سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در مورد بقایی، شیخ استخاره و جمع آوری بنرهای هاشمی


توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در مورد بقایی، شیخ استخاره و جمع آوری بنرهای هاشمیتسنیم/ سخنگوی قوه قضاییه در نود و دومین نشست خبری خود به سوالات خبرنگاران در خصوص پرونده بقایی، جمع آوری بنرهای هاشمی رفسنجانی، شیخ استخاره موارد قضایی دیگر پاسخ داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در این نشست خبری خود با اشاره به اشتباه خود در خصوص قرار بازداشت آقای بقایی و تمدید قرار بازداشت وی، اظهار داشت: هفته گذشته وکیل آقای بقایی تذکراتی را در خصوص تمدید قرار بازداشت وی عنوان کرد که لازم است من عرایض گذشته خودم را در این خصوص اعلام کنم. چرا که پیش از این عنوان کرده بودم که قرار بازداشت آقای بقایی هر دو ماه یکبار تمدید شده بود و در مجموع به سه بار این قرار تمدید شد در حالی که طبق تذکر وکیل وی بایستی چگونگی تمدید و تعداد موارد را اصلاح کنم.

وی ادامه داد: طبق ماده 302 و 242 آیین دادرسی کیفری قضات می‌توانند در مواردی، قرار بازداشت متهمان را هردو ماه یکبار تمدید کنند و در مواردی نیز لازم است که تمدید قرار بازداشت هر یک ماه یکبار انجام شود.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: اتهامات آقای بقایی به گونه‌ای بود که قرار بازداشت وی هر یک ماه یکبار می‌بایست تمدید شود و مطابق آنچه وکیل ایشان اعلام کرده است، قرار بازداشت وی شش بار تمدید شد.

خبر توزیع بنرهای خلاف قانون ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در حال بررسی است
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه در آغاز تبلیغات داوطلبان مجلس خبرگان رهبری در روز 22 بهمن عده‌ای بنرهای تبلیغاتی آیت الله هاشمی رفسنجانی را جمع کردند و افرادی از ستاد وی بازداشت و سپس آزاد شدند؛ آیا قوه قضاییه در جریان این اقدامات قرار دارد یا خیر، اظهار کرد: اگر جرم مشهودی اتفاق بیفتد نیروی انتظامی طبق وظایف خود می‌تواند اقدام کند. تعداد بنر، نصب بنر و ابعاد آن در قانون انتخابات پیش بینی شده است و احیاناً اگر کسی قبل از شروع تبلیغات، اقداماتی انجام دهد، خلاف است.

وی توضیح داد: حتی اگر در زمان تبلیغات، خارج از چارچوب قانونی اقداماتی صورت گیرد تخلف محسوب می‌شود و طبیعتاً اگر خلاف قانون اتفاقی بیفتد نیروی انتظامی موظف به برخورد است.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: طبق آنچه که به من اطلاع دادند و اکنون در حال بررسی است، یک وانت را پر از بنر کرده بودند و این بنرها ابعاد مشخص با محتوای خلاف قانون داشت و می‌خواستند توزیع کنند که نیروی انتظامی جلوی آن را گرفته است. اگر این خبر درست باشد، نیروی انتظامی طبق قانون برخورد کرده و اگر غیر از این باشد، موضوع فرق می‌کند که هم اکنون در حال بررسی است.

پرونده سفارت عربستان همچنان در دادسرا در حال رسیدگی است
سخنگوی قوه‌قضائیه با اشاره به رسیدگی به پرونده متهمان تعرض به سفارت عربستان گفت: پرونده همچنان در دادسرا مشغول رسیدگی و کیفرخواستی در خصوص متهمین صادر نشده است.

محسنی اژه‌ای این مطلب را در خصوص آخرین جزئیات پرونده تعرض به سفارت عربستان بیان کرد و گفت: هنوز درباره متهمین کیفرخواستی صادر نشده و پرونده به دادگاه نرفته است.

