سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رهنمود‌هایی برای “راهنمای خرید”؛ از خرید گوشی هوشمند تا لباس زمستانه


رهنمود‌هایی برای “راهنمای خرید”؛ از خرید گوشی هوشمند تا لباس زمستانهترنجی/ حتماً شما هم در دنیای بزرگ اینترنت مقاله­‌های «راهنمای خرید» را دیده‌اید، مقاله‌هایی که ادعا دارند شما را در خرید یک کالا، از گوشی هوشمند گرفته تا لپ‌تاپ و دوربین دیجیتال و حتی لباس زمستانه (!) یاری می‌کنند. ایرادهای بسیاری بر این نوع نوشته‌ها وارد است، بزرگ‌ترین ایراد وارده بر آن‌ها تحریف و جهت‌گیری است. مطمئناً دیده‌اید چنین مقاله‌هایی را که بعد از معرفی چند کالا مرتبط با بحث، لینکی حاوی خرید آن کالا در زیر هر پیشنهاد به شما چشمک زده و شما را ترغیب به خرید می‌کند. شما نیز بابت کالایی که به دنبالش سراچه‌های (شما بخوانید سایت‌های!) زیادی را زیرورو کرده‌اید، دعای خیری بر اموات نویسنده می‌فرستید! بیایید واقع‌بینانه نگاه کنیم؛ در این نوع مقاله‌­های راهنمای خرید اگر از 10 سطری که نویسنده در مورد آن محصول نوشته، یک سطرش جنبه علمی و البته حقیقی داشته باشد، با این کار همان یک سطر هم بی‌ارزش شده و کاملاً اعتماد مخاطب را از دست خواهد داد. البته اگر فرض بگیریم که کالاها را به‌درستی برای خواننده معرفی کرده و شرح داده باشد! اما چاره‌ی کار چیست؟ آیا باید برای خرید هر نوع کالایی یک راهنمای خرید نه‌چندان مفید را خواند و دست‌آخر هم انتخاب اشتباهی را انجام بدهیم؟ خیر. در ادامه مطلب با چند نکته به‌ظاهر ساده اما مهم آشنا خواهیم شد که برای خرید هر کالایی شما را یاری خواهند کرد. 

قبل از اینکه نکته‌های مهم در خرید یک کالا را مرور کنیم، بهتر است یک شفاف‌سازی برای مقاله‌های راهنمای خرید واقعی را انجام بدهیم که خدایی نکرده بعدها مدیون یکدیگر نشویم!

مقاله‌­های راهنمای خرید معمولاً به معرفی کالا می‌پردازند که درواقع اشکال اصلی این مقاله‌ها در همین امر است.
البته هستند مقاله‌هایی با چنین عناوینی، نکته‌هایی مربوط به کالای موردنظر را بازکرده و موردبررسی و بحث قرار می‌دهند و به‌ندرت یک کالا را برای نمونه معرفی می‌کنند. به‌خودیِ‌خود این مقاله‌ها ارزش بسیار بیشتری نسبت به آن دسته‌ی قبل دارند، چراکه در این دسته صرفاً کالا معرفی نشده و بحث حول نکته‌ها و موارد مهم مربوط به آن کالا می‌ماند و به حاشیه کشیده نمی‌شود.

چرا صرفاً معرفی کالا در راهنمای خرید اشتباه است؟!

پاسخ این سؤال را می‌توان از جنبه‌های مختلف بررسی کرد. ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین جواب این است که مخاطب این نوع مقاله­‌ها طیف گسترده‌ای از مردم هستند. طیفی با بودجه‌های مختلف، سلایق گوناگون، نیازهای متفاوت و البته ذهنیت‌های درست و غلطی که دشواری و البته مسئولیت این نوع نوشته‌ها را چندین برابر می‌کند. پس به‌سادگی نمی‌توان یک کالا را صرفاً برای این طیف گسترده از روی خیرخواهی و صدالبته دلسوزی (!) معرفی کرد. به‌عنوان‌مثال یکی از دوستان من از همین دست مقاله‌ها را در مورد لپ‌تاپ‌های مالتی مدیا مطالعه کرده بود که در آن صرفاً به معرفی چهار محصول پرداخته بودند و لینک خرید هم که دیگر از نقل‌ونبات این نوع مقاله‌هاست، در زیر هر محصول به چشم می‌خورد. این دوست ما وقتی‌که قیمت‌ها را دیده بود و با خود چرتکه‌­ای انداخته بود، از ریشه و به‌صورت بنیادی عطای این لپ‌تاپ‌ها را به لقایشان بخشیده بود! درصورتی‌که محصولاتی با همین امکانات و در همین رنج باقیمت‌های مختلف، بسیار زیاد وجود دارد که یقیناً دراین‌بین مواردی را می‌توان پیدا کرد که مناسب با بودجه دوستمان باشد.

