سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



۵ شرکت بزرگ دنیای تکنولوژی در سال ۲۰۱۶ چه «باید» بکنند؟


۵ شرکت بزرگ دنیای تکنولوژی در سال ۲۰۱۶ چه «باید» بکنند؟

«والت مازبرگ» یکی از با سابقه ترین خبرنگاران دنیای تکنولوژی به شمار رفته و پیش از این سال ها در وال استریت ژورنال قلم زده است. وی همچنین با برگزاری کنفرانس های All Things Digital، میزبان رهبران دنیای تکنولوژی نظیر استیو جابز، بیل گیتس، ایلان ماسک و بسیاری دیگر بوده. آنچه در ادامه مطالعه خواهید کرد، به قلم وی و از وب سایت جدیدش به نام «ری/کد» است. 

در ابتدای ژانویه هر سال، این نمایشگاه CES است که همه نگاه ها را به سوی خود مجذوب می کند اما حالا، CES ۲۰۱۶ به اتمام رسیده و اتفاقا، شرکت های بزرگ و نوآور دنیای تکنولوژی هم در آن حضور خاصی به هم نرساندند.

اکنون بد نیست نگاهی داشته باشیم به سالی که هنوز به شکل کامل در برابر ماست اما به جای گمانه زنی، بیایید کمی بزرگان و نوآوران این جهان را نصیحت کرده و ببینیم این برندهای چند صد میلیارد دلاری، در سال ۲۰۱۶ چه کارهایی باید انجام دهند تا موفق تر باشند.

گوگل

غول جستجوی اینترنتی پیش از این گفته که قرار است برخی از مهندسان تیم های توسعه کروم OS و اندروید را با هم ادغام کند. مقامات گوگل به من گفته اند که این رخداد، به معنای آن نیست که احتمال توسعه پلتفرم دیگری وجود داشته باشد.

همین حالا، در کروم می توان اپلیکیشن های اندروید را به شکل بسیار محدود اجرا کرد اما تصورش را بکنید که هنگام خرید یک کروم بوک، بتوانید از همان ابتدا و به راحتی، تمام اپلیکیشن های اندروید را در آن اجرا کنید.

حتی اگر این اتفاق در سال ۲۰۱۶ رخ ندهد، گوگل باید فکری برای اندروید در نمایشگرهای بزرگ کند. زمانی که به تبلت Pixel C نگاه می کنید، کاملا مشخص است که سیستم عامل برای استفاده در یک تبلت بهینه نشده.

مورد آخر هم مربوط می شود به مقاله ای که چند وقت پیش منتشر کرده بودیم؛ تولید موبایل های کاملا خانگی برای گوگل در سال ۲۰۱۶، یک الزام است.

اپل

اپل سخت افزار ساز خوبی است و بیراه نیست اگر بگوییم که در سال های اخیر تمرکز ویژه ای بر ارائه محصولات با کیفیت قرار داده اما همین برند، در سال ۲۰۱۶ نیاز دارد تا فکری به حال خدمات نرم افزاری اش بکند.

هسته اپلیکیشن هایی نظیر Mail یا Calendar و سایر اپ هایی که در آیفون، آیپد یا حتی مک به شکل پیشفرض مشاهده می کنید، مدت ها و می توان گفت سال هاست که تغییری نیافته و تفکر عمیق تری در موردشان صورت نپذیرفته.

نرم افزار iTunes در OS X و اپلیکیشن Music در iOS نیاز به ساده و نوسازی دارند.

مدیریت فضای ابری در اکوسیستم اپل نیز یکی دیگر از نقاط ضعفی است که این برند مدت هاست نتوانسته فکری برایش داشته باشد. ۲۰۱۶ زمان مناسبی برای برطرف کردن مشکلات فضای ابری به نظر می رسد.

راستی، خیلی خوب است که اپل، Siri را در Apple TV جدیدش قرار داده،‌ آنچه خوب نیست، کارکرد نیمه کاره اش است.

مایکروسافت

پادشاه نرم افزاری جهان هنوز از شیرجه ای که در دریای سخت افزار زده مسرور است؛ از تلفن های هوشمند گرفته تا تبلت و یا حتی لپ تاپ هیبریدی.

آن ویندوز قدیمی هم همچان به سینه ای رو به جلو، در حال رفتن به پیش است اما این نسخه از ویندوز که البته با نمایشگرهای مدرن و لمسی به خوبی هماهنگ شده،‌ هنوز هم از فقدان اپلیکیشن های شخص ثالث رنج می برد. این مشکل، بیش از بقیه به قسمت تلفن های هوشمند مایکروسافت زیان رسانده است.

