سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کاهش فروش بی سابقه بخش موبایل؛ مایکروسافت سر انجام چه تصمیمی می گیرد؟


کاهش فروش بی سابقه بخش موبایل؛ مایکروسافت سر انجام چه تصمیمی می گیرد؟وین فون/ حتماً این روز ها در سایت های خبری مختلف با این تیتر مواجه شده اید: “ویندوز فون مرده است”. چند روز پیش و با انتشار گزارش مالی سه ماهه آخر سال ۲۰۱۵ یا سه ماهه دوم سال مالی ۲۰۱۶ مایکروسافت، مشخص شد که بخش گوشی های موبایل مایکروسافت با کاهش فروش ۴۹ درصدی مواجه شده است که برای یک شرکت با پیشینه مایکروسافت اصلاً اوضاع مناسبی نیست، به خصوص در این زمان که در آستانه انتشار ویندوز ۱۰ موبایل هستیم.

زمانی که ویندوز فون ۷ برای اولین بار معرفی شد استیو بالمر، مدیر عامل پیشین مایکروسافت، مانور بسیاری بر روی آن می داد و انتظار موفقیت بسیاری را داشت اما متاسفانه این چنین نشد و اکنون که در سال ۲۰۱۶ هستیم و ۵ سال از معرفی ویندوز فون می گذرد، این سیستم عامل تنها توانسته حدود ۲ درصد از سهم سیستم عامل های موبایل را در اختیار گیرد که متاسفانه اگر این روند ادامه داشته باشد شاهد کاهش بیشتر سهم ویندوز فون خواهیم بود. گزارش مالی اخیر مایکروسافت که منتشر شده با سایر گزارشات این شرکت متفاوت است، چرا که این گزارش مستقیماً نتیجه ی سیاست های جدید شرکت در بخش موبایل است. ساتیا نادلا در سال گذشته میلادی اعلام کرد که از این پس گوشی های مایکروسافت در سه دسته تولید خواهند شد و سیاست های پیشین که عموماً سیاست های نوکیا بودند کنار گذاشته خواهند شد. این شرکت در طول این سه ماه، تنها دو گوشی پرچمدار لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰XL را معرفی کرده که متاسفانه نتوانسته اند فروش مناسبی داشته باشند. سایت های بسیاری در نقد و بررسی هایی که انجام داده اند این دو گوشی را آن طور که باید تایید نکرده اند. شاید دلیل اصلی آن را بتوان سیستم عامل این گوشی ها دانست.

کاهش فروش ۴۹ درصدی رقم بسیار بزرگی است و می تواند عواقب ناخوشایندی برای ویندوز فون داشته باشد. ویندوز فون اکنون با یک مشکل بسیار جدی به نام کمبود نرم افزار مواجه است، دلیل اصلی آن هم کم بودن جامعه استفاده کننده از این سیستم عامل است که باعث می شود توسعه دهنده علاقه چندانی به ساخت برنامه برای این پلتفرم نداشته باشد زیرا سود آور نیست. این روز ها که خبر کاهش فروش گوشی های ویندوز فونی در سایت های مختلف منتشر شده، از سوی توسعه دهندگان نیز اخبار نا امید کننده ای به گوش می رسد. توسعه دهنده اپلیکیشن محبوب پیام رسان QQ روز گذشته اعلام کرد که آن ها فرآیند ساخت نسخه یونیورسال این اپلیکیشن برای ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۰ موبایل را متوقف کرده اند و دلیل آن را نیز کم بودن جامعه استفاده کننده و همچنین بی میلی مایکروسافت عنوان کرده اند.

این یک توسعه دهنده است و شاید در نگاه اول بود و نبود این اپلیکیشن چندان مهم به نظر نرسد. اما باید توجه داشت که در آستانه ی انتشار ویندوز ۱۰ موبایل هستیم و اگر بی میلی توسعه دهنده ها نسبت به ساخت اپلیکیشن ادامه یابد، ویندوز ۱۰ موبایل در ابتدای راه شکست خورده محسوب خواهد شد. چرا که قابلیت های ویژه ویندوز ۱۰ موبایل نظیر کانتینیوم برای آن که کارایی داشته باشند نیاز به اپلیکیشن کاربردی دارند و اگر توسعه دهندگان مانند توسعه دهنده اپلیکیشن QQ فرآیند ساخت اپلیکیشن هایشان را متوقف سازند، قابلیت کانتینیوم به هیچ کاری نخواهد آمد. مایکروسافت باید در نظر داشته باشد که این توسعه دهندگان هستند که سرنوشت پلتفرم ویندوز ۱۰ را تعیین می کنند نه خود شرکت! برای درک بهتر این موضوع یک خودرو را تصور کنید که هیچ یک از اجزای خارجی را ندارد و تنها یک موتور است، آیا با این موتور می توان به مقاصد مختلف رفت؟ ویندوز ۱۰ اکنون نقش این موتور را دارد و توسعه دهندگان اجزای خارجی هستند که با قرار گیری در کنار این موتور می توانند تکمیل کننده کار باشند. متاسفانه مایکروسافت اخیراً هیچ کاری انجام نداده که توسعه دهندگان را به ساخت یک اپلیکیشن با کیفیت و کاربردی ترغیب کند.

