علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



قشم سرسبز می شود/تکثیر گونه های گیاهی بومی در جزیره


عباسعلی قزل سفلو روز شنبه در گفت و شنود با خبرنگار ایرنا، یکی دیگر از ابعاد طرح مقابله با بیابان زدایی در این جزیره را احیای پوشش گیاهی قشم به روش های بیولوژیکی و پیشگیری از پدیده هایی همچون گرد و غبار، ریزگردها و توفان شن اعلام کرد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه جزیره قشم از نظر گردشگری از ظرفیت های بالا و متنوعی برخوردار است، ارائه و اجرایی کردن راهکارهایی کنترل بیابانی شدن و احیای جزیره از اهمیت زیادی برخوردار است.
قزل سفلو گفت: بخش نخست این طرح به کشت، تکثیر و اهلی سازی گونه های بومی و بخش دوم به شناسایی گونه های کم آب طلب و شورزی اختصاص دارد.
رئیس پژوهشکده محیط های خشک، با بیان اینکه در روند اجرای این طرح ابتدا نمونه ها در گلخانه کشت می شود، افزود: در مرحله بعدی نمونه ها به عرصه انتقال می یابد و در صورتی که نمو آنها در محیط مثبت باشد تکثیر آنها آغاز می شود.
وی با تاکید بر اهمیت کاشت گونه های کم آب طلب در جزیره، افزود: از آنجایی که 20 تا 30 درصد مصرف آب مناطق شهری به فضای سبز اختصاص دارد و قشم با محدودیت آب شیرین روبه رو است، استفاده از گیاهان شورزی و کم آب طلب در این جزیره ضروری است.
به گفته قزل سفلو گیاهانی که در این طرح کشت می شوند پس ارزیابی و انجام آزمایش آب و خاک و سنجش میزان بیابانی شدن جزیره انتخاب شده و در مرحله کشت قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: هم اینک طرح یاد شده در مرحله انتقال نمونه ها به عرصه و ارزیابی و انجام آزمایش های مختلف برای سنجش میزان توانایی گیاهان در مقابله با تنش قرار دارد.
وی اظهار کرد: استفاده از تجربه های پرفسور «محمد پسرک لی» و تجربه 12 ساله این محقق در ارائه گل های چمنی مقاوم به شوری و خشکی یکی از نقاط قوت طرح فضای سبز کم آب طلب این جزیره است.
پرفسور محمد پسرک لی پدر فضای سبز و بیابان های دنیا و دانشمند برتر سال 2005 جهان شناخته شده است.
جزیره قشم با حدود 117 هزار نفر جمعیت، یک هزار و 500 کیلومتر مربع وسعت شامل 135 کیلومتر طول و عرض متوسط 14 کیلومتر در جنوب کشور و در کنار آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده و به تنهایی از 22 کشور جهان بزرگتر است.
این جزیره با داشتن ظرفیت های مهم در حوزه نفت و گاز و همچنین سایت های مهم گردشگری از جمله نخستین ژئوپارک بین المللی خاورمیانه از امتیاز ویژه در حوزه گردشگری برخوردار است و سالانه پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است که مقصد خود را بازارها و دیدن جاذبه های طبیعی این جزیره انتخاب می کنند.
7275/2090/

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
جزیره قشم.. آبهای ساحل نقره ای جزیره هنگام..این هم دلفینها!