وی درباره گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی مبنی بر فساد در فوتبال گفت: گزارشاتی که مجلس به قوه قضائیه می‌فرستد به دو گونه می‌باشد بخشی از آنها در صحن علنی مجلس خوانده می‌شود و بنا بر تصمیم نمایندگان به قوه سپرده خواهد شد و بخش دیگری نیز گزارش‌هایی هستند که کمیسیون اصل 90 بنابر تشخیص خویش آن را به عنوان دستگاه نظارتی به دستگاه قضا می‌سپارد.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: در هر فرض باید دستگاه قضا نسبت به گزارش‌هایی که ارائه می‌شود تحقیق کند و اسناد و مدارک لازم را جمع‌آوری کند.

محسنی‌اژه‌ای درباره این پرسش که گفته می‌شود بابک زنجانی در دادگاه خویش از فردی به نام «ح» که اموال وی را در امارات به نام خود زده است، گفت: در این مورد اطلاع دقیقی ندارم اما در خصوص اموالی که این فرد داشته و دارد خیلی بدیهی است که در روزهای اول به او گفتیم که اگر چنانچه همکاری کند و اموالش را برگرداند به نفع خودش خواهد بود.

وی اضافه کرد: به وی گفتیم اگر چنانچه این کارش طولانی شود ممکن است کسانی به صورت قانونمند و غیرقانونی تعرضاتی را نسبت به این افراد انجام دهند که مشکلاتی ایجاد شود.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: اکنون نیز اموالی که دارد مشخص است و وکیل و نماینده‌ای دارد، اطلاع نداریم که حقش ادا شده است.

انتقاد محسنی‌اژه‌ای از ارائه وام‌های میلیاردی بانک‌ها بدون اخذ وثیقه
سخنگوی قوه قضاییه گفت: چرا به فردی که می‌خواهد وام جهیزیه بگیرد انقدر محکم کاری صورت می‌گیرد اما به کسانی که وام‌های هزار میلیاردی داده می‌شود وثیقه‌ای دریافت نمی‌گردد و یا کارشناسی درستی انجام نمی‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای درباره آخرین جزئیات پرونده بدهکاران بانکی و وصول مطالبات طلبکاران، اظهار داشت: در همین چند وقت اخیر رئیس جمهوری از اصلاح سیستم بانکی صحبت کرد و درباره اینکه بانک مرکزی چگونه باید رفتار کند و یا اعتبار سنجی انجام دهد و رتبه بندی صورت گیرد، صحبت‌هایی را داشت.

وی افزود: با کمال تأسف شاهدیم که نقدینگی ما به شدت افزایش یافته است که تبعات سویی دارد و در حال حاضر بالغ بر 900 هزار میلیارد تومان شده است.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: بدهی بانک‌ها به دولت نیز افزایش یافته است و این مهم نسبت به سنوات گذشته بالاتر رفته و وقتی این افزایش بدهی صورت می‌گیرد بانک‌ها نیز نمی‌توانند تسهیلات لازم را ارائه کنند و برخی افراد که منتظر تسهیلات بودند و یا قصد انجام کاری را داشتند، با مشکل مواجه می‌شوند.

محسنی اژه‌ای همچنین افزود: بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز یکی دیگر از مباحث می‌باشد که برای این مهم نیز چاره اندیشی لازم صورت گیرد.

وی به تلاش‌های قوه قضاییه در زمینه وصول مطالبات اشاره کرد و گفت: ما گفتیم در این خصوص کمک لازم را برای وصول مطالبات انجام می‌دهیم اما اگر این رویکرد ادامه داشته باشد دوباره همین بدهی‌های بانکی و بدهکاران بانکی به‌وجود می‌آید.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: چرا به فردی که می‌خواهد وام جهیزیه بگیرد انقدر محکم کاری صورت می‌گیرد اما به کسانی که وام‌های هزار میلیاردی داده می‌شود وثیقه‌ای دریافت نمی‌گردد و یا کارشناسی درستی انجام نمی‌شود.

محسنی اژه‌ای یادآور شد: بعید می‌دانیم معوقات سال 94 نسبت به سال 93 کم شده باشد و با همه تلاش‌های دولت، قوه قضاییه و بانک مرکزی باز هم معوقات مثل قبل است که این مهم باید مورد لحاظ قرار گیرد و اصلاح شود.