تاخیر در عرضه ویندوز ۱۰ موبایل
یکی از دلایل مهم مهاجرت کاربران ویندوز فون به سایر پلتفرم ها، بدقولی های مایکروسافت در چند ماه گذشته بوده است. بخش پشتیبانی لومیا چند ماه پیش اعلام کرده بود که نسخه نهایی ویندوز ۱۰ موبایل برای کاربران در میانه های ماه دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر خواهد شد، اما این چنین نشد و تاریخ عرضه به روز رسانی به تاخیر افتاد و قرار شد که ماه ژانویه ویندوز ۱۰ موبایل برای کاربران ویندوز فون منتشر شود. باز هم اعلام شد که انتشار ویندوز ۱۰ موبایل به تاخیر افتاده و تا میانه های ماه فوریه شاهد عرضه نسخه نهایی نخواهیم بود. بار ها پیش آمده که کاربران از مایکروسافت در خصوص تاریخ عرضه نسخه نهایی ویندوز ۱۰ موبایل از مایکروسافت سوال کرده اند و تنها با جواب “به زودی” مواجه شده اند. این “به زودی” شاید به معنای به زودی باشد اما کاربران ویندوز فون نسبت به این کلمه چندان خوشبین نیستند و هرگاه این کلمه را می شنوند نا خودآگاه هفته ها و ماه های آینده را تصور می کنند. کاربران هم وقتی این رفتار مایکروسافت را مشاهده می کنند با خود می گویند آخر تا چه اندازه صبر؟ بدین ترتیب مجبور می شوند که به سایر پلتفرم ها مهاجرت کنند و یا از خرید محصولات جدید مایکروسافت خودداری کنند. شاید ویندوز ۱۰ موبایل واقعاً در میانه های ماه فوریه منتشر شود اما نباید کاربران را تا این اندازه منتظر گذاشت.

ویندوز ۱۰ موبایل در حال حاضر مانند ویندوز فون نیست!
شاید قابلیت های زیادی داشته باشد اما از نظر سرعت و پایداری مانند ویندوز فون ۸.۱ نیست و هنوز هم باگ های ریز و درشت در آن مشاهده می شوند. به تازگی آزمایش هایی از سوی منابع معتبر انجام شده که نشان می دهند ویندوز ۱۰ موبایل عملکرد مناسبی از نظر سرعت و پایداری ندارد و وضعیت دوام باتری در آن اصلاً مناسب نیست. این یکی از مشکلات ویندوز ۱۰ موبایل است و مشکلات دیگری نظیر قطع شدن بلوتوث، پرش صفحه و… از مشکلات فعلی ویندوز ۱۰ موبایل هستند. وقتی یک محصول چنین مشکلاتی داشته باشد یقیناً فروش چندانی نخواهد کرد و شرکت باید در رفع این مشکلات با سرعت بیشتری عمل کند که متاسفانه مایکروسافت این گونه نیست. ویندوز فون ۸.۱ زمانی به خاطر سرعت و عملکرد خوب مشهور بود اما با آمدن ویندوز ۱۰ موبایل آن پایداری و عملکرد از بین رفته است، حتی روی گوشی های بالارده ای نظیر لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰XL.

شاید سرفس فون روزنه امید پلتفرم موبایل مایکروسافت باشد
سرفس فون نام یک گوشی است که وجود و یا عدم وجود آن هنوز هم مشخص نیست. اخیراً اطلاعاتی به دست آمده که نشان می دهند مایکروسافت بر روی یک گوشی با پردازنده X86 اینتل کار می کند که سرفس فون نام دارد. طبق گفته این منابع این گوشی توانایی اجرای نرم افزار های کلاسیک ویندوز در حالت کانتینیوم را دارد. این یک قابلیت منحصر به فرد و بسیار کاربردی است که پیش تر در هیچ محصولی دیده نشده اما نباید انتظار اجرای نرم افزار های سنگینی نظیر متلب را داشته باشید! چرا که این نرم افزار ها نیاز به گرافیک و پردازنده قدرتمند دارند و یک گوشی نمی تواند یک چنین سخت افزاری را در خود جای دهد. این گوشی هم تا زمانی که مایکروسافت مشکلات جدی ویندوز ۱۰ موبایل را برطرف نکند راه به جایی نخواهد برد. زیرا یک سیستم عامل بدون نقص می تواند تجربه ی کاربری لذت بخشی را در اختیار کاربر بگذارد و کاربر وقتی این ویژگی را مشاهده می کند خرید محصول را به دیگران نیز پیشنهاد می دهد. اما وقتی مشکلات ویندوز ۱۰ موبایل همچنان پابر جا باشند باز هم شاهد کاهش فروش موبایل های ویندوزی خواهیم بود.

مایکروسافت بخش موبایل را کنار می گذارد؟
پاسخ این سوال را نمی توان به طور واضح بیان کرد. اگر مایکروسافت بخش موبایل را کنار بگذارد در حقیقت دست رقبایش برای تصرف بیشتر این بخش بسیار مهم را باز تر می کند. اگر هم این بخش را کنار نگذارد و با همین روند فعلی پیش رود، بیش از پیش ضرر خواهد کرد. در حال حاضر مایکروسافت نیاز دارد تا توجه ویژه ای بر روی بخش موبایل داشته باشد و در جهت جبران کمبود ها سریع تر عمل کند و تنها به سخت افزار قدرتمند تکیه نکند، چرا که یک سخت افزار قدرتمند بدون وجود یک نرم افزار قدرتمند هیچ ارزشی ندارد.

نظر شما در خصوص اتفاقات اخیر چیست؟ به نظر شما مایکروسافت سر انجام ویندوز فون را کنار می گذارد؟

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: وین فون


ویدیو مرتبط :
سر انجام کاهش هزینه رومینگ در اروپا(news.iTahlil.com)