سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دود، رهایی یا تباهی


به گزارش ایرنا نجوای ویرانگر دود سهمگین از تار و پود ك.م، ر.ص.ش و الفبای اول اسم تمام جمعیت بیش از یك میلیون نفری معتادان تنها نقشی از تكه پاره های یك غرور قدیمی را به جای گذاشته است.
او كه گمان می كرد روزی دنیا را خواهد گرفت و آرزوهای زیادی در سر پرورانده بود اینك در گوشه ای چمباتمه زده و لحظاتی از نشئگی خود لذت می برد و لحظاتی دیگر از درد خماری به خود می پیچد و زندگی او بین این دو حالت می گذرد.
سیستان و بلوچستان در كنار افغانستان به عنوان نخستین كشور تولید كننده مواد مخدر جهان، واقع شده و تبعات این همنشینی خود را به گونه های مختلف نشان می دهد.

**كمپ، موثر یا بی فایده
زنی معتاد در یكی از پاتوق های شیرآباد زاهدان كه جمعیتی حدود 15 نفر در آن جمع هستند به خبرنگا ایرنا گفت: 30 سال سن دارم و از 12 سال قبل پس از یك مساله خانوادگی گرفتار این دام شده ام.
لیلا در جواب به این سووال كه تا كنون سعی كرده ترك كند یا نه؟ اظهار داشت: چند بار توسط خانواده و آشنایان برای ترك به كمپ های مختلف رفته ام و حتی تا پنج ماه پاكی نیز داشته ام اما دوباره لغزیده و به مواد مخدر روی آوردم.
وی ادامه داد: كمپ های ترك اعتیاد هیچ فایده ای ندارند زیرا در آن هیچ توجهی به مریض نمی شود و هر فردی اعتراض داشته باشد نیز كتك می خورد.
وی بیان كرد: كمپ ها 500 هزار ریال از خانواده ها می گیرند و معتادان را به زور به مراكز می برند در صورتی كه همه می دانند این امر خلاف قانون است.
وی ماده مخدر مصرفی خود را شیشه و هزینه خرید آن را نیز روزانه تا 150 هزار ریال عنوان كرد.
لیلا بیان كرد: آدم معتاد شخصیت، آبرو و حیثیت خود را برای 'جور' كردن جنس می دهد و دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا حاضر است مجددا آغازی دوباره داشته باشد خاطرنشان كرد: همه به دنبال پاكی هستند و در صورتی كه یك كمپ با رویكرد متفاوت پیدا شود حاضرم دوباره تلاش كنم تا اعتیاد به مواد مخدر را ترك كنم.
سیروس نیز یكی از معتادان شمال سیستان و بلوچستان است كه در یكی از محله های آلوده زابل در حال مصرف موادمخدر بود.
وی در پاسخ به تجربه كمپ خصوصی ترك اعتیاد گفت: بارها در كمپ های مختلف بستری شده ام اما اینك حال و روز خوبی ندارم زیرا پس از اینكه در كمپ بهبود نسبی یافته ام بار دیگر در بیرون كمپ لغزیده ام.
وی بیان كرد: آخرین كمپی كه در آن بستری بودم در ماه های اول خوب بود تا زمانی كه مسئول كمپ كه خود یك معتاد پاك شده بود لغزش پیدا كرد و مرا نیز گرفتار ساخت.
سیروس خاطرنشان كرد: در برخی از كمپ های ترك اعتیاد خصوصی با معتادان مثل حیوان برخورد می شود و برای مهار آنان از شلاق استفاده می كنند.
یكی از مسئولان كمپ های خصوصی نگهداری معتادان در زاهدان كه خواست نامش در خبر ذكر نشود نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به آمار بالای معتادان برخی افراد به صورت غیر قانونی كمپ های ترك اعتیاد راه اندازی كرده اند.
وی ادامه داد: برخی گمان می كنند برای یك معتاد راهی جز مرگ نیست اما در بسیاری از موارد فرد معتاد پاك می شود و به جامعه باز می گردد.
وی افزود: من خود یكی از افرادی هستم كه 6 سال پاكی دارم و افراد زیادی را نیز می شناسم كه از طریق كمپ به خوبی پاك مانده اند.
وی بیان كرد: افراد بیمار برای حفظ پاكی باید حتما در كلاس های NA و مشاوره شركت مداوم داشته باشند.
وی اظهار داشت: حمایت از كمپ ها آنگونه كه باید انجام نمی شود و بیشتر اوقات مورد بازخواست قرار می گیرند.
وی بیان كرد: با توجه به پائین بودن قیمت مواد افیونی و دسترسی آسان در این استان باید موضوع به صورت ریشه ای حل شود.