وی همچنین تصریح کرد: اینکه مسئول بانکی به فردی وام میلیاردی بدهد و آن تسهیلات نیز دچار معوقه شود تقصیر چه کسی است؟ آیا نباید با آن رئیس شعبه برخورد صورت گیرد؟ امیدواریم چنین افرادی جابجا نشوند بلکه با آنها برخورد شود.

سخنگوی قوه قضاییه با یادآوری اتفاقاتی که در سالهای گذشته در بانک صادرات افتاده بود، گفت: یک وقتی در بانک صادرات 123 میلیارد اختلاس ایجاد شد و مدیرعامل آن که بود و با آن چه برخوردی شد؟ این موارد را باید دقت کرد و مسئولان به آن توجه لازم را انجام دهند.

محسنی اژه‌ای درباره عملکرد قوه قضاییه نسبت به بدهکاران بانکی، اضافه کرد: قوه قضاییه دسته‌ای از افراد را که بنای پرداخت نداشتند احضار کرد و برای آنان زمان قائل شد و گفت در صورت عدم تسویه حساب با آنها برخورد می‌شود.

وی ادامه داد: در میان بدهکاران فردی بیش از 6 هزار میلیارد معوقه داشت و فرد دیگری بالای سه هزار میلیارد بود که با آنها صحبت شد و بعضی از این بدهکاران از بانک‌ها استمهال خواستند و تسویه حساب کردند.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه خود بانک‌ها در این زمینه باید با بدهکاران به صحبت بپردازند، گفت: اگر بنای بر تبانی در این قضایا نباشد آن را دنبال نمی‌کنیم مگر اینکه متوجه شویم تبانی صورت می‌گیرد که وارد قضیه خواهیم شد.

محسنی اژه‌ای درپاسخ به این پرسش که پرونده سعید زینالی چه شد و مدارک و مستندات را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: مدارکی که آورده شده از مسئولان امنیتی نبوده است بلکه ادعاهای اطرافیان وی بوده است.

برخی‌ها از پلمب رستوران‌ها و بیمارستان‌های متخلف گلایه‌مند هستند
سخنگوی قوه‌قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی نسبت به سلامت جامعه حساس است گفت: این در حالی است که عده‌ای، از دادستان تهران بابت پلمب فلان بیمارستان و رستوران گلایه‌مند هستند.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری ظهر امروز خود در پاسخ به سوالی در خصوص معرفی دستگاه‌های متخلف در خصوص آلودگی هوای پایتخت اظهار داشت: موضوع آلودگی هوا پایتخت مسئله‌ای است که از یک جنبه باید عملکرد دستگاه‌های مسئول و متولی را در خصوص پیشگیری و رفع آلودگی مورد بررسی قرار داد که در این مورد بازرسی کل کشور به موضوع وارد شده و گزارشی را نیز تهیه کرده است.

وی با بیان اینکه حل مشکل آلودگی هوا کار سختی است و نمی‌توان از یک دستگاه انتظار برطرف کردن این مشکل را داشت گفت: باید به این موضوع نیز توجه داشت که حل موضوع آلودگی هوا مسئله سختی است و شاید چند دستگاه نیز نتوانند آلودگی هوا را مرتفع کنند لذا باید برای نتیجه‌گیری موضوع منتظر گزارش نهایی سازمان بازرسی کل کشور باشیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری که از عدم همکاری لازم قوه قضائیه با سازمان محیط زیست جویا شده بود افزود: من نمی‌دانم که مسئولان سازمان محیط زیست چه درخواستی از دستگاه قضایی داشتند که قوه قضائیه جوابگوی آنها نبود و در مقابل نامه‌هایی نیز وجود دارد که دستگاه‌های مختلف از ورود قوه قضائیه به مباحث زیست محیطی تقدیر و تشکر کرده‌اند چرا که در پاره‌ای از موضوعات دستگاه‌ قضایی حتی منتظر شکایت متولیان امر نشده و رأسا به عنوان مدعی‌العموم به این موضوعات وارد شدند.

