریان جزییات بحث‌های وزیر کشور و رهبری نیستم‌ اما نفس این دیدار کاملا متعارف بوده و عجیب نیست و در راستای ملاقات دوره‌ای با رهبری تعریف می‌شود و با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم، طبیعتا مباحث انتخاباتی هم در آن مطرح شده است. مطابق اعلام شورای نگهبان داوطلبان که به این نتایج اعتراض دارند می‌توانند ظرف سه روز اداری شکایت خود را تسلیم شورای نگهبان کنند.

منبع: جهان صنعت


ویدیو مرتبط :
مجید آقو و چانه زنی