علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



چپ و راست ادبیات سیاسی وارداتی است/حل مشکلات در گرو وحدت احزاب


به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه مناظره سیاسى با موضوع انتخابات و تحقق مردم سالارى دینى در ٣٧ سال پس از انقلاب با حضور سید حسن رسولى فعال سیاسى اصلاح طلب و حامد واعظ زاده فعال سیاسی اصولگرا در محل آمفى تئاتر دانشكده فنى مهندسى دانشگاه آزاد اسلامى مشهد برگزار شد.

موضوع حصر خانگی مهم تر است یا سوریه؟

حامد واعظ زاده فعال سیاسی اصوالگرا در این مناظره بیان کرد: جریان اصولگرایى جریان جدیدى نیست كه عده اى در مقابل مردم طرح كرده باشند بلكه یك جریان اصیل و ریشه دار از زمان انقلاب در جامعه حضور داشته است.

وى با تاكید بر بیان تفاوت هاى دو جبهه اصولگرا و اصلاح طلب گفت: اگر این دو گرایش سیاسى به سه اصل نظام جمهورى اسلامى، قانون اساسى و ولایت مطلقه فقیه معتقد هستند، پس تفاوت این دو باید در اندیشه و مسائل دینى باشد.

این فعال سیاسى اضافه كرد: در همین راستا تفاوت تفكر اصولگرا با اصلاح طلب همچنین در پایبندى به آرمان هاى انقلاب است كه شامل حمایت از تمامى مستضعفان و مسلمانان جهان، دشمنى با آمریكا جهانخوار و محكوم دانستن اسرائیل مى شود.

وى ابراز كرد: امروز جمهورى اسلامى ایران با پشتوانه پیروى از آرمانهاى انقلاب در جهان داراى قدرت است و امروز مسلمانانى كه در سوریه، عراق و نیجریه به شهادت مى رسند در نیابت ما و گروه هاى تكفیرى و داعش به نیابت از كشور آمریكا فعالیت مى كنند.

واعظ زاده ادامه داد: در حال حاضر اگر ۱+۵ مشخصا در مورد ایران جلسه مى گذارد و صحبت مى كند به جهت همین پایبندى به آرمانهاى انقلاب است در غیر این صورت كشورهاى كره و سنگاپور كه از جهت اقتصادى از ما پیشرفته تر هستند چرا براى آنها این میزان زمان گذاشته نمى شود.

وى با بیان اینكه امروز ایران از قدرتى برخوردار است كه تمامى نقشه هاى جهانى را بهم ریخته است، گفت: افرادى مانند سردار قاسم سلیمانى كه ژنرال قدرت نامیده شده است با تفكر اصول گرایى و آرمان هاى انقلاب كه ناشى از اندیشه ناب اسلامى است مى جنگد یا با تفكر اصلاح طلبى.

وى با انتقاد از جبهه اصلاحات كه چرا در مقابل اتفاقات نیجریه و داعش نظر نمى دهند، تاكید كرد: این جریان اصولگرایى متكى به خط امام راحل بود نه مسئله نفت كه توانست قدرت ها را به پاى میز مذاكره بیاورد.

این فعال سیاسى اصولگرا بیان كرد: بنابراین این وجه تمایز جبهه اصولگرا با اصلاحات است كه ۲۰۰ جوان در دفاع از حرم با تفكر انقلابى در سوریه به صورت داوطلبانه به شهادت مى رسند، در همین خصوص آیا مسئله حصر مهم است یا حفظ امنیت كشور سوریه به عنوان خط مقدم جبهه اسلام.

در مجلس اول جناح بندی نداشتیم

سید حسن رسولى فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در پاسخ به سخنان واعظ زاده اظهار كرد: بیشتر نكاتى كه از سوى ایشان مطرح شد به موضوع قدرت و امنیت ملى و نه سیاست داخلى مربوط بود و در خصوص سه اصلى كه اشاره شد جبهه اصلاحات نیز علاوه بر اعتقاد به نظام جمهورى اسلامى ایران اهتمام دارد تا قانون اساسى به طور عام و براى تمام اقوام به صورت یكسان اجرا شده و نیز اصل رهبرى كه جایگاه رفیعى در نظام دارند مورد قبول این جبهه سیاسى است.

وى با بیان اینكه در موضع جبهه اصلاحات در خصوص مدافعان حرم، كشتار سوریه و نیجریه همان حركت در حفظ مصالح اسلام است، تصریح كرد: آنچه باعث پیروزى انقلاب شد جریان اصولگرایى نبود چرا كه سطح بندى نیروهاى انقلابى از سال ۶۱ و ۶۲ وارد ادبیات سیاسى كشور شد و در جریان مجلس اول اصلا جناح بندى نداشتیم.

جریان چپ و راست از مجلس دوم آغاز شد

این فعال سیاسى اصلاح طلب گفت: جریان چپ و راست و اصطلاحات  اسلام ناب و آمریكایى از كنگره دوم حزب ایران در سال ۶۲ آغاز و دو نوع نگاه به مصالح نظام شروع به كار كرد كه در دوم خرداد ۷۶ بعد از استقرار دولت اصلاحات عنوان اصولگرا و اصلاح طلب وارد ادبیات سیاسى كشور شد.