**درمان اختیاری است و نه اجباری
معاون امور توسعه پیشگیری اداره كل بهزیستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینك 30 مركز خصوصی نگهداری از معتادان در این استان وجود دارد كه سه مركز مخصوص بانوان است.
معصومه راحت دهمرده ادامه داد: این مراكز در تمام شهرستانها وجود دارند اما مراكز بانوان تنها در زاهدان و زابل فعالند.
وی بیان كرد: مراكز اقامتی معتادان دوره های یك تا سه ماهه دارد و تمام امور آنها زیر نظر یك پزشك به عنوان مسئول فنی اداره می شود.
وی افزود: بیمار پس از یك ماه اقامت در این مراكز و بهبودی نسبی می تواند نزد خانواده بازگردد و پس از آن در كلاس های NA و مشاوره ای شركت كند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان با اشاره به اینكه درمان باید به صورت داوطلبانه باشد تصریح كرد: هیچ یك از مراكز حق ندارند معتادان را به زور به مراكز بیاورند زیرا اینكار مصداق آدم ربایی بوده و در صورت گزارش هرگونه تخلف، مركز مورد نظر پلمپ خواهد شد.
وی عنوان كرد: گشت زنی و جمع آوری معتادان بجز كودكان معتاد در حوزه كاری بهزیستی محسوب نمی شود.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی سیستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: مراكز نگهداری از بیماران افراد 18 تا 55 ساله را پذیرش می كنند و برای افراد زیر این سن نیز برنامه خاصی در استان وجود دارد.

**تنها مراكز خصوصی نگهداری از كودكان در سیستان و بلوچستان با 100 درصد بازده
دهمرده گفت: بهزیستی سیستان و بلوچستان با فكری نو 2 مركز نگهداری از كودكان دختر و پسر زیر 18 سال را راه اندازی كرده است.
وی ادامه داد: این طرح تنها در این استان وجود دارد و بازده بسیار خوبی نیز داشته است.
وی افزود: كودكان معتاد بد سرپرست با هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی و نیز حكم قضایی از پاتوقها جمع آوری و به مراكز انتقال می یابند.
وی تصریح كرد: پزشك و مسئول فنی مركز پس از معاینه این كودكان و تشخیص نوع و مدت مصرف مواد مخدر این كودكان را به بیمارستان علی بن ابی طالب(ع) زاهدان كه تحت نظر علوم پزشكی و خدمات درمانی بهداشتی زاهدان است ارجاع می دهد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی سیستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: پس از اینكه این كودكان به مدت یك هفته تا 10 روز در بخش اعصاب و روان این بیمارستان بستری شده و آثار روانی مواد مخدر كمتر شد مجددا به مراكز نگهداری كودكان باز می گردند.
دهمرده بیان كرد: كودكان سه ماه در این مراكز نگهداری می شوند و پس از بهبود در صورتی كه خانواده آنان صلاحیت نگهداری كودكان را داشته باشند با حكم قضایی به آغوش خانواده باز می گردند.
وی گفت: در صورتی كه خانواده صلاحیت نگهداری از كودك را نداشته باشد نیز كودك تحت حمایت بهزیستی قرار گرفته و در خانه های كودكان بد سرپرست نگهداری می شود.
وی افزود: هم اینك با گذشت افزون بر 18 ماه از راه اندازی این مراكز 100 كودك پذیرش شده و 100 درصد در مرحله اول بهبود یافته اند.

**خیرین نیز می توانند در این كار خداپسندانه مشاركت كنند
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: هزینه نگهداری از بیماران در مراكز خصوصی ماهیانه 6 میلیون ریال است و پرداخت آن برای افراد بی بضاعت نیاز به حمایت خیرین دارد.
دهمرده تصریح كرد: سالهای قبل اعتباری به عنوان یارانه اعتیاد برای درمان معتادان بی بضاعت در نظر گرفته می شد كه این اعتبار به مراكز انتقال می یافت.
وی خاطرنشان كرد: هم اینك 2 سال است كه یارانه یادشده پرداخت نمی شود و شرایط برای مراكز و نیز بیماران بی بضاعت دشوار شده است.
وی گفت: با توجه به اینكه بسیاری از افراد معتاد سرپرست خانواده هستند كمك خیرین به آنان كاری خداپسندانه محسوب می شود كه ثواب زیادی نیز دارد.
قدم نهادن در راه پر فراز و نشیب كمك به معتادان امری بسیار سخت است اما باید رویه جدا كردن روح آدمی از نیاز به مواد افیونی از جایی آغاز شود و این آغاز نیز تنها از سوی جامعه امكان پذیر است.
7311 / 6081

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تست سنسور دود mq-2 با گاز شهری به جای دود.با avr