سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دلیل افزایش بی‌سابقه قیمت دلار در سوریه چیست؟


به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از دمشق، برای اولین بار از آغاز نا آرامی های سوریه تاکنون، دلار آمریکا افزایشی بی سابقه را تجربه کرد و بهای هر دلار به 400 لیر سوریه رسید.

این افزایش بی سابقه دلار پیامدهای شدیدی برای زندگی شهروندان عادی سوریه و اقتصاد این کشور خواهد داشت.

اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و آمریکا از آغاز ناآرامی های سوریه در حدود 5 سال قبل تاکنون تحریمهای اقتصادی یکجانبه ای علیه دولت سوریه و بخشهای مختلف خدمات رسانی، بهداشتی، مواد غذایی این کشور تحمیل کرده اند و این تحریمها به طور مستقیم زندگی شهروندان سوریه بویژه آنهایی که تحت محاصره هستند و با دشواریهای ورود کالاهای اساسی به مناطقشان روبه رو هستند را تهدید می کند.

قبل از آغاز نا آرامی های سوریه، بهای هر دلار از 60 لیر تجاوز نمی کرد اما همزمان با آغاز بحران و وارد آوردن فشارهای شدید به دولت سوریه از سوی دولتهای غربی قیمت دلار در این کشور چندین برابر شد.

این افزایش بهای دلار، قیمت کالاهای اولیه و مواد غذایی در دمشق و سایر شهرهای سوریه را به شدت افزایش داد و موجب شد که دلالان و سوء استفاده کننده از بحران، حاکم بر بازار شوند.

سوریه قبل از آغاز بحران پایین ترین نرخ تورم را در بین کشورهای همسایه داشت و به سایر کشورهای همسایه خود کالاهای اساسی و مواد غذایی صادر می کرد.

تحلیلگران معتقدند که تحریمهای اقتصادی و حملات مستمر گروههای تروریستی به کارگاهها و کارخانه ها و اقدامات دولت ترکیه مبنی بر سرقت از بیش از هزاران کارخانه شهر حلب در شمال سوریه که پشتوانه اصلی اقتصاد این کشور محسوب می شد، عامل اصلی گرانی دلار است.

همچنین برخی از مناطق محاصره شده از سوی گروههای تروریستی با محدودیت ورود کالاهای اساسی  روبرو هستند و  سازمانهای بین المللی نیز توان برقراری امنیت رساندن کالاهای اساسی به مردم را ندارند و این امر به افزایش بهای این کالاها در داخل این مناطق منجر شده است.

 بانک مرکزی سوریه برای جلوگیری از افزایش ادامه دار بهای ارز، مقادیر زیادی ارز خارجی روانه بازار کرده است.

همچنین دولت سوریه تلاش می کند از طریق امضای قرارداد با جمهوری اسلامی ایران و روسیه و چین و کشورهای آمریکای لاتین،کالاها و مواد اساسی مورد نیاز داخل را از این کشورها وارد کرد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
ماجرای افزایش کرایه تاکسی ها به دلیل افزایش قیمت بنزین