در سال های اخیر، مایکروسافت بارها با پرداخت هزینه های هنگفت، تلاش کرده بود تا نظر توسعه دهندگان را جلب کرده و برای ویندوز، اپلیکیشن دست و پا کند. راهکار جدید این شرکت یا به قولی Plan B اما، اپ های «پونیورسال» نام دارد که قرار است بر همه محصولات مبتنی به ویندوز ۱۰ قابل اجرا باشند.

هنور برای قضاوت در خصوص اینگونه اپ ها زود است اما اگر Plan – نقشه B مایکروسافت هم تا پایان تابستان امسال جواب ندهد، این شرکت باید به سراغ Plan C خود برود. حال نقشه سوم مایکروسافت چیست؟ نمی دانیم.

اما بیایید امیدوار باشیم نقشه B مایکروسافت جواب بدهد؛ داشتن یک پلتفرم سوم قدرتمند در بازار تلفن های هوشمند به نفع کاربران است.

آمازون

آمازون همین حالا عنوان بزرگ ترین خرده فروشی آنلاین را در دست دارد و از طرفی، نمی توان گسترش دامنه اشتراک های سرویس استریم آنلاین Prime را نیز نادیده گرفت.

سوالی که پس از شنیدن نام آمازون به ذهنمان می رسد، این است که آیا این برند می تواند دوباره محصولی فوق العاده موفق همانند کتابخوان کیندل ارائه دهد؟

تبلت های کیندل مجهز شده به نمایشگر رنگی، عملکردی معمولی داشته اند و تجارت تلفن هوشمند این برند هم یک شکست کامل بود.

ستاپ باکسی که آمازون برای استریم ویدیو در اختیار کاربران قرار می دهد هم بسیار پیچیده تر از Apple TV و Roku است.

در این میان البته اسپیکر هوشمند «اکو» محصولی هیجان انگیز بود اما به نظر من، این محصول از راه رسید تا آمازون هم دستیار دیجیتالی خود به نام «Alexa» را به رخ سایرین بکشد. این اسپیکر، آنطور که به نظر می رسد محصول کارآمدی نیست که هر کس بخواهد یکی از آنها را در منزل اش داشته باشد.

امیدوارم در سال ۲۰۱۶،‌ آمازون بحث سخت افزار را جدی تر از پیش دنبال کند. شاید هم بتواند تلفن هوشمندی دیگر توسعه دهد که با دستیار دیجیتالی Alexa همراه شده باشد. شاید هم بهتر باشد گونه ای دیگر از «اکو» را توسعه دهد که کل سیستم صوتی خانگی را در اختیار خود گیرد.

فیسبوک

تصورش را بکنید: یک میلیارد کاربر فعال به شکل روزانه. فیسبوک اکنون در چنین جایگاهی ایستاده و به شدت موفق است؛‌ موفقیتی که البته با شلوغی بسیاری هم همراه گشته و می توانید این موضوع را از مطالب زیادی که در فید خبری قابل مشاهده هستند، حس کنید.

زمانی که تعداد دوست هایتان از مرز ۱۰۰ نفر عبور کند، به راحتی می توان اتفاقات مهم پیش آمده برای اطرافیان را از دست داد.

مدتی پیش فیسبوک ابزاری را فراهم آورد که توسط آن، کاربر می توانست نکات مهم در مورد افرادی که مشخص می کند را در ابتدای فید خبری خود مشاهده کند. من فکر می کنم چنین قابلیتی، بیشتر به ندیده شدن برخی دیگر از مطالب و تیترهای خبری و دفن بیشتر آنها کمک می کند.

امیدوارم در سال ۲۰۱۶، فیسبوک فکری به حال فید خبری اش کرده و آن را به شکل گسترده بازسازی کند. در این تفکر عمیق، فیسبوک بهتر است کنترل وسیع تری در اختیار کاربر قرار دهد و البته همین قابلیت ها نیز به شکلی ساده در اختیار افراد قرار گیرند تا هر شخص بتواند در صورت نیاز به راحتی از آنها بهره گیرد.

حرف آخر

در سال ۲۰۱۵، تحول عظیم بعدی از راه نرسید و مشخصا من هم مانند بسیاری از عاشقان دنیای تکنولوژی، مشتاق هستم تکنولوژی و گجت های نو و تازه ای را مشاهده کنم.

در این میان ولی فکر می کنم بزرگترین شرکت های فعال در حوزه تکنولوژی، همان پنج کمپانی نوآوری که در فوق به آنها اشاره کردیم، همان هایی که هیچ غرفه ای در CES نداشتند، همچنان می توانند پلتفرم و سرویس های خود را بهبود بخشیده و آنها را بهتر از امروز کنند.

منبع: Re/Code

برچسب‌ها:آمازوناپلتکنولوٰژیفیسبوکگوگلمایکروسافت

اشتراک‌گذاری:


ویدیو مرتبط :
بدترین های سال 2016 در دنیای فناوری و تکنولوژی