سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ایمانی: تندروی ها در مخالفت با برجام به پای همه اصولگرایان نوشته شد


ایمانی: تندروی ها در مخالفت با برجام به پای همه اصولگرایان نوشته شدآریا/ ناصرایمانی فعال سیاسی اصولگرا در تحلیل خود از دلایل شکست اصولگرایان در انتخابات مجلس تهران گفت: اصولگرایان درانتخابات مجلس تهران نتوانستند هیچ آرایی کسب کنند که دلایل مختلفی دارد.

وی اظهار داشت؛ نخست اینکه اصولگرایان 12 سال است که در مجلس اکثریت را بر عهده دارند و مردم احساس کردند بهتر است که به چهره های جدیدتر رای بدهند که آنها هم بتوانند یک دور در مجلس نقش آفرینی کنند و از تکرار چهره ها و دیدگاه ها فاصله بگیرند. دلیل دوم به این برمی گردد که مردم تمایل دارند دولتهای جدیدی که روی کار می آیند به مجلسی همسو با دولت رای بدهند و دست دولت برای پیشبرد اهداف خودش باز باشد. مردم این کار را در دور اول ریاست جمهوری آقای رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد انجام دادند و این سابقه در دوران چند رئیس جمهور گذشته وجود دارد.

دلیل سوم شکست اصولگرایان در تهران به برخی از اشتباهات اصولگرایان به ویژه در موضوع برجام بازمی گردد که از دوسال گذشته در جریان بود. برخی از چهره های تندرو اصولگرا با برجام مخالفت کردند و بعضا از ادبیات زشتی که قابل قبول نبود، استفاده کردند و این موضوع به پای همه اصولگرایان نوشته شد و ذهن عمومی جامعه این طور برداشت کرد که تمام اصولگرایان با برجام، رفع تحریمهای ایران، گشایش اقتصادی، بهتر شدن وضعیت اقتصادی ایران مخالفند. در حالی که اینطور نبود اصولگرایان رای بالایی در موافقت با برجام دادند اما به خاطر چهره های تندرو برداشت ذهنی جامعه این شد که اصولگرایان با برجام مخالفند و در انتخابات مجلس به آنها رای ندادند تا با اصولگرایان مخالفت کرده باشند. از طرف دیگر نوع تبلیغات اصولگرایان و تنظیم لیست آنها خیلی قابل دفاع نبود. اگرچه در زمانی که فضای عمومی این باشد که به اصولگرایان رای ندهند، این مسائل خیلی اهمیت پیدا نمی کند همچنان که مردم تهران به برخی چهره های اصولگرا که تندرو هم نبودند، رای ندادند و آنهایی که با برجام هم مخالفتی نکردند، به آنها هم رای ندادند. در واقع وقتی تمایل جامعه به یک گرایش باشد، اینگونه رای خواهند داد.

وی در خصوص ترکیب مجلس دهم گفت: البته هنوز مرحله دوم انتخابات باقیمانده است و مجلس آینده از برخی جهات در میان همه مجالسی که پس از انقلاب تشکیل شده، استثناست. در مجلس جدید هیچ جناح یا گروه اکثریتی نداریم. در حالی که از مجلس دوم به بعد همواره یک جناحی داشتیم که در مجلس اکثریت داشته و گروه دیگر در اقلیت بوده است. مجلس دهم اولین مجلسی است که اکثریتی به آن معنا ندارد و این موضوع کار را در مجلس مشکل تر می کند چون ائتلاف در ایران معنا ندارد و نمی توانیم ائتلاف کنیم. با سه یا چهار نوع دیدگاه مختلف در مجلس آینده مواجهه هستیم که همه تقریبا وزنشان برابر است و کار را برای تصمیم گیری ها در کمیسیون و پارلمان بسیار مشکل و شکننده می کند. چون یک دیدگاه حاکم نیست یک مجلس کاملا ترکیبی است. مجلس آینده مجلسی است که در آن از چهره های متخصص و تاثیرگذار در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی کمتر نشانی می بینید. متاسفانه از جهت نیروهای متخصص، مجلس آینده مجلس کمتر کارآمد خواهد بود. باید برخی چهره ها را در مجلس جدید داشته باشیم که در عرصه های مختلف مورد نیاز جامعه مانند عرصه های اقتصادی، سیاست خارجی، داخلی، مسائل امنیتی، مسائل اجتماعی هم متخصص و هم تاثیرگذار باشند.

این فعال اصولگرا اظهار داشت: ممکن است نیرویی متخصص باشد اما نقش تاثیرگذار در مجلس نداشته باشد که بتواند رای سازی کند. مجلس اینگونه است که اگر چند چهره شاخص و تاثیرگذار وجود داشته باشد، وقتی در خصوص یک طرح یا لایحه اظهارنظر می کنند، سایر نمایندگان که خیلی تخصص در این زمینه ندارند، به اینها اعتماد می کنند و با توجه به رای آنها نظر می دهند. ما در مجالس همواره جمعی به عنوان اقتصاددانان مجلس داریم اما متاسفانه در مجلس آینده در این زمینه خیلی کمبود داریم؛ چهرهایی که برای نظر دادن روی طرح ها و قوانین مجلس هم تخصص کافی داشته باشند، هم بر روی نمایندگان دیگر تاثیرگذار باشند، کم هستند. این مسئله از کارامدی مجلس آینده می کاهد مگر اینکه در مجلس جدید ببینیم این تحلیل اشتباه بوده اما آنطور که از ظواهر امر بر می آید، چنین وضعیتی را شاهد خواهیم بود.

ایمانی خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه لیست بعضی شهرهای بزرگ به ویژه لیست تهران همیشه لیستی بوده که افراد بسیار مهم و موثر مجلس از این شهرها به مجلس راه پیدا می کنند. البته از شهرهای دیگر افراد متخصص و موثر داریم اما بیشترین وزن افراد متخصص از تهران دیده می شوند. در این دوره نمایندگان مجلس تهران از این جهت ضعیف هستند. اگر لیست تهران را در این دوره از مجلس که رای آوردند، با لیست تهران مجالس قبلی در طول نه دوره گذشته مقایسه کنیم، می بینیم تهران در دوره های گذشته چه افرادی را به مجلس فرستاده و این دوره چه افرادی را به مجلس فرستاده است که این نشان دهنده سقوط معناداری از جهت تخصص و موثر بودن لیست امسال تهران است که قابل قیاس با لیست تهران در هیچ دوره ای در طول این 35 بعد انقلاب نیست.

وی در خصوص پیام نتایج انتخابات مجلس نیز گفت: پیام های خارجی عمدتا در خصوص مشارکت مردم است. مردم در این انتخابات مشارکت خوبی داشتند و این نشان دهنده میزان ارتباط بین مردم و نظام است واز طرف دیگر نشان دهنده این است که عموما مردم بحث تقلب در انتخابات را قبول ندارند. اگر قبول داشتند تا این میزان مشارکت نمی کردند. پیام داخلی انتخابات این است که این انتخابات نشان داد راه حضور در قدرت صرفا از طریق صندوق های رای است. برخی گروه ها یا شخصیت های سیاسی که تصور می کنند می توانند که از مسیری غیر صندوق های رای، قدرت را به دست گرفت، اشتباه می کنند.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: آریا


ویدیو مرتبط :
آقای برجام، لقب جدید ظریف و مخالفت با وزیر پیشنهادی خارجه نماینده مجلس