سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شرکت‌های "دانش‌بنیان" فقط به تولید محصولات "های‌تک" اکتفا نکنند


محمدحسین نخچی در گفتگو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم درباره مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: ما در ابتدا به فعالیت در فناوری‌های خاص علاقه‌مند بودیم اما در میان راه پی‌بردیم که کشور در زمینه "مدیریت تحقیق و توسعۀ سیستم فناوری‌های نوین" دچار ضعف‌هایی است و با این وضعیت ادامه فعالیت شرکت دشوار خواهد بود.

وی افزود: از آنجا که در بخش پژوهش کشور، درک متقابلی از فعالیت تحقیق و توسعه و فعالیت دانش‌بنیان وجود ندارد، نمی‌توان تعامل قابل قبولی با این بخش داشت.

نخچی با بیان اینکه این مشکل هم در بخش دولتی و هم خصوصی وجود دارد، مشکل عدم وجود درک متقابل را اینگونه تشریح کرد: در واقع کاری که آنها از ما توقع دارند این است که کالای تولیدی ما باید یک کار واقعی و صنعتی با قابلیت تولید سرمایه باشد؛ این در حالی است که تولید یک محصول بدون شکست و تولید چند نمونه اولیه تقریباً غیرممکن است.

وی درباره میزان ریسک این فعالیت‌ها یادآور شد: در کشورهای پیشرفته 80 درصد پروژه‌های تحقیق و توسعه (R&D) به شکست می‌انجامد ولی 20 درصد باقیمانده جبران خسارات خواهد کرد و به سودآوری می‌رسد.

نخچی متذکر شد: این مشکل وقتی که یک محصول دارای چند زیرسیستم باشد، دشوارتر می‌شود زیرا کار هماهنگی و مدیریت نیروهایی که روی هر یک از این زیر سیستم‌ها کار می‌کنند به مراتب دشوارتر است علاوه بر این، عدم وجود مدیران متخصص با تجربه در حوزه علم و فناوری کشور، بر دامنه این مشکلات می‌افزاید.

وی در تشریح تغییراتی که در روند فعالیت و محصولات شرکت رخ داد، عنوان کرد: با توجه به این مشکلات به تولید محصولاتی روی آوردیم که در آن به طور کامل به خود متکی باشیم و به همین خاطر تولید یک محصول را بر انجام پروژه برای دیگر مراکز و مؤسسات ترجیح دادیم؛ با این کار دیگر نه نیاز به تأیید کسی داشتیم و نه کسی با بروز برخی مشکلات آن را به کم‌کاری یا بی‌توجهی ما نسبت می‌داد.

مدیرعامل شرکت‌ فناوری پیش‌رفته کاوشگر در بیان دلایل تمایل شرکت به فعالیت در بخش تولید اسباب‌بازی‌های خاص مبتنی بر آموزش گفت: برای اینکه بتوانیم بحث سرمایه را در شرکت خود حل و فصل کنیم، احتیاج داشتیم تا در فعالیت‌های خردتر و عام‌تری هم تولید داشته‌ باشیم چون تأمین سرمایه از طریق تولید محصولات با تکنولوژی بالا که مشتریان کمتری دارد، دشوار است و نباید صرفاً به آن تکیه کرد.

وی درباره اهمیت این تولیدات نیز اظهار داشت: البته ما در تولید اسباب‌بازی از استراتژی آموزشی نوین دنیا یا "استم" بهره‌ بردیم؛ در این استراتژی علم (science)، فناوری(technology)، مهندسی(engineering) و ریاضی(mathematic) در کنار هم قرار می‌گیرد.

نخچی با اشاره به استقبال خوب مردم از این اسباب‌بازی‌ها از عدم حمایت مادی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتقاد و تصریح کرد: حمایت کانون بیشتر معنوی است و آنها به بهانه عدم تشکیل شورای خرید این مرکز از خرید محصولات ما خودداری می‌کنند؛ این شورا در طول یک سال و نیم گذشته هر بار به دلیل عدم حضور یکی از اعضا برگزار نمی‌شود.

وی در بیان چشم‌انداز آینده فعالیت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: ما ناگزیر به حرکت در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان هستیم؛ با حضور دکتر ستاری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز این احساس وجود دارد که کارها به شکل اصولی در حال پیشرفت است و بخش فناوری در کشور زنده شده‌ است.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
آموزش 0 تا 100 فتوشاپ : ابزار تیره و روشن‌ کننده و اسفنج (dodge & burn & sponge) | قسمت 50