محسنی‌اژه‌ای همچنین در خصوص ادعای سازمان محیط زیست مبنی اختصاص دادن شعب خاص قضایی برای پیگیری پرونده‌های محیط زیستی گفت: باید توجه داشت که پرونده‌های محیط زیستی دارای تنوع زیادی هستند و آلودگی آب، خاک، هوا، تعدی به جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده و ... از جمله این موارد است. لذا اینکه در هر یک از حوزه‌های قضایی بخواهیم شعبه‌ای مختص به این موضوع تشکیل دهیم ضرورت نداشته چرا که در برخی حوزه‌های قضایی اصلا چنین پرونده‌هایی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه پرونده‌های محیط زیستی به صورت تخصصی توسط قضات متخصص مورد بررسی قرار می‌گیرند ادامه داد: اما علیرغم این موضوعات پرونده‌های محیط زیستی به صورت تخصصی توسط قضات پیگیری می‌شود و ما نیز پیگیر بررسی تخصصی پرونده‌های زیست محیطی توسط قضات متخصص در این زمینه هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: اما در موارد دیگری موضوع فراگیر محیط زیست بوده و پای سلامت مردم نیز به میان می‌آید که موضوع کودهای شیمیایی و سموم وارداتی که اخیرا عنوان شده از جمله این موارد است چرا که برخی‌ها می‌گویند استفاده از کودها و سموم باعث فاسد شدن خاک و محصولات غذایی می‌شود که در این موارد با توجه به تخصصی بودن مباحث باید مقدمات این موضوع را دستگاه‌های متولی فراهم کنند و کار کارشناسی آن را انجام دهند.

وی با اشاره به پرونده برنج‌های تاریخ مصرف گذشته نیز گفت: حتی مثلا گفته شده فلان توناژ برنج تاریخ‌ مصرف گذشته در حال توزیع در کشور است که طبیعی است قوه قضائیه با ارسال این گزارشات به موضوع ورود کرده و دادستان نیز پرونده را بررسی می‌کند ولی واضح است که نظر دادن در خصوص سالم بودن یا نبودن این موارد با انقضای تاریخ مصرف آن و همچنین غیرقابل مصرف بودن یا نبودن این موارد در حیطه دستگاه متولی است.

محسنی اژه‌ای گفت: قوه‌قضائیه نسبت به سلامت جامعه حساس است و این حساسیت به حدی است که برخی‌ها از دادستان تهران بابت پلمب فلان رستوران یا فلان بیمارستان گلایه‌مندند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: به هر حال قوه قضائیه با تمام قدرت پیگیر امور سلامت در جامعه است و در خصوص محیط زیست نیز به هر میزان که قانون اجازه دهد همکاری لازم را با این سازمان انجام خواهد داد.

شیخ استخاره به اعدام محکوم شده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: فرد معروف به شیخ استخاره به اعدام محکوم شده است.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده فرد موسوم به شیخ استخاره که گفته می‌شود خودش به 4 بار اعدام، همسرش به سنگسار و تعدادی از شاگردانش نیز به اعدام محکوم شده‌اند، اظهار کرد: این پرونده مربوط به دادسرای ویژه روحانیت است اما تا جایی که آن اوایل پیگیری می‌کردم برای این فرد حکم اعدام صادر شده بود ولی از یک بار یا چند بارش خبر ندارم. پرونده با اعتراض متهم به دادگاه تجدیدنظر ارسال شد و اکنون اطلاع ندارم که چه اتفاقی افتاده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ورود اداره پست اصفهان به تبلیغات انتخابات، گفت: در قانون انتخابات واضح و شفاف مشخص شده که چه کسانی حق تبلیغات دارند یا خیر و از امکانات دولتی به هیچ وجه در هیچ شکلی حق استفاده به نفع نامزد یا نامزدهای خاص یا گروه خاص پیش‌بینی نشده است و وجود ندارد. البته تشخیص این مسئله نیز در قانون تعیین شده است.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: همچنین در قانون پیش‌بینی شده که چه کسانی حق تبلیغ، حمایت یا همراهی با یک نامزد را ندارند. گهگاه درباره تعیین مصادیق این مسئله مشکل بوجود می‌آید که اگر کار به قوه قضائیه کشیده شود، قاضی استحضار می‌کند یا موضوع به کارشناس ارجاع می‌شود.

در حال تکمیل است ....

منبع: تسنیم


ویدیو مرتبط :
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده آمیتیس: فیلم و جزئیات برای شما