همان‌طور که گفتیم این ساده‌ترین دلیل ممکن برای رد این نوع مقاله‌ها است. بهتر است از دیگر مشکلات و ایرادهای عمیق­‌تر این دست مقاله­‌‌های «معرفی کالا» بگذریم و به بحث اصلی خود بپردازیم. بله، می­توان با چند نکته به‌ظاهر ساده خود را از دست مقاله‌های گوناگون رها کرد و به‌صورت شخصی برای خود خریدی هر چه‌بهتر، مفیدتر و متناسب با نیاز و بودجه و سلیقه خودمان انجام بدهیم.

نیازسنجی

اولین و مهم‌ترین مورد در خرید هر کالا «نیاز» است. نیاز است که شما را به‌سوی خرید یک کالا سوق می‌دهد. حال آن کالا تبلت باشد یا که یک لباس زمستانه، مهم نیست. مهم نیاز شما است تا بتوان متناسب با نیازتان محصولی را انتخاب کرد که به‌وسیله آن، نیاز شما برطرف شود. شما باید نیاز خود را بشناسید و بتوانید آن را به‌صورت کاملاً واضح و روشن ‌بیان کنید و شرح دهید. بعد از تشخیص نیازها باید آن‌ها را بر اساس اولویت دسته‌بندی کنید طوری که مثلاً اگر زیبایی یک گوشی هوشمند برای شما اولویت اول را دارد و قدرت سخت‌افزار اولویت دوم، بتوانید به‌راحتی گزینه‌های موردنظرتان را بر اساس اولیت‌هایتان شماره‌گذاری کنید.

نیاز می‌تواند همه‌چیز باشد! باور ندارید؟ با چند مثال ساده شما را هم قانع می‌کنم. شخصی نیازش یک لپ‌تاپ مناسب برای بازی با سخت‌افزاری قوی است، پس طبیعتاً یک لپ‌تاپ سری گیمینگ مناسب او است. اما شخصی دیگر یک دانشجو بوده و نیازش بیشتر در یک لپ­تاپ جمع‌وجور و سبک و مناسب حمل‌ونقل خلاصه‌شده و نیاز زیادی به سخت‌افزار قوی و گرافیک پرقدرت ندارد. درنتیجه یک اولترابوک مناسب این شخص است. یک نفر نیازش در انحصار یک برند است و اولویتش خرید از همان برند بوده و به‌هیچ‌وجه حتی خود را قانع به مقایسه محصولات آن برند با دیگر برندها نمی‌کند. درنتیجه اولویت اول آن خرید از همان برند است. شخصی دیگر نیز می‌خواهد با خرید یک محصول، به‌عنوان مثال یک گوشی هوشمند با روکش طلا بعضی چیزها را به نمایش بگذارد! پس نیاز او همین است. به‌طورکلی نیاز و اولویت آن‌ها است که تعداد انتخاب‌های شما را محدود خواهد کرد. اما برای اینکه نتیجه بهتری از انتخابمان بگیریم باید با خود صادق بوده و دقیقاً نیازهایمان را بیان کنیم و آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم.