وى با بیان اینكه هیچكدام شخص پرست نیستیم، عنوان كرد: در سال ۷۶ آقاى خاتمى و ناطق نورى هر كدام نماینده یك الگو ادارى كشور بودند در  سال ۸۴ نیز آقاى احمدى نژاد و آقاى  هاشمى رفسنجانى هر كدام روش خود را داشتند اما به شدت دولت گذشته شخص پرستی و شعار زدگی رواج نداشت.

رسولى ادامه داد:  این آقاى احمدى نژاد بود كه  در شعار هاى انتخاباتى خود مطرح مى كرد كه اگر رییس جمهور شوم ارزش هاى انقلاب را بر مى گردانم و صندلى هاى مدیریت كشور را از لوث افراد اصلاح طلب تطهیر مى كنم.

سید حسن رسولى در این مناظره عنوان كرد: دولت گذشته با داشتن بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار نفت و ذخایر زیرزمینى كشور دولت را با رشد اقتصادى منفى شش درصد و تورم ۴۰ درصد تحویل داد در حالیكه اعتقاد داشت دولتی مقتدراست.

وى افزود: دولت قبل با پرداخت یارانه ۴۴ هزار تومانى به عنوان هدیه امام زمان و کاغذ پاره خواندن قطعنامه هاى سازمان ملل محبوبیتی نزد برخى از ائمه جماعات پیدا کرده بود که مخالفت با وی را مخالفت با احكام دینی می دانستند.

اصلاح طلب دعوایی با اصوالگرا ندارد

وى با بیان اینكه جبهه اصلاحات با اصولگرایى دعوایى ندارد، خاطر نشان كرد: اصلاحات ضمن پذیرش نظام جمهورى اسلامى به اجراى مساوى قانون اساسى براى تمامى اقوام و برابرى حقوق همه با هم حتى با شخص اول كشور یعنى رهبرى التزام دارد.

واعظ زاده در پاسخ به سخنان رسولى و با اشاره به مرور اتفاقات ۱۰ سال گذشته عنوان كرد: در سال ۸۴ در دوره اول انتخابات آقاى هاشمى رفسنجانى ۹ میلیون راى آورد یعنى درست همان راى سنتى كه در سالهاى ۶۸ و ۷۲ نیز داشت و اغلب راى دهندگان به ایشان نیز از طیف روحانیون بودند.

وى با طرح این پرسش پس اصلاحات در سال ۸۴ به چه كسى راى داد، ادامه داد: نیامدن پاى صندوق راى اصلاح طلبان باعث پیروزى آقاى احمدى نژاد شد.

وى عنوان كرد: اینكه گفته شود در دولت قبل فقط اصلاحات صدمه دیده اشتباه است چرا كه تمام درگیرى ها با دولت احمدى نژاد با اصولگرا ها بود در حالیكه اصلاح طلبان غایب بودند.

این فعال سیاسى اصولگرا خاطر نشان كرد: نماینده جبهه اصلاحات در سال ۹۲ آقاى عارف بود و روحانى هیچ پایه اصلاح طلبانه نداشت و ندارد و در جبهه اعتدال قرار دارد بطوریكه پیروزى دولت تدبیر و امید به معناى پیروزى جبهه اصلاح طلب تعبیر نخواهد شد.

وى با بیان اینكه تصمیم جبهه اصولگرا كنار گذاشتن افراطى ها از انتخابات و مشاركت حداكثرى مردم است، عنوان كرد: امیدواریم تجربه سال ۹۲ بار دیگر تكرار و آنان كه دل در گرو انقلاب دارند پاى كار بیایند.

وى اضافه كرد: چنانچه همه همدل باشیم و روحیه جهادى مبتنى بر روحیه جهادى و اندیشه اسلامى حاكم بر كشور باشد تمام مشكلات كشور حل خواهد شد و در این راستا نیازمند وحدت احزاب و جریان های چپ و راست هستیم.

واعظ زاده در پاسخ به این پرسش كه چرا رهبرى نسبت به عملكرد دولت گذشته سكوت كردند، ابراز كرد: مقام معظم رهبرى به هیچ وجه سكوت نكردند و مدام مانند یك پدر دلسوز دولت را ارشاد مى كردند.

رسولى در پاسخ به سخنان واعظ زاده گفت: اینكه بخواهیم افراطى ها را در انتخابات كنار بگذاریم مغایر قانون اساسى است به همین دلیل پایدارى ها و جبهه آقاى احمدى نژاد حق شركت در انتخابات را داشته و طرفدارانشان مى توانند كاندید شوند.

وى در خصوص ارتباط اصلاحات و آقاى روحانى اظهار داشت: تنها حامى ایشان جبهه اصلاحات بود بطوریكه آقاى عارف به نفع ایشان كنار رفتند كه كشور دچار افراطی گری نشود و این فداكارى تاریخى در واقع جبران خطاى اصلاحات در سال ۸۴ بود.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
کتک کاری نمایندگان احزاب چپ و راست یونان در برنامه زنده تلویزیونی