سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



چرا ریاض هفته‌ها القا کرد توافق بدون ایران ممکن است/نقش پلیس‌ خوب و بد نشست دوحه


به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، پس از ماه‌ها مذاکره، روز یک شنبه نشستی که در دوحه قطر برای تثبیت تولید نفت به میزان ماه ژانویه برگزار شده بود، شکست خورد.

داستان این نشست از ماه فوریه با توافق عربستان و روسیه برای تثبیت تولیدشان به میزان ماه ژانویه آغاز شد. توافقی که هر دو کشور بدون حضور ایران آن را پذیرفتند. اما عربستان پس از چندی اعلام کرد که این کشور هیچ فریزی بدون حضور ایران انجام نمی‌دهد.

این اظهارات عربستان ادامه داشت اما در این نشست حضور یافت و همه چیز به گونه‌ای پیش می‌رفت که گویی توافقی در جهت حمایت از قیمت نفت رخ خواهد داد هرچند که ونزوئلا از تلاش شدید آمریکا برای به شکست نشاندن این نشست خبر داد.

همه چیز صبح روز یک شنبه به یکباره تغییر کرد به طوریکه  تغییر 180 درجه‌ای عربستان و برخی همپیمانانش، الکساندر نوآک، وزیر انرژی روسیه نیز را شگفت‌زده کرد.

عربستان خواستار تغییر پیش‌نویس توافق و اضافه کردن بندی مرتبط با ایران به این پیش‌نویس شده بود که نتوانست رضایت همه کشورها در این زمینه را جلب کند و مذاکرات شکست خورد.

فایننشال تایمز در این‌باره نوشت با وجود اینکه ریاض موضع تهران را می‌دانست و نمایندگان اوپک فکر می‌کردند عربستان توافق را تصدیق می‌کند اما این کشور یکباره تصمیم گرفت بخشی از توافقی نباشد که به ایران راه گریز دهد و گفت‌وگوهای دوحه شکست خورد.

در همین ارتباط، خبرگزاری رویترز نیز نوشت عربستان که بارها تاکید کرده است که از چاه‌های نفتش به عنوان سلاح دیپلماتیک استفاده نمی‌کند اما در آخر هفته گذشته این کار را به عنوان بخشی از «ستیز در حال شدت یافتن با ایران » انجام داد.

بلومبرگ نیز با تایید این تحلیل به نقل از تحلیلگر مدلی گلوبال ادوایسر نوشت: «همه چیز در دوحه سیاسی بود.»

این گزارش با اشاره به اینکه علی‌النعیمی وزیر نفت عربستان، فردی مصلحت‌گراست و سیاست نفتی این کشور را در 2 دهه گذشته از سیاست خارجی آن جدا کرده است، ادامه داد وی بر قیمت‌گذاری با ملاحظاتی نظیر عرضه، تقاضا و ذخایر اصرار دارد و اینها پایه اصلی تصمیماتش هستند. اما محمد بن سلمان، شاهزاده سعودی که جانشین ولیعهد است، چند هفته پیش از این گردهمایی در مصاحبه‌ای گفته بود که حضور ایران برای هرگونه توافقی لازم است.

در این رابطه میشائیل ویتنر، تحلیلگر نفتی سوشیت جنراله در نیویورک به بلومبرگ گفت: «آنچه ما در بازارهای نفتی در رابطه با عربستان یاد گرفتیم این است که اکنون باید به حرف محمد بن سلمان گوش دهیم... وی آشکارا حرف نهایی در سیاست عربستان در موضع‌شان در مورد این مذاکرات را زد نه علی النعیمی.»

در پایان بلومبرگ در پاسخ به این پرسش که چرا مقامات نفتی عربستان هفته‌ها بر روی پیش‌نویس توافق دوحه مذاکره کردند و این حس را القا کردند که یک توافق حتی بدون حضور ایران امکان‌پذیر است؟ 2 سناریو مطرح کرد:

یک گمانه این است که ریاض تلاش کرد تا در نشست دوحه به روسیه به عنوان هم‌پیمان ایران فشار وارد کند تا میان قیمت بالای نفت و حمایت از تهران، یک گزینه را انتخاب کند. در این تئوری، علی النعیمی، نقش پلیس خوب و محمد بن سلمان، نقش پلیس بد را بازی کرد.

 در گمانه دیگر، شاهزاده محمد بن سلمان در دقیقه نود مداخله کرد و گروه عربستان را مجبور کرد تا چرخشی 180 درجه‌ای با همان هدف ضربه به ایران، داشته باشند.

انتهای پیام/

 


ویدیو مرتبط :
پلیس خوب و پلیس بد!!(other guys)