تعیین بودجه

دومین مورد مهم در خرید یک محصول مقدار پولی است که شما می‌خواهید برای خرید یک محصول خرج کنید که البته باید متناسب با نیاز و اولویت‌هایتان باشد. شما حداکثر میزان پولی که حاضرید برای یک گوشی هوشمند خرج کنید چه مقدار است؟ برای یک سیستم دسکتاپ چطور؟ یا برای یک ماشین؟ طبیعتاً هر چه بیشتر پول بدهید بیشتر آش می‌خورید. اگر به دنبال بهترین‌ها هستید باید تحمل کم شدن ارقام حساب بانکی‌تان را داشته باشید. بودجه و مقدار پولی که شما برای خرید یک محصول (متناسب با نیاز و اولویت‌هایتان) تعیین می‌کنید، انتخاب‌های شما را محدودتر کرده و شما را به تصمیم‌گیری نهایی نزدیک‌تر می‌کند.

انتخاب محصول، انجام مقایسه و انتخاب نهایی

بعد از مشخص کردن نیازها، اولویت‌بندی آن‌ها و تعیین مقدار بودجه­ای که حاضرید برای خرید کالای موردنظر بپردازید، نوبت به انتخاب کالاها مطابق با دو فاکتور قبلی است. کالاها را مشخص کرده و با مقایسه آن‌ها با یکدیگر به اولویت‌بندی آن‌ها بپردازید. فراموش نکنید که انتخاب‌هایتان به‌هیچ‌وجه نباید از چهارچوب نیاز و بودجه‌تان خارج باشد و مقایسه‌هایی را انجام دهید که کاملاً اشتباه هستند. مثلاً بین انتخاب سرفیس بوک و لپ‌تاپ گیمینگ مردد باشید!

به یاد داشته باشید که انجام مقایسه باید همیشه به‌صورت کالا با کالا باشد نه اینکه مثلاً در خرید یک ماشین بگوییم شرکت بنز بهتر از لامبورگینی است! این دست مقایسه‌ها کاملاً اشتباه است و کسانی که چنین مقایسه‌هایی را انجام می‌دهند معمولاً از قدرت تشخیص و علم کم برخوردارند. بهتر است بحثی هم با این اشخاص نکنید چون‌که نه‌تنها قانع نمی‌شوند، بلکه به‌جای جالبی هم ختم نخواهد ‌شد.

بعد از مقایسه و بررسی کالاهایی که قبلاً انتخاب کرده‌اید باید یک لیست از کالاها را داشته باشید که طبق ترجیحات شما اولویت‌بندی شده باشند. اگر مراحل را منطقی و درست جلو برده باشید انتخاب نهایی شما نیز نباید با این لیستی که در اختیاردارید کار سختی باشد و به‌راحتی می‌توان کالای موردنیازتان را انتخاب کرده و برای خرید آن اقدام کنید.

حرف آخر و مقداری توصیه

اگر در مورد یک کالا اطلاعات کافی ندارید می‌توانید از کسانی که در آن زمینه تجربه و دانش کافی دارند مشاوره بگیرید و از آن‌ها بخواهید در انتخاب کالای موردنیازتان شما را یاری کنند. می‌توان از مقاله‌های راهنمای خریدی که اطلاعاتی را در مورد یک کالای خاص به شما می‌دهند استفاده کرد و انتخاب صحیح‌تری را انجام داد. توصیه می‌کنم از تعصب خود دست بکشید چون‌که اگر از روی لجاجت و تعصب خود کالایی را انتخاب کنید هیچ‌گاه آن‌طور که باید نیازهای شما با آن کیفیتی که لایقش هستید برطرف نشده و هرگز طعم واقعی لذت از تنوع را نمی‌چشید و همواره دربند یک برند می‌مانید.

در انتخاب یک کالا همیشه تصمیم نهایی را خودتان بگیرید، توصیه‌ها و پیشنهادهای دیگران را پذیرا باشید، منتها به یاد داشته باشید که همیشه در «انتخاب» سلیقه دخیل بوده و اگر شخص دیگری برای شما کالایی را انتخاب کند، هرگز آن چیزی که خودتان می‌پسندید نخواهد شد. حتی اگر آن شخص، نویسنده یک مقاله‌ی راهنمای خرید باشد!


منبع: ترنجی


ویدیو مرتبط :
به روز 184 راهنمای خرید گوشی هوشمند ارزان قیمت